Voor het eerst in zijn carrière heeft Mark Cavendish dé gele trui mogen aantrekken. In een nerveuze etappe tussen Mont Saint-Michel en Utah Beach krijgen vijf renners snel een vrijgeleide. De ontsnapping levert Paul Voss van Bora uiteindelijk de bolletjestrui op, maar in aanmerking voor de ritzege komen de aanvallers niet.

Het peloton houdt perfect de controle en een massasprint is niet te voorkomen. Daarbij snelt The Manx Missile naar de overwinning door Marcel Kittel in de laatste 50 meter zij-aan-zij te verslaan. Wereldkampioen Peter Sagan wordt derde voor André Greipel en Edward Theuns.

Etappeprijzen: De ritwinst op dag 1 wordt gedeeld door twee deelnemers: Zeta en Il Campionissimo. Beiden hebben de top 10 aangevuld met Jasper Stuyven in hun sprintteam wat precies 200 punten oplevert en 80 euro. 21 andere teams hebben de beschikking over John Degenkolb in plaats van de Belg en komen daardoor 3 punten tekort. Zij delen de derde plaats wat goed is voor 11,67 euro per team. Alle prijswinnaars gefeliciteerd!

Uiteraard is de daguitslag ook het algemeen klassement op dit moment.

Subleagueklassement: Ook bij de subleagues bepalen de sprintteams de huidige stand. Veel zegt het dus nog niet, maar het is wel leuk voor de leden van Club Cyclingfever.com 2 dat zij in elk geval één etappe bovenaan hebben gestaan. Guru volgt op 29 punten als tweede en op 33 punten staat ZZZZ 2 op plaats 3.

Nulpuntenjackpot: Door een valpartij in de slotkilometer van Michael Morkov, Sam Bennett, Michael Matthews en Edvald Boasson Hagen, is de sprintuitslag flink afwijkend. Sprintaantrekkers en knechten als Grégory Rast en Albert Timmer halen de top 20 en dat is slecht nieuws voor veel 0-teams. Toch zijn er nog 367 teams op de 0 over. Per stuk is elk team nu 2,73 euro waard.