Requena – Gandía

200.6 km

ProfielEtappenr18v2

Donderdag 8 september 2016 – Hoewel de 18e etappe van de Vuelta tot boven de 1.000 meter stijgt, is het voor Spaanse begrippen een vlakke rit. In 200,6 kilometer gaat het van Requena naar kustplaats Gandía. De aankomst nodigt de sprinters die nog in koers zijn uit om het beste uit hun machtige kuiten te blazen.

De 18e etappe start in Requena, een stadje binnen een uur rijden van Valencia. Typisch Spaans, een hoop restaurants, vleugje wijnhistorie, en tal van historische bezienswaardigheden. Na het vertrek op 645 meter hoogte bereiken de renners na een glooiend eerste uur Ayora, aan de voet van de Puerto de Casa del Alto.

Eenmaal bovenop de Puerto de Casa del Alto is het nog 130 kilometer tot de streep in Gandia. Onderbroken door wat korte bestijgingen dalen de renners eerst naar Moixent, een dorp vlakbij La Bastida de les Alcusses, een Iberische stad uit de 4e eeuw voor Christus. Vervolgens voert een lang vals plat naar een hoogte van zo’n 600 meter en daarna gaat het in de laatste 70 kilometer bijna alleen maar naar beneden.

LaatstekmsEtappenr18

Kustplaats Gandia en is met 80.000 inwoners een behoorlijke stad in de regio Valencia. Voor veel renners is de regio bekend terrein vanwege de vele trainingsmogelijkheden. Tal van ploegen slaan in de winter in deze omgeving hun (trainings)kampen op. De mogelijkheden zijn legio. In de buurt van Gandia ligt een kaarsrechte en vlakke kustweg waarop in waaiers gereden kan worden en in het binnenland zijn er genoeg beklimmingen om bergop te trainen.

Goede kans dat het in de vlakke straten van Gandia uitdraait op een massasprint.

3-VE16-RECORRIDOS-sin cabecera.indd

Bron: touretappe.nl