Castellón – Llucena. Camins del Penyagolosa

177.5 km

ProfielEtappenr17v2

 

Woensdag 7 september 2016 – In etappe 17 gaat het van Castellón naar Llucena. De rit telt 177,5 kilometer en, na één klim van de 3e categorie en twee van de 2e categorie, een imposante finale, waarin het in 4 kilometer met 12,9% omhoog gaat. Steilste sectie? 21%…

De rust van gisteren hebben de renners nodig gehad, want vandaag wordt het echt afzien in deze prachtige etappe, die de organisatoren zien als een van de pronkstukken van de 2016-editie van de Vuelta.

De renners vertrekken uit Castellón, in 2015 nog finishplaats van de vlakke 10e etappe. Verrassend genoeg gingen de credits naar de Italiaan Kristian Sbaragli van MTN-Qhubeka, die in de sprint van een uitgedund peloton John Degenkolb erop legde.

LaatstekmsEtappenr17

Vandaag is het andere koek. Een loodzware etappe van 177,5 kilometer, waarin de renners na twee cols van de 2e categorie (Alto de Desierto de las Palma en Alto de la Sarratella) en één van de 3e categorie (Alto de Benasal) een imposante finale te verstouwen krijgen. De slotklim Alto Más de la Costa is een 3,8 kilometer lange klim met een gemiddeld stijgingspercentage van 9,9% en een steilste sectie van meer dan 21%.

De aankomstplaats LLucena, ook wel Lucena del Cid genoemd, is een gemeente in de Spaanse provincie Castellón. Bijnaam ‘la perla de la montaña’, ofwel de parel van de berg.

3-VE16-RECORRIDOS-sin cabecera.indd

Bron: touretappe.nl