Wanty-Groupe Gobert vat zijn eerste deelname aan de Ronde van Frankrijk aan met 9 debutanten. De selectie van zeven renners werd aangevuld met de twee laatste renners: de Italiaan Andrea Pasqualon en de Nieuw-Zeelander Dion Smith zijn de twee renners die het negental compleet maken. Wanty-Groupe Gobert verschijnt dus aan de start met vijf verschillende nationaleiten en negen renners die voor het eerst de wegen van de Ronde van Frankrijk ontdekken.

De volledige selectie

– Frederik Backaert, België, 27 jaar
– Thomas Degand, België, 31 jaar
– Guillaume Martin, Frankrijk, 24 jaar
– Marco Minnaard, Nederland, 28 jaar
– Yoann Offredo, Frankrijk, 30 jaar
– Andrea Pasqualon, Italië, 29 jaar
– Dion Smith, Nieuw-Zeeland, 24 jaar
– Guillaume Van Keirsbulck, België, 26 jaar
– Pieter Vanspeybrouck, België, 30 jaar

Jean-François Bourlart:

“We moesten kiezen tussen onze drie snelste renners (Dion, Kenny en Andrea) en de keuze viel op Dion en Andrea dankzij hun vermogen om de cols beter te overleven. Er zijn veel etappes voor klimmers en punchers in deze Tour en dat was doorslaggevend. Kévin Van Melsen is de tweede reserve. Hij keerde terug op een hoog niveau en we weten dat hij in staat is om mee te springen in lange ontsnappingen.”

Hilaire Van der Schueren:

“Het was geen makkelijke keuze. Meerdere kandidaten kwamen in aanmerking. Xandro Meurisse heeft helaas nog te veel last van zijn ribben na zijn valpartij in de 3de etappe van de Ster ZLM Toer. Jérôme Baugnies is ook in vorm, maar hij krijgt nu wat rust om zich volledig te richten op de komende eendagswedstrijden in juli en vooral augustus, waar hij altijd goed is.”