In het RvC spel hebben de eerste twee van gisteren stuivertje gewisseld. Nu Minali wel meedeed in de sprint, schoof Zeta 1 met 445 punten over RKHBS heen, die nu met 440 punten tweede staat. Op de derde plaats staan Pannekoek 4 en Wielke 2 met 431 punten.

De tickets zijn voorlopig voor Pannekoek 1 met 485 punten, die RtMONS (469) zestien punten voorbleef.

Het dagsucces was dit keer voor biker 69 1 met 499 punten. Het was een Nederlander die het verschil maakte vandaag. Sinkeldam haalde zeven punten meer dan Minali en Trentin bij elkaar. Die tweede combinatie was uitgedacht door Nooitgedacht 1, die dus op 492 bleef steken. Nummer drie 18veloz 1 had Minali wel, maar miste Trentin dan weer. de derde plaats was zijn deel met 484 punten. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

Voorspelbaarder dan de massasprint van vandaag kon je ze niet krijgen. In een vrij traag tempo met soms een straffe tegenwind, mocht de kansloze groep van vijf het lang volhouden in de langste rit. Op ongeveer vijftien kilometer werden vier van de vijf vluchters weer ingelopen. De meest strijdlustige van hen, de Amerikaan Ben Wolfe, had de vlucht opgezet en bleef het langst over. Het peloton greep hem pas op acht kilometer van de streep. Hij mag morgen voor de tweede keer in drie dagen de trui van de strijdlustigste aan, want die had hij ook al in de eerste rit veroverd.

Daarna werd de koers bepaald door het formeren van de sprinttreinen, maar de aankomst liep vals omhoog vandaag. Dus kregen we geen Kittel als winnaar. Ook verrassend was dat Kristoff zijn sprintaantrekker niet voorbij kwam en weer bleef steken. Dit keer op plaats vier. De jonge Italiaanse nieuwkomer Consonni haalde Kristoff nog in en werd derde. Sprintaantrekker Zabel werd tweede. En zoals Kittel op het vlakke ongenaakbaar is, is Sagan dat als de weg aan het eind omhoog loopt. Hij liet iedereen anderhalve fietslengte achter zich, won de etappe en nam de groene puntentrui over van Kittel.

In het Algemeen Klassement bracht deze rit geen enkele verandering teweeg. Misschien is dat morgen wel het geval. De etappe staat te boek als vlak, maar de laatste veertig kilometer lopen erg vals plat omhoog. Sprint of vlucht? Goeie vraag…