De klimmerstypes hadden het vandaag voor het zeggen en daar had de nieuwe koploper RKHBS 1 er maar liefst zeven van vandaag. Het was voldoende om 659 punten te krijgen. Wielke 2 steeg mede door Talansky naar plek twee met 30 punten achterstand op de koploper. De vorige koploper staat nu derde. Zeta 1 heeft slechts één punt minder: 629 tegen 628 dus.

In het ticketspel is er zelfs sprake van een nieuwe Top Drie. Koploper Bocadillo Pedro ging van de vijfde naar de eerste plaats en heeft nu 744 punten. RtMons steeg van tien naar twee met een miniem verschil. De lijst heeft namelijk 743 punten. Een gedeelde derde plaats is er voor twee teams die gisteren nog resp. 22e en 13e stonden. de kannibaal 1 en ErWin 1 hebben allebei 737 punten.

De dagetappe was vandaag voor ADANA 3 en dat was zeer terecht. Deze lijst was namelijk één van de twee lijsten die Talansky als winnaar noemde en steeg daardoor van de zesde naar de eerste plaats. Mooi dat moed wordt beloond met 354 punten en een hoofdprijs! IKE 1 en Luc Suijkerbu 1 hadden de meeste lijstpunten vandaag en dat waren er 341! Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

De etappe van vandaag leverde vanaf het vertrek in stukjes en beetjes een kopgroep van 24 renners op. Na de eerste klim waren daar nog dertien renners van over. Een van die dertien renners was de Colombiaan Jaramillo die zijn voorsprong in het bergklassement verstevigde, doordat hij als eerste over de top kwam. Ook pakte hij de hoogst mogelijke punten op de tweede berg en heeft nu een voorsprong van dertien punten op Majka.

Ook was de Canadees Britton weer mee. Hij werd gisteren tweede en vandaag besloot hij ook de ruimte in te duiken. Kennaugh reed even naar hem toe, maar kon Britton niet meer bijhouden. De rest van de kopgroep zag hem helemaal nooit meer terug en werd stukje bij beetje ingerekend door het peloton waar Lotto-Jumbo het tempo weer aangaf.

Britton hield het verschil vrij lang op drie minuten, maar begon wel steeds moeilijker te fietsen, terwijl het peloton steeds harder ging en uiteindelijk ook tot acht personen werd uitgedund. Die acht wisten Britton zo’n zes kilometer voor het einde bij te halen. Talansky nam bij de favorieten het initiatief en reed weg. Uiteindelijk wisten Majka, Bennett en Boswell bij Talansky terug te komen.

Ondanks vele schokkerige pogingen om elkaar er af te rijden, lukte dat uiteindelijk niet en met zijn vieren gingen ze de laatste haarspeldbochten in. Boswell zat het meest aan het elastiek en werd vierde. Bennett was weer niet scherp genoeg en werd derde, terwijl Majka en Talansky samen waren tot de laatste bocht. Talansky wist zich aan de binnenkant van de bocht te nestelen en daardoor werd Majka tweede. Na de buitenbocht kwam Majka fietslengten achter en hij wist niet meer bij te trekken, waardoor Talansky de eerste World Tour overwinning in twee jaar wist te behalen. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor zijn ploeg!

In het Algemeen Klassement staat Majka nog altijd eerste. Bennett staat tweede, maar kreeg op de derde plaats twee seconden achterstand en staat er nu zes achter. Boswell staat derde, kreeg vijf seconden meer achter en staat er nu 25 achter. Best of the rest is Talansky op plek vier op 44 seconden. Morton zakte een plaatsje naar vijf, omdat hij op 29 seconden van Majka zat en nu 49 seconden achterstaat.

Maar het definitieve Algemene Klassement wordt als het goed is pas na morgen gemaakt. De tijdrit is 24 kilometer lang en loopt 20 meter af. Maar men bevindt zich daarbij wel op ruim twee kilometer boven de zeespiegel. Zullen de overige kanshebbers een groot voordeel hebben op Majka of weet hij het verschil alsnog te beperken? We gaan het zien morgenavond!