In het 15+6 spel is de verwachte winnaar er uit gerold. Looks Like Rain bleef ook na de tijdrit de beste met 2545 punten en ontvangt de hoofdprijs. Achter hem gebeurde er wel nogal wat, want er eindigden maar liefst drie teams op de tweede plek. Het TKD Team stond er al, maar moet de prijs nu delen met Piet Hermsen en asturias 1. Gedrieën haalden zij 2489 punten. Kaiser sose 2 werd met twee punten minder (2487) vijfde. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

De winnaar van vandaag is jorishogtijd, die 177 punten had. De beide nummers twee, Thalys 3 en txelisgl 4, hadden met 174 punten drie punten minder. Barta haalde drie punten meer dan Nibali en Haga bij elkaar. De andere nummer drie miste Haga en had Nibali in plats van Amador. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

Helaas voor de twee lijsten voor de 0-puntenjackpot eindigden Rosskopf en Bialoblocki bij de eerste twintig vandaag, waardoor er niemand meer over was met de geliefde nul. Voor de Tour de France zal het nu gaan om € 1500,=.

Overigens ben ik ook een verliezer van vandaag in dat opzicht, want door Rosskopf en Tuft ben ik niet meer degene met de minste punten… Typisch geval van jammer! Winnaar van het minste puntenspel is nu Bergmees 3. Die lijst bleef op vijf punten staan. Puntloos 1 was tweede met zes punten en vier ploegen deelden de derde plaats met zeven punten. Overige winnaars gefeliciteerd!

In het Budgetspel was de nummer twee van gisteren, mede door de ingevallen Van Emden, de eindwinnaar geworden van het budgetspel. Hij hield twee punten over op de nieuwe nummer twee en dat is DorHer 3. Deze lijst stond gisteren nog veertiende en had twee punten te weinig: 3190 tegen 3188! Derde werd Matisz 1 met 3164 punten en Il Campo 3 wordt vierde met 3046. RastaNelson 6 en Rimiro 3 haalden beiden plaats vijf met 3032 punten. Rimiro 3 had echter een heel goed Algemeen Klassement, want gisteren stond deze lijst nog op een zeer respectabele 201e plaats! Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

In de Major League bleef de Top Drie hetzelfde als gisteren. D en G 2 werd eindwinnaar met 2488 punten. AVFERMK 1 werd tweede met 2472 punten en Fabsimoni 1 werd derde met 2459 punten. Ook de nummers vier en vijf veranderden overigens niet van plaats. RKHBS 1 werd vierde met 2457 en arrigons90 1 werd vijfde met 2438 punten. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

In het Giro RtB ticketspel had yellow 3 aan slechts 23 punten genoeg vandaag om het eerste ticket te verdienen met 2629 punten. Pannekoek 2 haalt met een ruime achterstand het tweede ticket binnen met 2475 punten. Zico 14 3 krijgt het derde met 2425 punten, terwijl Altijd Prijs 2 deenige is die gisteren nog niet in de Top Vijf stond. Zijn gevoel voor juiste timing levert via 2403 punten het vierde ticket op. Het laatste ticket ging naar Clockwise 3. Hij wist 33 punten meer te halen dan Pottentoat 3, die gisteren nog hetzelfde aantal punten had. Tevens bleef hij met 2399 punten de nummer zes nog met elf punten voor.

In het Giro RtB budgetspel was ik stomweg helemaal vergeten dat het Algemeen Klassement ook nog meetelde. Ik had het over Lamanca 19 als gedoodverfde ticketwinnaar, maar die lijst is volledig weggeblazen en zakte naar plek 25. Karval 1 is van de tweede naar de eerste plek gestegen en wint het eerste ticket met 3165 punten. DorHer 3 steeg van twintig naar twee met 3063 punten en ook de nummer drie stond gisteren nog niet in de Top Vijf. Kwak en Boemel werd derde met 3047. DorHer is de grote winnaar van dit spel, want met de vierde plaats haalde hij ook zijn tweede ticket binnen met 3037 punten. Het laatste ticket is voor de nummer één van gisteren. Hij had nog voldoende marge over om met een slecht klassement 3035 punten te halen.

Het laatste etappesucces is voor canidanes 2, die met 508 punten Kleppers 3 met dertien punten voorbleef. De nummer twee had er zeven van de eerste negen, maar hij had Kiriyenka niet. De eerste had ook nog Pedersen en Plaza en dat was voldoende voor hem om het gemis van Jungels en Preidler op te vangen. SHE 4 werd derde met 485 punten. Overige winnaars gefeliciteerd!

Er was ook een dagticket te verdienen en die had een passende snelle naam. We startten namelijk op het circuit van Monza en Monza was dus ook het snelst aan het eind. Leuke bijkomstigheid is dat deze lijst het haalde, omdat Van Emden gewonnen had. Met 532 punten bleef Monza de nummer twee met slechts twee punten voor.

De Derde Week werd gewonnen door RKHBS 1, die zijn eerste plaats wist vast te houden met 672 punten. Nummer twee was Moketon 1 met 647 punten en jgent 1 werd derde met 645 punten. De eerste twee scoorden vandaag met Van Emden en de nummer drie met Barta en Nibali. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

De tijdrit van vandaag was op maat gesneden voor specialisten als Van Emden, die dacht vandaag te kunnen gaan winnen, omdat iedereen er al drie zware weken op had zitten. Hij zette inderdaad de richttijd waar anderen zich op stuk mochten bijten en het duurde nog heel erg lang voordat de laatste specialisten over de streep kwamen.

En naarmate er steeds meer en meer waren die het niet haalden en ook Dumoulin bij de eerste twee tussenpunten steeds net iets trager was, begon de spanning ten top te stijgen. Uiteindelijk kwam ook Dumoulin vijftien seconden te kort en gutsten de emotietranen uit zijn ogen. Een schitterende overwinning viel hem ten deel en ook Van Emden mocht op het eindpodium van de Giro komen!

De strijd om de eerste plaats werd echter nooit spannend. Dumoulin hield nu wel schitterend zijn hoofd erbij en was de pure stylist die hij altijd op zijn tijdritfiets was. Hij werd dus tweede achter Van Emden en nadat hij Nibali en Pinot al bij het eerste tussenpunt na 9,5 kilometer al te pakken. Quintana was na 17,5 kilometer ook ingepakt om nooit meer uitzicht op plaats één te hebben.

Dumoulin maakte zijn tactische blunder op zijn specialiteit goed en boekte een historische overwinning door de Giro als eerste Nederlander ooit te winnen. Het rijtje van Zoetemelk en Janssen als grote rondewinnaars kan weer met een naam worden aangevuld, terwijl we in Nederland dachten dat dat tot in de lengte van jaren nooit mogelijk zou kinnen zijn. Oh ja, Quintana werd tweede op 31 seconden en Nibali wist Pinot nog van het podium te rijden, Op veertig seconden werd hij derde.