Op donderdag 11 maart heeft Zweeler na 5 jaar het design geupgrade en een mobiele versie live gezet. Een hoop mensen zullen zeggen dat dit tijd werd, maar er zijn ook mensen die teleurgesteld zijn dat het design waar ze al die jaren mee werken opeens veranderd is. Dat de knoppen die altijd bekend waren opeens op een andere plek zitten. Alles wat we namelijk voorheen hadden is er nu ook nog, alleen op een andere plek. In deze tutorial gaan we alle opties voor desktop en mobiel met print screens nog een keer doornemen.
Om iedereen een handje te helpen, hebben we een Tutorial gemaakt voor het type “15+5” spel. We geven hier aan hoe je een team maakt, maar ook met tips waar je op moet letten om een team te maken, dat hopelijk mee kan doen voor de prijzen!
Een degelijke voorbereiding op een Fantasy Game is belangrijk om een goed resultaat te halen.
Registratie advies: Wanneer je bent geregistreerd via een Hotmail/Yahoo emailadres, dan is de kans bijna 60% dat de activatie email in uw spam is beland of heel ergens anders. Stuur ons dan even vlug een email op support@zweeler.com en wij zorgen ervoor dat uw account zsm handmatig wordt geactiveerd
Tips:
- Bekijk altijd eerst wat de puntentelling is. Dat is bij elk spel anders en cruciaal voor je te nemen beslissingen. Het 15+5 spel geeft alleen punten aan de top 20 in elke etappe en er zijn wat extra vragen waar je niet heel veel punten voor krijgt, maar ze kunnen je wel een aantal plekken hoger laten eindigen. Er zijn voor het 15+5 spel geen punten te verdienen voor het eindklassement!
- Analyseer de profielen en kijk wat voor renners je nodig hebt in welke etappe. Het is van belang dat je weet hoeveel sprintetappes, tijdritten, bergop aankomsten, overgangsetappes er zijn en hoeveel etappes er heuvel-op eindigen (om te beslissen of je puncheurs in je team wilt nemen, of niet).
- Bekijk altijd het “meest gekozen” overzicht om zeker te weten dat je niets gemist hebt. Stel je ziet een naam van een renner waar je nog niet heel vaak van gehoord hebt, ga dan naar sites als CQRanking.com of procyclingstats.com om eens goed te bekijken wat deze renner de laatste maanden heeft gepresteerd. Let op: in de Tour/Giro en de Vuelta staan er ook renners tussen die op een “0 punten team” vaak zijn gekozen.
- Bij een 15+5 spel zijn de wissels cruciaal om een hoge positie te behalen dus denk goed na wie je daar neerzet en welke renners je daar neerzet. Het komt namelijk vaak voor dat bepaalde sprinters geen zin hebben, of er de kracht niet voor hebben, om de bergen over te gaan. Het voordeel van dat soort sprinters is dat zodra ze uitstappen er een wissel inkomt. Dan is het dus wel belangrijk dat er een renner klaar staat die goed is in de bergen. Je haalt dan het maximale uit de sprinter en uit de klimmer. Ook wordt er weleens een sprinter als 5e wissel gezet waarvan je weet dat hij de bergen zeker overkomt en zijn snellere kopman dan al is afgestapt.
- Er zijn veel sites in verschillende talen die prima voorbeschouwingen maken. Kijk of je daar renners ziet staan, wat zij ervan vinden en beslis dan zelf wat je uiteindelijke team wordt.
- Wil je mee doen voor de etappeprijzen in een 15+5 spel, maak dan een apart team met alleen sprinters, of klimmers, of tijdrijders etc. Zelfs een team met aanvallers levert vaak de beste resultaten op omdat bijna niemand zo’n team maakt en de prijzen voor zo’n etappe precies hetzelfde zijn.
- Bij de de 15+5 spellen voor de Giro d’Italia, Tour de France en de Vuelta a Espana is er een extra klassement waar je met jouw gekozen renners 0 punten moeten halen. Wanneer je 0 punten haalt, dan win je de “0 punten jackpot”. Let op dat je ook de extra vragen fout voorspelt!
- Word altijd lid van een prijs subleague. Dit kost niets en kan je zomaar een extra prijs opleveren. Er zijn veel mensen die een prijs subleague opzetten en het wachtwoord in het onderwerp zetten. Onderaan deze tutorial hebben we een korte uitleg gegeven hoe je zelf een prijs subleague opzet of hoe je mee kunt doen met een andere subleague.
Hoe maak ik een team:
Wanneer je bent ingelogd, klik je op een spel in de lobby. Dan ga direct naar de Team Creatie module. Op desktop is het eigen precies hetzelfde als het vorige design. het enige wat anders is, is dat we in de linkerkolom niet vele links naar pagina’s hebben die we dan moeten openen.
In plaats daarvan hebben we 1 link die heet “Spel Details“. Hier kunt alle pagina’s terugvinden die we voorheen allemaal op een aparte pagina hadden. u kunt dus op de buttons klikken, en dan komen de regels, prijzen, FAQ, extra informatie, startlijsten, Kalenders, subleagues, en ook de profielen voor het wielrennen tevoorschijn.
Uiteraard is de mobiele pagina wel veranderd omdat we daar heel veel informatie op een realtief klein scherm moeten passen.
