‍In het budgetspel heeft eriksn 1 zijn leidende positie weten te behouden. Het verschil met nummer 2 Gagnez 6 is slechts één punt, 630 tegen 629. baasn 1 bleef derde met 616 punten.

De tickets voor RtB zijn voorlopig ten eerste voor Turbolader 1 met 758 punten. Zelfs met een absoluut lage score van 45 punten vandaag blijft hij de nummer twee nog steeds ver voor. Ida 1 stond daar gisteren ook, maar verkleinde zijn achterstand slechts naar 53 punten met 706. De nieuwe nummer drie Maders Minde 2 zit er kort achter met 702 punten.
De etappe van vandaag werd gewonnen door Jantje 2 met 470 punten, YAHDI 1 volgde op 10 punten achterstand op plek twee en KPhatt 2 werd derde met 13 punten achterstand.
In mooi weer met leuke plaatjes vol blauwe luchten en sneeuwhellingen, was Sander Arméé weer de gebruikelijke aanvaller. Er waren vandaag veel punten voor de bergtrui te verdienen en hij verdiende tijdens de grote vlucht voldoende punten om deze ook definitief aan te mogen houden. De drie lange aanvallen in vier dagen waren erg zwaar, maar het heeft geloond.
Ondertussen plaatste Zakarin de beslissende aanval. Erg ver kwam hij niet, want Froome haalde hem terug. Toen het even onrustig bleef, ging Yates ervandoor en kreeg Buchmann en de enige Marokkaanse prof Ait-El Abdia mee. Even later ging Porte uit het peloton weg en reed in zijn eentje het gat tussen hem en de eerste drie dicht.
Porte ging meteen door en alleen Yates kon hem volgen. Porte reed door, met Yates in zijn wiel. Porte reed keihard door tot over de finish en de twee bleven bleven hun voorsprong uitbreiden. Yates ging 150 meter voor het eind aan Porte voorbij en Buchmann eindigde derde op een halve minuut. Het peloton verloor uiteindelijk 52 seconden, waardoor Porte zich topkandidaat stelt voor de overwinning net nog een lastige tijdrit morgen voor de boeg.