In het TdF spel haalde de Top Drie collectief 86 punten binnen vandaag. Radar 3 stond gisteren nog tweede, maar omdat MVU United het niet in Bardet en Contador zag zitten, staat Radar 3 bovenaan met 1090 punten. De gedeelde tweede plek wordt ingenomen door balkidoe 3 en Luc Suijkerbu 1 met 1087 punten.

ORDESA 2 was de beste van de dag en heeft honderd piek binnen. In het AK staat hij nu 5391e met 607 punten. Tweede van de dag werd Jayden Klim I met zes punten minder: 197 tegen 191! Bennett haalde zes punten meer dan Nieve vandaag. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!
Het aantal 0-puntenlijsten bleef vandaag constant, dus er blijven er 31 die virtueel nog zeker twee dagen € 48,39 waard blijven.
In het Budgetspel heeft Uran vandaag zijn invloed laten gelden. De nieuwe koploper had hem in zijn team staan en haalde vandaag 138 punten. Met 1313 punten staat Team Di Segho nu bovenaan. Tweede blijft jayden 3, die de schade van vandaag nog tot 47 punten beperkt wist te houden. Hij komt op 1303 punten uit. Derde is IP2W. De koploper van gisteren haalde slechts 38 punten en heeft er nu 1280! De koploper van de dag heet vandaag CaioDiCeco met 216 punten. In het AK staat hij slechts 873e met 677 punten.
In de Major League beschikten de toppers niet over Uran. ORDESA 1 blijft dan ook koploper met 1143 punten, maar deze lijst ziet de gedeelde nummers twee wel zeven punten dichterbij komen. Rimiro 2 blijft tweede en had Meintjes wel. Hij heeft nu 1133 punten. Petse Kletse Pe schoot zelfs nog iets harder op door Yates en Roglic en heeft nu dus ook de tweede plek met 1133 punten.
Wendela heeft na vandaag nog steeds de koppositie in het RtB Ticketspel. Ze had de beschikking over Uran vandaag en dat beperkte de schade enigszins. Met 1393 punten staat zij bovenaan. De kannibaal 1 kwam vandaag slechts drie punten dichterbij en bleef tweede met 1379 punten. Het was echter te merken dat p. pitch uit s 2 als derde nog een flink gat had te dichten. Met maar liefst 95 punten meer vandaag, kwamen ze op 1373 punten. Het snelste ging echter rammstein66y 1 vandaag. Ze waren met 239 punten op ramkoers, maar in het AK niet: 362e met 1049 punten. Voor een ticket zijn er 1331 nodig.
In het Budget Ticketspel voor de RtB had Uran zijn invloed dan weer wel. Hij stond in de lijst van de volledige Top Drie. Koploper blijft De Las Cuevas 1 met 1305 punten (113 vandaag). Hij zal na de rustdag een voorsprong van 50 punten verdedigen. Dspiky haalde vandaag 127 punten en staat nu op 1255. Bart Boos 4 staat nu derde. Met 106 punten vandaag heeft hij er nu 1249. Vandaag was jayden 1 de rapste met 198 punten. In het AK brengt het hem op de 149e plaats met 975 punten. Voor een ticket zijn er tot vandaag precies 1200 punten nodig.
Het losse dagsucces gaat vandaag naar Vinnie 2. Hij had zes punten meer dan de gedeelde nummers 2. Dat waren ADANA 1 en ibiza 1. Vinnie had 426 punten en beide anderen hadden 420 punten. Bij ADANA 1 lag het verschil in het feit dat Bennett, Meintjes en Buchmann zes punten meer haalden dan Fuglsang. Ibiza 1 had Barguil wel gekozen, maar Froome, Meintjes en Buchmann niet. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!
Ook was er vandaag weer een los dagticket dat met het minieme verschil van één punt naar Borlandico ging. Hij was erg blij met het feit dat Betancour nog net 25e werd. Gefeliciteerd met het ticket!
