In het Vueltaspel hebben we een onverwachte eindwinnaar.en dat is de haai. Onder normale omstandigheden zou deze lijst als gedeeld derde zijn geëindigd, maar de lijst had de gouden vondst gedaan om Froome de groene trui te laten winnen. Dat bracht zijn totaal op 1963 punten. De twintig extra punten zorgden ervoor dat Abdoe 4 en Girl Power 2 op 1945 punten en een achterstand van achttien punten bleven steken. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

Ook vandaag was de hoofdprijs € 62,50 en deze keer was die voor Brandhoutsprint en JH Sprint. Met hun 200 punten bleven ze de overige tien prijswinnaars met twee punten voor. Hoelgaard haalde twee punten minder dan Vliegen en Duval.

De twee lijsten met nul punten lagen nog even in spanning, maar zij hadden geen renner in de beste twintig van de uitslag. Dat betekent dat zij beiden de trotse prijswinnaar van duizend euro zijn geworden! Gefeliciteerd FritsdeLage 0 en Superschleck 3!

De eindwinnaar van het Budgetspel is echt een groots speler. Jekke 3 eindigde als eerste met 3234 punten en deed dat 104 punten voor zijn tweede lijst. Jekke 2 werd met het hoogst aantal punten uit het AK (940) tweede met 3130 punten. Derde werd Arsenal 3 met 3081 punten. Etappe 21 werd gewonnen door Teka 2, die met de 100e plaats met 2662 punten ook nog een prijsje binnenhaalde. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

In de Major League was het verschil door de 21e etappe ontstaan, want de kannibaal 1 wist de hoofdprijs door de vijftien punten Cort Nielsen binnen te halen. Hij eindigde met 1953 punten veertien punten voor de koploper van gisteren. Die is tweede geëindigd met 1939 punten en dat is haboka 1. Nummer drie is Petse Kletse Pe geworden met 1934 punten. Cort Nielsen en Modolo kwamen net wat te kort voor plaats twee. Alle prijswinnaars gefeliciteerd!

In het Vuelta RtB spel haalde de nummer één geen ticket vandaag. Daarover later meer, maar het is niet het eerste en ook niet het laatste spel waar Jekke dik succes had. Met 2332 punten won hij dit spel. Team Di Segho B neemt op de zesde plek zijn ticket over en heeft geluk, want de lijst zakte van plaats vijf. De 2196 punten waren dus toch net genoeg. Looks Like Rain ging namelijk net over hem heen en eindigt vijfde. Het grootste verschil werd door Manzin gemaakt. Rat van Ragusa bleef vierde. Derde bleef canidanes 1 en De Apotheker 1 zat slecht in de sprinters met alleen Trentin, maar werd toch nog tweede. Allemaal gefeliciteerd!

In het Vuelta RtB Ticketspel zorgde Jekke voor een absoluut record! Zijn eerste lijst werd vierde, zijn tweede lijst werd vijfde en zijn derde lijst werd eerste. Hij weet dus alle beschikbare tickets in één spel binnen te halen. De andere twee tickets waren voor Utopia 1, die tweede werd en JAGO 2, die als derde eindigde. Alle drie gefeliciteerd!

Het dagsucces was vandaag voor BARAKA met 514 punten, die BenTheMan met elf punten voorbleef. Van Asbroeck, Vliegen en Kelderman deden het beter dan Vanbilsen, Schwartzmann, Rojas en Haller. Derde werd ChaletReynard 1 met 480 punten. Die moest het doen met de volledige Top Vier, Schwartzmann en Froome. Dat bleek 24 punten te weinig op te leveren voor plaats twee. Alle overige winnaars gefeliciteerd!

De Derde Week werd door Lotte Nora gewonnen met 621 punten. Nummer twee Vueltameister 2 haalde door Lobato nog wel negen punten in maar dat waren er vier te weinig. Nummer drie Kragh Andersen en Garcia Cortina en steeg via 138 punten van 34 naar drie. De totaalscore van oooo 2 bedroeg 611 punten. Alle overige prijswinnaars gefeliciteerd!

Over de laatste etappe in de Vuelta kan ik zeer kort zijn. Sky was aan het bier onderweg en Trentin won de enige tussensprint van de dag. Kort daarna waagden Costa, De Marchi en Schultz een ontsnappingspoging, die tot vijf kilometer voor het eind duurde. De verwachte massasprint kwam er dus.

En die leverde ook weer de verwachte winnaar op, want Trentin won zijn vierde etappe voor de wel verrassend sterke Manzin. Kragh Andersen werd derde. Contador kwam enkele seconden achter het peloton binnen en reed met zijn ploeg een hele ereronde in Madrid. Dat betekende ook nog iets voor Kelderman. Hij eindigde nu niet als vijfde, maar als vierde in het Algemeen Klassement.

Froome won de Vuelta, maar dat was niet de enige trui die hij won. Hij wilde de groene trui ook hebben, deed mee aan de sprint en werd dertiende, waardoor hij etappewinnaar Trentin twee punten voorbleef en die trui ook nog mee nam. Ook de combinatietrui was voor Froome. Villella mag als enige naast hem staan met de bergtrui. Op het podium wordt Froome dus door Nibali en Zakarin vergezeld. Tevens is Froome de eerste renner die de Vuelta-Tour combinatie won, sinds de Vuelta in augustus/september gehouden wordt.

Dit was de Vuelta dit jaar! Qua grote rondes is het weer wachten tot mei 2018!