De trend van de Tour lijkt zich door te zetten. Opnieuw zijn de aanvallers aan ’t feest en het is ditmaal de jonge Fransman Lilian Calmejane die het afmaakt. Op de slotklim rijdt hij al snel weg en bouwt een voorsprong op van zo’n 35 tellen. Pierre Rolland probeert het gat nog te dichten, maar komt zichzelf tegen in de slotkilometers. Uiteindelijk wint Darwin Atapuma de sprint om de tweede plaats van Ben King. Andrey Zeits en Nathan Haas maken de top 5 compleet.

Bij de klassementsmannen is er vandaag geen actie. En doordat ze op ruim 2 minuten van de ritwinnaar finishen, pakt Atapuma de rode leiderstrui! Alejandro Valverde staat voorlopig tweede op 29 seconden gevolgd door Chris Froome (+0’33), Esteban Chaves en Nairo Quintana (+0’39). Morgen krijgen de klassementsmannen een rustdag, want dan staat de tweede sprintetappe op het programma.

Etappeprijzen: Enkel Calmejane, Atapuma en De Gendt was in etappe 4 voldoende voor de ritzege. Een combinatie die enkel Amice heeft en dus 60 euro mag bijschrijven op haar account. kwakker beschikt over een ander trio (Calmejane, Haas en Battaglin) en strandt op 1 puntje, terwijl OpaBos en Jelle plek 3 delen met 66 punten elk. Alle prijswinnaars gefeliciteerd!

Algemeen klassement: De deelnemers die met Atapuma in hun basis zijn begonnen doen uitstekende zaken. Dankzij de kleine Colombiaan is elcopf de nieuwe leider met 2 punten voorsprong op lolafrite en kratje. Ook Dirk1958, yellow en Orchidee beschikken over Atapuma en stormen de top 6 binnen.

Subleagueklassement: Bronsgroen Eikenhout weet de koppositie vast te houden en ziet het gat met ZZZZ1 zelfs groeien tot 53 punten. Zweelerforum1 is de derde subleague die door de 1000 punten gaat en voorlopig op de laatste podiumplaats staat.

Nulpuntenjackpot: Een slachtveld onder de 0-teams! Bijna de helft van de overgebleven 155 ploegen valt af. Om precies te zijn: er zijn 79 teams op 0 punten over. Elk team op 0 punten is nu virtueel 6,33 euro waard. En dan is de Vuelta nog maar net begonnen…