Gisteren hoopte ik dat het klassement wat door elkaar werd geschud en dat is ook gebeurd. Maar niet helemaal op de manier waarop dat gewenst is. De heren renners gingen weer als gekken vanaf het begin en weer ging er een enorme groep vandoor. Dit keer betrof het een groep van 37 renners. Terwijl Sunweb plannen had vandaag met vijf man in de kopgroep, viel Robert Gesink al vroeg uit. Hij zag de straat met zijn rug en later bleek hij een “mooie” breuk in zijn wervelkolom te hebben-
De plannen van Sunweb zijn overigens wel uitgekomen. Matthews was als klimmende sprinter mee en wilde de enige tussensprint winnen. Nadat dat lukte, parkeerde hij zichzelf en staat hij nog 52 punten achter Kittel voor de groene trui. Barguil wilde voor de bergtrui gaan en ook dat lukte. Ondanks de tegenstand van Roglic en Vuillermoz wist Barguil vandaag toch 53 van de 70 beschikbare punten binnen te halen.
Inmiddels waren er ook wat incidenten. Onder impuls van thuisploeg AG2R werden er veel risico’s genomen op de riskante, hobbelige en natte afdalingen, Deze druk had een aantal incidenten tot gevolg. Thomas viel uit en Majka zou op grote achterstand binnenkomen, nadat beiden uitvielen. Maar daar bleef het niet bij. Froome kreeg een lekke band en Aru zag dat. Aru trok vrolijk ten aanval en Quintana ging mee. De rest kwam er echter weer bij en onder leiding van Porte werd er niet meer door gereden. Die kende de ongeschreven wet wel, dat je niet aanvalt in het geval dat je concurrent pech heeft.
Maar in de laatste afdeling reed Porte na een stuurfout het gras in en viel vanuit dat gras van links naar rechts over de weg heen. Nadat hij keihard met zijn hoofd tegen de rotswand ertegenover viel, moest ook hij afgevoerd worden. Dan Martin werd nog meegenomen, maar die kon zijn weg vervolgenom uiteindelijk nog knap negende te worden.
Inmiddels lag Barguil nog steeds alleen vooraan en was Bardet keihard naar hem toe aan het dalen. De overblijvers van de groep van 37 werden allemaal opgeraapt en Bardet kwam op en over Barguil heen. Die zakte ook terug in de groep der favorieten, maar hij kon er als enige WEL bij blijven. Inmiddels waren Contador, Quintana, Dan Martin, Yates en Meintjes dus op achterstand geraakt, waardoor alleen Fuglsang, Aru, Froome, en Uran nog overbleven. De laatste had een kapotte versnelling, waardoor hij niet meer kon schakelen, Die vijf kwamen nog bij Bardet, waarna het een sprint van vijf werd.
Froome ging de sprint aan, maar Uran kwam er met zijn noodzakelijke lange sprint met zeer zware versnelling overheen. Barguil besloot dat het ook tijd was om zelfs nog een prijs te pakken vandaag. Hij leek inderdaad over Uran heen te komen en stak ook zijn handen ter overwinning in de lucht. Iedereen dacht dat hij gewonnen had, totdat de finishfoto uitsluitsel gaf. Toen bleek dat Uran zijn voorwiel niet iets vroeger over de streep was.
Uran won dus, Barguil werd erg teleurgesteld tweede en Froome wist nog heel slim vier bonificatieseconden mee te pakken door derde te worden. En ik zou het bijna vergeten, maar er is nog een ploeg die zijn doel niet haalde vandaag. Alles bij FdJ was erop gericht om Démare in de Tour te houden. Zij slaagden er echter niet in om binnen 39 minuten en 57 seconden na de winnaar binnen te komen. FdJ moet de Tour nu met vijf personen vervolgen, omdat de gehele sprinttrein is opgeofferd..
Froome blijft in het geel en heeft nu 18 seconden voorsprong op Aru. De nummer drie is Bardet op 51 seconden. Dat blijft nog wel even hetzelfde, want de komende drie dagen gaan we weer slapen. Morgen is het rustdag en dan komen er als het goed is weer twee massasprints aan!