De 99ste editie van de Ronde van Catalonië is iets sprintvriendelijker dan andere jaren. Etappe 1, 2, 5 en 6 bieden allemaal mogelijkheden. Een van de sprinters aan de start is Dylan Groenewegen en de rappe man van Jumbo-Visma zal de torenhoge favoriet zijn in de etappes die uitmonden in een massasprint.

Voor het klassement zien we bekende aankomsten terug. Zo zal er een streep getrokken worden op Vallter 2000 en La Molina. En ook de slotrit naar Barcelona met de Montjuïc kan nog voor verschillen zorgen. Aan klassementsmannen in elk geval geen gebrek. Het wemelt van de wereldtoppers op de startlijst. Vooral het blok van Movistar is daarbij indrukwekkend met Nairo Quintana, Mikel Landa, Marc Soler en wereldkampioen Alejandro Valverde in de selectie.

Het Volta Ciclista a Catalunya Spel 2019 gaat starten op maandag 25 maart 2019 om 12:55 uur.

Iedere deelnemer vult 15 basisrenners en 3 reserverenners in en stelt hiermee zijn eigen team samen. Als een renner niet start aan een etappe, dan neemt de eerstvolgende reserve zijn plaats in. De punten van de uitvaller blijven staan en de punten van de reserve gaan pas tellen vanaf het moment van invallen.

Het spel kost 5,00 euro per team en we starten met minimaal 1.250,00 euro aan prijzen met een eerste prijs van 250,00 euro (46 prijzen in het algemeen klassement).

Let op: er zijn geen etappeprijzen!

Ten slotte is er 45,00 euro gereserveerd voor de beste subleagues (25, 15, 5 euro) waarmee je samen met vrienden, kennissen, familie en collega’s een leuke extra prijs kunt winnen.

De Volta Ciclista a Catalunya heeft een sterk deelnemersveld. Op de startlijst staan onder anderen: Alejandro Valverde, Dylan Groenewegen, Chris Froome, Romain Bardet, Miguel Angel Lopez, Alvaro Hodeg, Enric Mas, David Gaudu, Thibaut Pinot, Tim Wellens, Daryl Impey, Adam en Simon Yates, Mikel Landa, Nairo Quintana, Marc Soler, Steven Kruijswijk, Egan Bernal, Richie Porte en Daniel Martin.

Om de nieuwe spelers op Zweeler wegwijs te maken hebben we een tutorial geplaatst op Zweelernieuws die je helpt om te navigeren tussen spellen, je account te beheren, teams te betalen enzovoort. Klik hier om er direct heen te gaan.

We verwachten, zoals altijd, nog wijzigingen op de startlijst, dus houd deze in de gaten.