Ook hier is de button Spel Details erg belangrijk, om alle informatie over het spel terug te vinden. Deze staat naast de Team naam.
Als u nu op + voeg sporter/team toe klikt, dan scrollt u automatisch naar de renners toe die in uw team kan toevoegen. Kwestie van klikken en dan gaan ze uw team in. Ook zal u merken dat u dan weer terug naar boven gaat. Klikt u weer op + toevoegen sporter/team dan gaat u weer naar de sporters.
Je kunt een renner selecteren door op zijn naam te klikken, dan gaat hij vanzelf het team in. Als je een renner uit het team wilt halen dan kan dat ook door er gewoon op te klikken.
Als je 15+5 renners hebt geselecteerd, moeten de extra voorspellingen nog beantwoord worden. Als je dat per ongeluk vergeet en dan al op “Opslaan team(s)” klikt, dan zal in de status box aangegeven worden wat er precies aan de hand is. Volg gewoon deze instructies en klik alsnog op “Opslaan teams”.
Hoe betaal ik mijn team?
Als je nog in de team creatie zit, dan klik je op “Betaal team(s)” en word je automatisch naar “Mijn opstellingen” gestuurd. Deze is ook te bereiken via de links bovenaan het scherm die op elke pagina staan: Lobby, Mijn opstellingen, Mijn resultaten en Mijn account.
Wanneer je nu bij de opstelling klikt op “betalen” dan komt er een scherm waar je aan kunt geven welke teams je wilt betalen en wat je saldo wordt nadat je team(s) betaald is (zijn). Klik op betalen en klik dan op “Ja”. Wanneer er niet genoeg saldo is, dan zal er een link staan die je direct naar de pagina stuurt waar je geld op je Zweeler rekening kan storten.
Op Desktop en mobiel is deze betaalmodule hetzelfde.
Hoe pas ik een team aan als er een renner is uitgevallen voordat de wedstrijd is gestart?
Desktop: Wanneer je 1 team hebt, klik je op de renner, en vervangt deze door een nieuwe. Wanneer je meerdere teams hebt, volg dan de instructie in de statusbox in welk team jij nog een renner hebt die niet start. Je kunt aan de linkerkant (zie afbeelding) switchen tussen jouw teams. Bij “selecteer team” kun je via het pijltje switchen, maar verder naar beneden kun je gewoon op de naam van het team klikken.
Mobiel: Wanneer je 1 team hebt, klik je op de renner, en vervangt deze door een nieuwe. Wanneer je meerdere teams hebt, volg dan de instructie in de status box in welk team jij nog een renner hebt die niet start. Je kunt aan de bovenkant (zie afbeelding) switchen tussen jouw teams. Bij “selecteer team” kun je via het pijltje switchen.
Meedoen met een Prijs subleague!
Aan de subleague module is niets veranderd, dat gaat nog komen. Je kan de subleague module vinden in de “Spel Details” op mobiel en op de desktop.
De prijs subleague mag maximaal tien spelers hebben en je zit met al jouw teams in de subleague die je gekozen hebt. Er mogen maar tien spelers per subleague mee doen omdat we een zo’n eerlijk mogelijk spel willen hebben waarbij niet altijd de grootste subleague wint. Dat was namelijk voorheen zo en dat was niet echt spannend.
Het subleagueklassement wordt bepaald door de punten van de vijf beste teams per subleague op te tellen. Hierbij mag er maximaal één team per speler meetellen. Als een subleague in de prijzen valt, wordt de gewonnen subleagueprijs gedeeld door de vijf spelers die eigenaar zijn van die vijf beste teams. Je hebt dus niet alleen een strijd tussen de subleagues, maar ook samen met je vrienden om bij die beste vijf teams te horen!
Klik op de link “Subleagues” en je wordt automatisch naar de Prijs subleague pagina geleid. Als je mee wilt doen met een Open subleague klik dan op het tabje aan de bovenkant. Wanneer je mee wilt doen met een subleague van iemand anders, klik dan op “Alle subleagues”. Bekijk welke subleagues nog niet vol zijn (deze hebben een groen plusje) en of ze besloten (met slotje) zijn of niet. Kies dan de subleague uit waar de eigenaar een wachtwoord in de omschrijving heeft gezet. Dit is een uitnodiging om mee te doen 🙂
Desktop
Mobiel:
Als je op het plusje klikt, dan moet je daar het wachtwoord van de subleague toevoegen en die staat daar nogmaals aangegeven in de omschrijving. Tenminste, alleen bij de subleagues die dat graag willen.
Wanneer alle subleagues vol zijn, of niet beschikbaar, kun je heel makkelijk zelf een subleague aanmaken door op “Nieuwe subleague” te klikken. Vul daar de naam, twee keer het wachtwoord en een omschrijving in. TIP: Wanneer je hier het wachtwoord neerzet, dan kan iedereen mee doen.
Desktop:
Mobiel:
Je kunt hier ook de keuze maken om de subleague besloten te maken. Dat wil zeggen dat niemand een mail kan sturen om het wachtwoord op te vragen. Wanneer je deze niet aanvinkt dan zou iemand een mail kunnen sturen om mee te doen.
Dat is dan weer erg handig als je niet wilt dat het wachtwoord openbaar is en dat je vrienden en kennissen aan jouw het wachtwoord op moeten vragen.