In het Vueltaspel blijft Abdoe 4 de koploper. Via 116 punten is deze lijst de eerste die de duizend punten grens overschrijdt met een totaal van 1006. De Meul 8 had er 125 vandaag en is daarmee weer terug in de top op de tweede plaats met 998 punten. Aru veroorzaakte het verschil vandaag. Nummer drie is Contadori:), die vandaag 122 punten haalde en een totaal van 997 heeft.

De etappewinnaar was Vinnie 5, die via een totaal van 158 punten 75 euro binnenhaalt. Pirazzi 1 werd op veertien punten tweede. Moscon en Aru moesten het namelijk afleggen tegen Kragh Andersen, Van Asbroeck en Roche. Op de derde plaats staat Muflone met 142 punten. Kruijswijk haalde twee punten minder dan Chaves en Poels. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

Er sneuvelde vandaag geen nulpuntenlijst, waardoor de zes overlevenden nog steeds kans maken op € 333,33!

In het Budgetspel is Jinthysprinty de oude koloper Panter Simba voorbijgesneld, Toch leuk om Van Asbroeck en Nibali wel in je lijst te hebben staan dus. Panter Simba haalde maar liefst 49 punten minder vandaag en de onderlinge stand is nu 1268 tegen 1252. NathanB 1 blijft derde en met 147 punten vandaag heeft hij er nu 1229. In dit spel was vandaag de vierde lijst van Vinnie het verst. Met 233 punten had hij negen van de eerste tien goed vandaag (Moscon ontbrak) en zijn lijst staat nu zestiende met 1181 punten.

In de Major League blijven we het doen met dezelfde namen in de Top Drie. Het begint een beetje eentonig te worden zo. Lotte Nora blijft eerste en verhoogt de voorsprong ten opzichte van de nummer twee met zestien punten. Jeroen Kramer 1 had namelijk Roche en Poels niet vandaag. De totalen: 1025 tegen 998! Petse Kletse Pe blijft derde staan. Hij haalt vier punten in op de nummer twee door Aru en Poels te hebben in plaats van Kruijswijk. De dagwinnaar van vandaag heeft ook een ijst, die dik in de prijzen zal vallen als de stand zo blijft, want haboka 1 haalde vandaag 135 punten. De lijst is nu zevende met 950 punten.

In het Vuelta RtB Ticketspel behouden de eerste twee hun plaats. Il Campioniss 1 breidde de voorsprong met dertien punten uit. Van Asbroeck won het van de overmacht van Chaves, Poels en LL Sanchez. Looks Like Rain blijft op de tweede plek staan en heeft nu twintig punten achterstand: 1346-1326! De etappewinnaar van vandaag staat op plaats drie. Met maar liefst 207 punten vandaag (had ook Schwartzmann vandaag) staat canidanes 1 op 1311 punten. Pandrito zakte een plaats, staat nu vierde en heeft nu 1294 punten. Op de vijfde plaats komt Placebos 1 ook weer terug in de tickets. De ondergrens is voorlopig 1290 punten.

In het RtB Budgetticketspel blijft Enric Mazzelpik zijn geluk voorlopig nog even houden. De lijst heeft nog steeds de koppositie, maar Schwartzmann en vooral Froome worden node gemist. Pistolero 2 haalde met 183 punten maar liefst 34 punten meer vandaag. De onderlinge score bedraagt nu 1324 tegen 1311. Ook hier draait canidanes goed mee. Zijn tweede lijst staat nu op plek drie en heeft 1291 punten. Vierde is mankies 1 met 1264 punten en Looks Like Rain heeft de ondergrens vandaag. Die is nu op 1255 punten gezet.

Het dagsucces gaat deze keer naar Vibeman 2, die met 470 punten zowel lommas 13 als mankies 1 met vijftig punten voorbleef. De verschillen waren als volgt: Schwartzmann en Roche haalden meer dan Nibali en in het tweede geval werd Froome niet bij de eersten verwacht. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

In de Tweede Week blijft Noortje L 1 aan de kop. Via 141 punten vandaag staat de lijst op 455 punten. Nummer twee Fets Namsram 1 ging van plaats achttien naar plaats twee Kragh Andersen zorgde voor het grootste verschil. Totaalscore is 433 punten. Tenslotte stijgt Arsenal 1 zich weer in de Top Drie. De lijst stijgt door middel van slechts 120 punten naar plaats drie met 420 punten.

De etappe van vandaag was een van de zeer schamele kansen voor de sprinters. En dus was de kopgroep vandaag vroeg weg. Daarin zat ook bergkoning Villella, die zijn broodnodige puntjes op de enige beklimming van de dag oppikte. Toen dat gebeurd was, ging hij terug naar het peloton en mochten De Gendt, Courteille, Gougeard en De Marchi het met zijn vieren gaan uitzoeken.

Helaas waren er een paar favorieten uit zeer sterke ploegen, die de vlucht controleerden. Het gat werd nooit groter dan vijf minuten en zeven kilometer voor het eind werd De Marchi als laatste in de kraag gegrepen. Maar een normale finale kwam er niet van.

Er was nog een steil stuk waar er naar hartenlust werd gedemarreerd, maar geen van de dapperen wist een afscheiding te bewerkstelligen. Wat ze echter wel bereikten, was dat het peloton in stukken viel en De La Cruz niet attent genoeg was om mee te gaan. De andere klassementsmannen eindigden in de winnaarsgroep van vandaag.

De sprint werd uiteindelijk door de gedoodverfde favoriet Trentin gewonnen. Alsof het de gewoonste zaak van de wereld betrof, kwam de rest niet met hem op de finishfoto. Moscon mocht meedoen van Froome en werd prompt tweede en Kragh Andersen eindigde op plaats drie.

Froome blijft in het rood, maar Kelderman zal het leuk gevonden hebben dat De La Cruz zeven seconden verloor. Hij stijgt van vijf naar vier, terwijl de Spanjaard de omgekeerde weg bewandelt.

De sprinters zien we volgende week zondag tijdens het slotdefilé in Madrid weer terug, maar morgen worden er weer grotere verschillen verwacht. De laatste dertig kilometer van de etappe zal er namelijk veelal geklommen moeten worden!