Hij was er dichtbij, maar in de laatste meters van etappe 2 komt er een einde aan de droom van Jasper Stuyven. De winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne maakt deel uit van de vroege vlucht en lost in de finale zijn medevluchters. Het tempo in het peloton ligt echter hoog waardoor de Belg van Trek-Segafredo in de slotkilometer wordt opgeslurpt.

Door het hoge tempo is het peloton flink uitgedund. Uiteindelijk wint Peter Sagan de sprint bergop voor Julian Alaphilippe en Alejandro Valverde. De te verwachten namen dus. Voor de wereldkampioen is het meteen een dubbelslag, want hij neemt de gele trui van Mark Cavendish over. Grote verliezers van de dag zijn Alberto Contador en Richie Porte. ‘El Pistolero’, die zowel gisteren als vandaag het asfalt kuste, verliest 48 tellen en Porte komt pas op 1’45 binnen na materiaalpech.

Etappeprijzen: Net als op zaterdag delen twee deelnemers de ritzege. Het zijn dit keer Atlasvlinder en canidanes die elk 80 euro verdienen. Die top 11 aangevuld met Rui Costa is de winnende combinatie wat goed is voor 205 punten. Met 7 punten minder pakt fdl de laatste podiumplek en Zeta wordt vierde na zijn gedeelde overwinning van gisteren.

Algemeen klassement: De Belg Ales15 is de nieuwe koploper in het Tour de France Spel. Met 176 punten erbij komt ‘Ales15 1’ uit op 328 punten na twee etappes. Dat is 6 punten meer dan het totaal van ‘Biergarten 4’ en 7 stuks meer dan ‘covadonga 3’ verzameld heeft. Met twee sprintetappes voor de boeg zullen de sprintteams de komende dagen waarschijnlijk weer boven komen drijven.

Subleagueklassement: Bronsgroen Eikenhout neemt de koppositie in handen bij de subleagues en dat mag geen verbazing wekken. Deze subleague presteert namelijk altijd top in grote ronden. Het lijstje is inmiddels imposant: winst in Giro 2015, winst in Tour 2015, tweede in Vuelta 2015 en met succes de titel in de Giro verdedigd twee maand geleden. Voorlopig zijn Riomare en Eminka de nummers 2 en 3.

Nulpuntenjackpot: Na twee ritten zijn er nog maar 129 teams op 0 punten over. Na een sprintetappe en een aankomst met klimmers in de top 20 zijn de overgebleven teams waarschijnlijk allemaal specifiek voor de jackpot gemaakt. Of er moeten nog verdwaalde vluchtersteams tussen zitten. Per stuk is elk 0-team nu 7,76 euro waard.