Eindelijk! ADANA 1 is de eerste die voor de tweede dag op rij de eerste plaats van het budgetspel houdt. Een garantie dat dat na morgen ook zo blijft, is dat echter allerminst. Sommige concurrenten lijken sterker te zijn in de tijdrit en dan kan een voorsprong van 31 punten net wat te weinig zijn.
In de RtB heeft ORDESA zijn koppositie verloren, omdat zijn lijst niet bergbestendig was. Nonomas  gaat van 2 naar 1 en heeft 20 punten voorsprong op Legstrong 1. Derde is Primoz Spilak op 25 punten achterstand. Morgen is het nog spannend, want er staan er nog een aantal lijsten kort achter de eerste drie.
De dagetappe werd gewonnen door Topocin 1, die ventousiast 2 26 punten voorbleef. Derde werd Campionissimo met 29 punten achterstand. Ook feliciteer ik hierbij de overige prijswinnaars weer!
In de koninginnenrit van vandaag werd het tempo aanvankelijk bepaald door het team van Orica-Scott . Zij reden zo keihard, dat zelfs een vluchtgroep van dertien renners niet verder kwam dan een voorsprong van tegen de twee minuten. Zij controleerden tot en met de laatste zes kilometer en hadden toen de eerste groep uitgedund tot een renner of vijftig.
Op een ruime vijf kilometer van het einde begon het echte vuurwerk dan toch eindelijk. Woods was de eerste succesvolle aanvaller en slaagde er ook even in van de rest weg te blijven. Totdat hij bijgehaald werd door Meintjes, die in de klim alles en iedereen voorbij reed. Maar achter hen joegen Alberto Contador en Alejandro Valverde elkaar op en er ontstond een groepje van zeven, die de zege zouden gaan betwisten.
Het werden er uiteindelijk zes, want Samuel Sanchez miste een bocht, viel en kwam als een pakje rosbief op achterstand binnen. De eindsprint van de rest werd gewonnen door de favoriet ná Sanchez, want Valverde was de sterkste in de sprint, Bardet werd letterlijk op de streep nog tweede en Uran viel toen pas terug naar plek drie.
Alejandro Valverde staat nu ook eerste in het klassement omdat hij de meeste eerste van voren heeft mee gesprint, Rigoberto Uran is tweede en Romain Bardet is derde. Beiden staan dus in dezelfde tijd als Alejandro Valverde. Met morgen nog een middellange op- en afgaande tijdrit van 27,7 kilometer te gaan, staan de eerste tien nog binnen de 22 seconden en is het nog een open vraag wie de Ronde van het Baskenland gaat winnen. Aberto Contador lijkt met een achterstand van drie seconden de favoriet, maar die wint niet altijd…