Het kan niet op voor de Belgen deze Vuelta. Na twee keer Gianni Meersman is het nu Jonas Van Genechten die mag juichen. De sprinter van IAM verrast vriend en vijand door op de lastige aankomst in Puebla de Sanabria als eerste over de finish te komen. Sterker nog, Van Genechten kan al ruim voor de streep rechtop gaan zitten. Daniele Bennati word tweede gevolgd door Alejandro Valverde, Philippe Gilbert en Kévin Reza.

De slotkilometer werd ontsierd door een valpartij en, net als in de Tour, is Alberto Contador het grootste slachtoffer. ‘El Pistolero’ schuift als eerste onderuit en krijgt Jens Keukeleire en José Goncalves over zich heen. Zwaar gehavend komt de kopman van Tinkoff over de streep. Veel tijd om te herstellen heeft Contador niet, want morgen is er een belangrijke dag voor het klassement met aankomst op de supersteile La Camperona.

Etappeprijzen: Met 185 punten gaat de sprintzege met overmacht naar deelnemer p.p. In zijn team heeft hij de top 7 aangevuld met Van der Sande, Luis Leon Sanchez en Rojas. Slechts twee deelnemers weten in de buurt te blijven: Jaspertje11 en Bluesmaster eindigen op 173 punten. Beiden hebben niet de beschikking over Bagdonas en Sanchez, maar wel over Sbaragli. Alle prijswinnaars gefeliciteerd!

Algemeen klassement: Voor p.p is het meteen een dubbelslag. Naast de ritzege neemt hij ook de leiding in het algemeen klassement. Veel zegt dit echter niet, aangezien het een sprintteam betreft met klimmers op de bank. ‘Misty for Red 9’ van Sprinting Misty is de eerste klassementsploeg op p2. Na de etappe van morgen zullen de sprintteams weer verdwenen zijn uit de top van het klassement en hebben we een beter overzicht.

Subleagueklassement: Zweelerforum1 en Vibeleague wisselen stuivertje in etappe 7. Eerstgenoemde subleague staat nu bovenaan met een gaatje van 14 punten. Opvallend genoeg hebben beide subleagues niet het maximaal aantal spelers van tien. Een extra knappe prestatie dus! Op 46 punten is Guru voorlopig best of the rest.

Nulpuntenjackpot: Mede door de valpartij in de slotkilometer komen er wat verrassende namen in de top 20. Mühlberger, Domont en Beppu scoren punten en daardoor vallen veel ploegen af voor de jackpot. Voor de etappe waren er nog 75 over op 0 punten en dat zijn er nu nog slechts 23. Elk overgebleven team is inmiddels 21,74 euro waard. Het begint al wat te worden.