Vivani de etappe, Simon Yates de Vuelta en Kruijswijk schrijft geschiedenis!

In de 21e etappe van de Vuelta a Espana in Madrid veranderde er natuurlijk niets meer aan het Algemeen Klassement. In de eerste ronde van vandaag mocht Igor Anton een ererondje rijden, omdat het zijn laatste kilometers als wielrenner waren. Daarna gingen er nog twee groepjes weg, die bij het ingaan van de laatste ronde weer werden bijgehaald.
Er kwam dus een massasprint, waarbij de Belg Vanbilsen met een gebroken ketting de grootste pechvogel was. Gelukkig wist hij nog wel uit te wijken, waardoor er geen valpartij plaatsvond. Maar toch was het geen geweldig georganiseerde sprint. Morkov en Sabatini hielden uiteindelijk de benen stil om het tempo eruit te halen en de rest dacht kans te hebben. Maar ineens kwam Viviani als een duveltje uit een doosje vanuit het achterveld. Hij wist iedereen te passeren om als snelste van het peloton eerste te worden, voor Sagan en Nizzolo.
Op het podium kwam overigens nog wel een Nederlander terecht, want Mollema werd tot strijdlustigste renner van deze Vuelta uitgeroepen. Kruijswijk werd vierde, maar komt wel in de geschiedenisboeken terecht. Hij is de eerste Nederlander die in alle drie de Grote Rondes in de Top Vijf heeft gestaan. Hij moet het echter wel met een vierde plaats in de Giro, een vijfde plaats in de Tour en dus een vierde in de Vuelta doen. Verder alle felicitaties aan Simon Yates! Hij heeft duidelijk geleerd van zijn Giro-ervaring en heeft zich nu niet kapot gereden. Hij is de onbetwiste winnaar van de Vuelta geworden!

Vuelta Spellen

Het 15+5 spel is uiteindelijk door Wima_Nico gewonnen. Met 2056 punten bleef hij de nummer twee, De Coolers, met 38 punten voor (2018). In de sprint bleef de koploper twintig punten voor, terwijl hij verrassend genoeg ook drie van de vier truien goed had. Van Poppel maakte het verschil in de sprint en Thomas De Gendt kon in zijn eentje niet tegen Simon Yates en Valverde op in de truien. Derde werd Repanse met 2001 punten. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!
Het dagklassement ging vandaag naar elf ploegen, die 225 punten haalden. Ook hen wilde ik van harte feliciteren!
Dan hebben we het klassement voor de minste punten nog. Een beetje uit het oog verloren vanwege het feit dat de NulpuntenJackpot al gauw weg was, maar mamo 78 2 is de winnaar met een hoogterecord. Normaal gesproken zijn 31 punten nooit goed genoeg, maar deze keer werd Rakker 7 met twee (33) punten voorgebleven. De Tier, Kochetkov, Schwartzmann en Schultz haalden minder punten dan Gastauer, Rossetto en Cristian Rodriquez. Millies 2 en Zero Zorro werden gedeeld derde met 34 punten. Overige winnaars gefeliciteerd!
Het Budgetspel is door Buffels 1 gewonnen met 3298 punten. Hupert is lekka stond voor de bijtelling van het Algemeen Klassement nog eerste, maar daarin scoorde de nummer twee 175 punten minder, waardoor hij op 3214 punten bleef steken. Valverde, Pinot, Ion Izagirre en Buchmann haalden meer punten dan Kruijswijk in zijn eentje. Derde werd turturelul 1 met 3145 punten. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!
In de Major League is Wismans 1 tot winnaar uitgeroepen met 2015 punten. Tweede werd Schakel 1 met 2003 punten. De veertien extra punten van Consonni konden niet meer baten voor de nummer twee. Maar het kan nog erger, want nummer drie Speed Skating 1 heeft met 2002 heeft gegokt met Sky als beste ploeg en dat deed hem de das om voor de eerste plaats. Maar toch, voor de Vuelta teken je voor deze plaats. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!
Het gratis spel is gewonnen door een ploeg die praktisch de hele Vuelta in de Top Drie stond en dat was Quicksilver 1 met 1994 punten. Doordat cowabunga 1 vandaag niets opschoot ten opzichte van de koploper, blijft de lijst tweede met 1986 punten. Derde werd El baul 1 met 1977 punten. Overige winnaars gefeliciteerd!
Het RtI Groepenspel is gewonnen door JoepZoetemelk 1 met 2538 punten. Tweede werd fdl 1 met 2465 punten. De nummer twee bleef 69 punten achter vandaag, omdat Van Poppel, Sarreau en Trentin Garcia Cortina hulpeloos achter zich lieten. Derde werd remo 2 met 2379 punten. Tevens feliciteer ik Royvdh 1 (2376) en Waterloo 1 (2375) ook met hun behaalde tickets.
Het RtI Budgetspel is gewonnen door Bekke – 3 met 3212 punten. Overigens heeft de eigenaar van deze lijst, Bekke, met zijn eerste lijst op de vijfde plaats nog een ticket gewonnen, Die lijst haalde 2981 punten. Ook Legstrong haalde twee tickets binnen. Zijn lijsten eindigden tweede (3164 met tweede lijst) en vierde (3052 met eerste lijst). Opvallend hierbij was, dat hij beide keren Simon Yates als winnaar had, maar Bekke -3 had het betere klassement. Ballondoshosp 1 zat er op de derde plaats met 3158 punten nog tussen. Gefeliciteerd met jullie tickets!
De Derde Week is gewonnen door tunkers 1 met 705 punten. Tweede werd ibanito 1 met 680. De koploper haalde vandaag zestien punten meer. Nizzolo en Van Poppel wonnen van Aberasturi, Consonni en Van der Sande. Derde werd Apex-predator 1 met 675 punten. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!
Tenslotte waren er nog twee losse dagspellen. Dilligaf 1 haalde wederom een hoofdprijs. Met 426 punten bleef de lijst dit keer maar liefst drie ploegen voor, die alle drie Lluis Mas misten. Met 420 punten werden fredman 1, poozo 1 en Tobbers 1 allemaal gedeeld tweede. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!
Het één euro spel werd een prooi voor scuub 2, die met zijn 510 punten Birdie 1 met negen punten voor bleef (501). Aberasturi en Lluis Mas bleven Trentin en Bagues voor. Derde werd Fets Namsram 1 met 480 punten. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!