Chris Froome heeft alvast het puntje op de i gezet voor zijn komende eindzege. In de tweede individuele tijdrit boekt de Brit zijn tweede ritzege. Vooraf achtte Froome zichzelf niet in staat om Tom Dumoulin te kloppen, maar op de streep is het verschil 21 tellen in het voordeel van de geletruidrager. Fabio Aru en Richie Porte eindigen als ‘best of the rest’ op 33 seconden.

In het algemeen klassement is de marge van Froome op Bauke Mollema opgelopen tot 3’52. De Nederlander zal vooral achterom kijken, want Adam Yates (+4’16), Nairo Quintana (+4’37) en vooral Romain Bardet (+4’57) en Richie Porte (+5’00) naderen snel. Met nog twee zware Alpenritten voor de boeg kan het achter Froome nog flink door elkaar geschud worden.

Etappeprijzen: De ritzege en bijbehorende 90 euro gaan dit keer naar België: Francora heeft het winnende team dat 190 punten scoort. Van de top 18 missen alleen De Gendt, Izagirre, Coppel, Kreuziger en Clement in deze formatie. Op 4 punten pakt Adriaantje de tweede prijs gevolgd door Sprinting Misty. Alle prijswinnaars gefeliciteerd!

Algemeen klassement: De tijdrit zorgt voor flinke verschuivingen in het algemeen klassement. Zo stijgt deelnemer santi met stipt van p56 naar p5! Daarmee staat hij nog 19 punten achter afcaGeeke, die de koppositie opnieuw in handen heeft. Soesaas volgt op 2 punten, Tweety op 11 en FlecheJerome op 18. Alle vijf hebben ze Tom Dumoulin in hun team en zes of zeven klassementsmannen.

Subleagueklassement: Bronsgroen Eikenhout deelt een serieuze tik uit in de achttiende etappe. Het verschil met Cafe Bok Enkhuizen is plots 86 punten geworden. En Bronsgroen Eikenhout is niet de enige subleague die profiteert. Ook David De La Fuente doet goede zaken ten opzichte van de nummer 2 en staat nu op slechts 36 punten. Daarnaast zijn ook Riomare en ZZZZ 1 nog volop in de strijd om het podium.

Nulpuntenjackpot: Zoals verwacht geen gevaar voor Bassie96tour en txelisgl in de tijdrit. Beide deelnemers hebben hun 0-team nog in leven en staan voorlopig op een gedeelde jackpotprijs van 500 euro per persoon.