In het 15+6 spel is onze vaste koploper nog steeds Looks Like Rain met 2168 punten. Of dat zo blijft, is echter nog niet bekend. Achter hem is de rest van de Top Drie helemaal nieuw en die hebben allemaal 35 punten meer gehaald vandaag. Het lijkt dus een beetje af te hangen van wat Van Garderen verder nog gaat doen deze Giro. Nummer twee Veenstra flye 3 staat er nog slechts 29 achter met 2139 punten. Op de gedeelde derde plaats staan alonso 2 en TKD Team met 2127 punten.

 Vandaag was de hoogste dagscore voor pelli 2 met 219 punten. Tweede werd vlammetje 2 op drie punten achterstand. Hirt en Jungels scoorden drie punten meer dan Reichenbach, Cataldo en Amador. Derde werd Klasbak met vijf punten achter met 214 punten. Hij had de Top Twaalf in zijn geheel aangevuld met Amador en Jungels. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!
Voor de potentiële nulpunters veranderde er vandaag niets. De elf hebben nog altijd een virtuele waarde van € 90,91.
In het Budgetspel breidt koploper honderdprocent zijn voorsprong flink uit en hoopt dat het zo blijft gaan als nu het geval is. Met 68 punten meer dan de nummer twee en ook nog eens drie renners meer over valt dat te begrijpen. Nummer twee is vaessen erp 4 en die staat nu maar liefst 128 punten achter. De stand is nu 2177 tegen 2049. Derde is Joszef met 2042 punten.
Ook in de Major League blijft de nummer één hetzelfde. D en G 2 leidt met 2145 punten. Fabsimoni 2 staat tweede met een achterstand van 25 punten (2120) en nummer drie is nu RKHBS 1 met 2114 punten. Dagelijks zijn de verschillen nogal klein, dus er zal volgens mij nogal wat verrassends moeten gebeuren om de koploper nog te kunnen passeren.
In het RtB Girospel is de volgorde van de uitslag van vandaag een grote zegen voor de nieuwe koploper. Yellow 3 schoot vandaag maar liefst 234 punten op en staat nu bovenaan met 2221 punten. Nummer twee is Pannekoek 2 met 45 punten achterstand (2176). DutchDennis 1 schijnt te weinig te hebben om de Top Vijf vol te kunnen houden. Met slechts 137 punten vandaag staat hij derde met 2146 punten. Achter hem schoten de nummers vier en vijf al resp. 40 en 50 meer op vandaag. Vierde is RastaNelson 2 staat nu op 2121 en vijfde is nu Zico14 3 met 2110 punten.
In het RtB Budgetspel lijkt Lamanca 19 toch niet zo onklopbaar als ik had gedacht. Met slechts 86 punten vandaag staat hij nog wel eerste met 2179 punten, maar is de voorsprong al geslonken tot 55 punten. De nummer twee komt vandaag van de zesde plaats af, maar vandaag maar liefst 210 punten. Styvar 1 heeft nu 2124 punten. Mr Zorbas 1 is nu in zijn eentje derde met 2078. RastaNelson 3 is vierde met 2069 en vijfde is het wegzakkende ULIZAR 1. Met slechts 62 punten heeft hij er maar 2053.
Het etappesucces was vandaag voor Ook mooi 1. Met 602 punten heeft hij zijn naam mee. Het verschil met Snuitje 1 was zes punten vandaag. Die had er 596, omdat Anacona, Dupont en Amador zes punten meer haalden dan Cataldo en Berhane. Nooitgedacht 1 werd derde met 592 punten. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!
Vandaag waren er zelfs twee tickets te verdelen voor het RtB spel en die gingen naar sporting 63 1 met 479 punten en simpley the b 1 met 468 punten. De heren Hirt en Quintana in je team hebben maakte het grootste verschil vandaag.
In de Derde Week staan RKHBS 1 en Teka 1 beiden bovenaan met 398 punten. Teka 1 haalde met Kruijswijk en Mollema erbij wel 35 punten meer vandaag. derde is moketon 1 met 382 punten.
Vandaag was er een korte, felle bergetappe met maar liefst vijf beklimmingen. Al vroeg mocht er een groepje van vier weg en probeerde een groep van dertig er achteraan te gaan. Voor het peloton was dat vandaag wel een te grot aantal renners en dat ging dus mooi niet door.
Bij de eerste beklimming gingen nieuwe renners het proberen en uiteindelijk pakten negentien renners een voorsprong van twee minuten. Zo bereikten ze de tweede klim van vandaag. Ondertussen won de ploeg van Nibali het van de ploeg van Dumoulin. In plaats van een rustig vervolg van de koers bleef de koers hard, waardoor Dumoulin al gauw alleen Ten Dam over had als knecht. Bovendien bleef de voorsprong van de negentien koplopers slechts twee minuten.
Bij de derde beklimming kon ook Ten Dam het niet meer bijhouden. Hij bevond zich in goed gezelschap, want ook witte trui Jungels werd gelost. Niet verschrikkelijk lang daarna probeerde Quintana voor het eerste te demarreren. Met behulp van teammaten probeerde hij de rest voor te blijven en ook Nibali kreeg hulp. Beiden bleven eventjes vooruit en lieten zich door hun knechten vooruit fietsen, maar het gat bleef maar klein. Nibali en Quintana deden zelf niets en het gat werd uiteindelijk door Dumoulin himself gedicht.
Van voren bleven er inmiddels nog maar zes renners overgebleven, tot op een gegeven moment in de afdeling Van Garderen en Landa er van tussen gingen. Zij verrasten hun overige vluchtmakkers en hadden 50 seconden voorsprong op de favorietengroep. Quintana probeerde het nog een keer op het steilste stuk van de slotbeklimming, maar werd door FDJ-knecht Reichenbach teruggehaald.
Dumoulin testte zijn concurrenten wat uit en na twee schijndemarrages bleek hij op de top van de apenrots te zitten. Toen dat gebeurd was, mochten alle renners buiten de Top Drie van hem weg rijden. Nibali en Quintana trapten niet in de meerijtactiek en bleven ook zitten en deden niets meer, omdat ze Dumoulin zijn zin niet wilden geven.
Intussen werden de koplopers door niemand meer ingehaald. Hirt bleef ook nog tussen de favorieten en de kopgroep in rijden en werd beloond met plaats vijf. Hij werd nog ingelopen door Pinot en Pozzovivo, die resp, derde en vierde werden. Zij strandden in het zicht van de haven, want Landa en Van Garderen hielden acht seconden over. En ook hier bleek weer dat je toch echt de laatste binnenbocht moest hebben! Van Garderen won, doordat hij binnendoor kwam bij Landa, die voor de tweede keer deze ronde niet slim genoeg was in een sprint van twee.
Bij de Top Drie veranderde er niets, maar door de slotfase komen Pinot, Zakarin en Pozzovivo gezellig aanschuiven binnen de minuut van Nibali, die derde staat. Mollema is zevende en Kruijswijk is achtste. De enige die Dumoulin nog lijkt te kunnen verslaan, is Dumoulin zelf. De trotse Italiaan Nibali heeft al laten weten dat hij de actie en woorden van Dumoulin absoluut niet pruimt en er nog van alles aan zal doen om hem al fietsend te pakken te krijgen. Dus er valt nog vuurwerk te verwachten!