Na bijna drie weken koersen is slechts één renner erin geslaagd om meer dan één etappe te winnen: Gianni Meersman. Ook vandaag noteren we weer een nieuwe winnaar. In de straten van Gandía wordt het een massasprint waarbij het jonge Deense talent Magnus Cort van ver aan gaat. Hij verrast daarmee Nikias Arndt en weet de Duitser daardoor af te houden. Jempy Drucker, Daniele Bennati en Jonas Vangenechten maken de top 5 compleet.

Alle klassementsmannen komen veilig over de streep en de verschillen blijven dan ook gelijk in de top. De komende twee dagen worden allesbepalend. Morgen met een tijdrit van bijna 40 kilometer en zaterdag met de laatste aankomst bergop. Toch zal Nairo Quintana waarschijnlijk rustig slapen, want de Colombiaan heeft een comfortabel gat van 3’37 op Chris Froome, 3’57 op Esteban Chaves en 4’02 op Alberto Contador.

Etappeprijzen: JAGO is ditmaal de snelste van Zweeler. Met 210 punten wint zijn team ‘JAGO Sprintje 2’ de massasprint voor DIO30 en Sprinting Misty. De top 10 aangevuld met Bagdonas, Hardy en Rojas is de winnende combinatie. Alle prijswinnaars gefeliciteerd!

Algemeen Klassement: Gisteren maakte Rockie een flinke sprong naar de koppositie, maar met enkel Meersman en Sbaragli als scorende renners vandaag, zakt hij net zo hard weer weg. mhmgs neemt de rode trui andermaal over. Hij heeft naast Meersman en Sbaragli ook de beschikking over Arndt en Drucker. Datzelfde geldt voor kokerd en radre die nu de tweede plaats delen met 22 punten achterstand. De volledige top 10 staat echter nog binnen 31 punten van elkaar en dus kan er nog genoeg verschuiven de komende ritten.

Subleagueklassement: De Brabantse wielerboeren hebben duidelijk het meest in de sprinters geïnvesteerd. Van plaats 4 stoten zij door naar de leiding en met meteen een leuk gaatje. Vibeleague volgt op 29 punten en ZZZZ1 op 43. Ook Guru en Winnaars staan nog binnen de 100 punten achterstand, de rest van de subleagues lijkt afgehaakt te zijn in de strijd om de zege.

Minste punten klassement: Geen veranderingen in de top van dit klassement. Elogui blijft leiden met 15 punten gevolgd door Drekes2 (19 pt) en Jefgodfather (20 pt). Mogelijk dat er morgen in de tijdrit nog een verrassing kan komen of dat zaterdag opnieuw een vlucht gaat slagen waardoor dit klassement door elkaar geschud wordt.