Met een wandeltempo trekt het peloton van Granville naar Angers in de derde etappe. Iets wat het peloton zich makkelijk kan veroorloven met één kansloze vluchter voorop: Armindo Fonseca. Op zo’n 80 kilometer van de finish krijgt de eenzame Fransman gezelschap van zijn landgenoot Thomas Voeckler, maar dat mag niet baten.

Het wordt een massasprint waarbij een finishfoto uitsluitsel moet geven: Mark Cavendish pakt zijn tweede ritzege door André Greipel met een banddikte te verslaan. Bryan Coquard wordt derde voor Peter Sagan en Edward Theuns. Marcel Kittel wordt slecht afgezet en kan niet verder komen dan een zevende stek.

Etappeprijzen: Maar liefst zeven deelnemers moeten de bloemen en champagne delen vandaag. Het gaat om Vinnie, Zoom, Burnie, Pollus, El Salvador, month en Txauron. Alle zeven hebben ze de complete top 14 van de uitslag in hun team wat 226 punten betekent. Acht andere deelnemers zonder Cimolai delen de rest van de etappeprijzen met 7 punten minder. Allen gefeliciteerd!

Algemeen klassement: Het scheelt niet veel maar ‘Ales15 1’ moet het geel na één dag alweer afstaan. De leiding in het klassement wordt nu gedeeld door ‘covadonga 3’ en ‘punkiesport 2’ die 1 punt meer hebben verzameld. Veel conclusies kunnen er echter nog niet getrokken worden, daarvoor zullen we eerst de Pyreneeënritten van komend weekend moeten afwachten.

Subleagueklassement: Ook bij de subleagues zijn de verschillen nog gering en niet veelzeggend. Na drie etappes is de koppositie nu in handen van Bijlen in Tour 2016, gevolgd door Club Cyclingfever.com 2 op 1 puntje en Bronsgroen Eikenhout op 17 punten.

Nulpuntenjackpot: Opnieuw elf teams haken af voor de 1.000 euro, waardoor er nog 118 stuks op de 0 overblijven. Elk 0-team is nu virtueel 8,48 euro waard.