Opnieuw mogen de vluchters het uitmaken in een bergetappe. Ditmaal zelfs een groep van 28 renners die maximaal zo’n 8 tot 9 minuten krijgt. Daarbij ook mannen als Vincenzo Nibali, Tom Dumoulin en Pierre Rolland. Maar alle drie zijn ze niet sterk genoeg om in de finale een rol te spelen. Het wordt een duel tussen de beste klimmer Rafal Majka en de betere daler Jarlinson Pantano.

De Colombiaan ligt op de laatste top zo’n 25 tellen achter maar weet in de afdaling de aansluiting met de Pool te maken. In de sprint-a-deux is Majka vervolgens geen partij voor Pantano en wint de renner van IAM Cycling de vijftiende etappe. Vlak achter het duo wint Alexis Vuillermoz de sprint van Sébastien Reichenbach voor de derde plaats. Bij de klassementsmannen gebeurt er op een enkele speldenprik na helemaal niets. Het enige noemenswaardige is het lossen van Tejay van Garderen.

Etappeprijzen: Met 147 punten gaat de 90 euro vandaag naar JaccoH. ‘Twintigste Ping’ heeft de top 3, Rolland en Zakarin en nog zes mannen uit de groep met de favorieten. Voldoende voor de ritzege, want ‘psygo51 4’ komt niet verder dan een score van 144 gevolgd door ‘Viss1968 12’ met 143. Alle prijswinnaars gefeliciteerd!

Road to Doha: Ook in etappe 15 was er weer een ticket te winnen voor het finalespel van de Road to Doha (1e prijs 10.000 euro!). Uiteindelijk heeft Latasa de juiste vluchters gekozen en mist van de top 9 alleen Reichenbach en Rolland. Daarnaast sprokkelen Valverde en Mollema nog enkele punten waardoor het totaal op 529 punten komt. raoul1990 en canidanes komen respectievelijk 6 en 20 punten tekort.

Voor Latasa is het al zijn derde ticket van dit jaar, deze Belgische deelnemer won namelijk ook al twee tickets in de Race to Abu Dhabi: klik hier. Gefeliciteerd!

Algemeen klassement: Met opnieuw een geslaagde vlucht verandert er weinig in het klassement. Of je moet toevallig een van de vluchters hebben, dan kun je een leuke sprong maken. Met Quintana in plaats van Bardet kruipt Soesaas wel 2 puntjes dichter bij de leiding, maar het geel is voorlopig nog in handen van afcaGeeke. Limbabwe heeft geen van beide klassementsmannen en zakt daardoor weer tot 8 punten achterstand.

Subleagueklassement: Ook Cafe Bok Enkhuizen verliest 2 puntjes van zijn voorsprong bij de subleagues. Bronsgroen Eikenhout volgt nu op 33 punten. David De La Fuente blijft best of the rest en sluipt zelfs tot op 100 punten van p2. Een knappe prestatie want David De La Fuente heeft slechts zeven spelers in de subleague zitten.

Nulpuntenjackpot: Bassie96tour en txelisgl kunnen weer een etappe afvinken. Nog maar zes etappes scheidt deze twee deelnemers van het winnen van de nulpuntenjackpot. Indien beiden Parijs halen met de 0, zullen ze ieder 500 euro mogen bijschrijven. Een spannende slotweek dus!