In het 15+6 spel blijft Looks Like Rain ook vandaag weer koploper. Hij breidde zijn voorsprong uit met 35 punten en staat op 2007 punten. Op de tweede plaats staat nog steeds kaiser sose 2, die Rolland niet had en ook niet op vluchters had gerekend. Hij scoort niets en blijft op 1966 punten staan. Nummer drie had zelfs de eerste twee van vandaag in zijn lijst en bewijst met zijn 65 punten vandaag dat alles zeer dicht bij elkaar staat. Met stip steeg aan de meet 1 dan ook van 41 naar 3 met 1951 punten.

De vluchtprijzen van de dag gingen vandaag naar Haanties 5, die de Top Negen van vandaag in zijn lijst behalve Sutherland en Devenijns en haalde daarmee 146 punten. Achter hem eindigden Barodeur en nonkel attack op de gedeelde tweede plaats met 121 punten. Zij misten beiden Izagirre. Overige winnaars gefeliciteerd!

We hebben hem al genoemd en hij was de grootste oorzaak dat het aantal 0-puntenploegen drastisch is gedaald. Sutherland stond samen met Bernard en Samoilau in de Top Twintig en dat heeft tot gevolg dat het te winnen bedrag ineens op begint te schieten. Er zijn 78 ploegen afgevallen en er zijn er nog maar elf over, die nu virtueel ineens € 90,91 waard zijn.

In het Budgetspel hebben we wel een nieuwe leider. Die heet honderdprocent en heeft nu 1964 punten. De constante factor in de Top Drie is Racing Aelst, want hij bleef tweede met 1913 punten door vandaag 58 punten minder te halen dan de nummer één. Nummer drie is vaessen erp 4, die 1908 punten heeft.

In de Major League staat D en G 2 nog eerste met 1949 punten. Hij scoorde vandaag echter niets. Nummer twee is forza-kratje. die door Costa dertig punten haalde en van de vijfde plek steeg met 1920 punten. Fabsimoni zakte hierdoor een plek, want ook hij stond vandaag met lege handen. Hij bleef staan op 1918 punten,

In het RtB Giroticketspel hadden de vluchters wel een grote invloed. De nieuwe koploper Sliertentomaat steeg van de vierde plaats. Met 77 punten heeft hij er nu 2011. De vorige koploper, DutchDennis 1 had niets vandaag en staat nu twee punten achter op 2009. Pannekoek 2 was het overtuigendst in de Top Vijf vandaag en steeg met zijn 85 punten van negen naar drie met 1992 punten. Een andere nieuweling in de Top Vijf is yellow 3 met 1987 punten en de afsluiterbleef hetzelfde. Pottentoat 3 staat op 1982 punten.

In het RtB Bugdetspel blijft de Top Vijf bijna intact. Lamanca 1 moet nu twaalf punten inleveren, maar erg is dat nog steeds niet. Met 2093 staat hij nog steeds 102 punten voor op ULIZAR 1, die nu 1991 punten heeft. Derde blijft Joene 1 met 1952, maar hij moet die plaats nu delen met Mr Zorbas 1, die vandaag met 24 punten een gat van negen punten wist te dichten. Vijfde is hankypanky 1, die met zijn 1916 punten één plaats wist te stijgen.

Het dagsucces was vandaag voor pasqualone 90 2, die 487 punten haalde. De volgorde van de kopgroep was hiervoor bepalend, want hij had meer mensen van de Top Negen, waardoor hij aan acht vluchters voldoende had om de elf vluchters van Gurbe Loekstr 1 met 24 punten voor te blijven. Op de derde plaats had christine 1 met 458 punten die tien eerste vluchters van de nummer twee ook, maar daar werd Polanc gemist. Dat veroorzaakte een achterstand van vijf punten, waardoor deze lijst derde werd. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

In de Derde Week waren vooral de ploegen met Rolland in het voordeel en steeg de nummer één van 23 naar 1 met 247 punten. Dat was ninteo 1. De tweede was gesink31 1 (van 28 naar 2) met 240 punten en hij deelt die plek met jgent 1, die gisteren al in de Top Vijf stond.

Vandaag was het een zeer voorspelbare rit. De vluchters mochten vandaag de ruimte invliegen en drie van hen deden dat meteen vanaf de start. Rolland wilde weer meedoen voor de bergtrui en wilde daarbij geen kilometer onbenut laten. Mohoric en Brutt gingen met hem mee. Zij kregen een voorsprong van maximaal een kwartier.

Maar daar bleef het niet bij. Er ontstond achter deze drie een zeer omvangrijke achtervolgende groep, die uit veertig personen bestond. Aanvankelijk liepen Brutt, Mohoric en Rolland ook verder uit op die achtervolgende groep, want van 1″40 ging het verschil naar 5″09. Nadat de bergpunten van de tweede categorie allemaal naar Rolland waren gegaan liet hij zich terugzakken tot achter in de groep en mochten de andere twee het verder uitzoeken.

De grote groep achter Mohoric en Brutt had daarna last van het harmonica effect. Ze schoven met zijn allen in en uit elkaar, totdat er uiteindelijk 21 achtervolgers overbleven. Op de berg van derde categorie kwam Mohoric nog solo boven, maar hij hield het niet vol .Achter de vluchters begon het peloton zich ook druk te maken, want Polanc reed virtueel in de witte trui van Jungels.

Terwijl het peloton de helft van de achterstand uiteindelijk ongedaan maakte, gingen de koplopers proberen elkaar er af te rijden. Niemand kreeg daarvoor de ruimte tot zes kilometer voor het einde. En toen bleek waarom Rolland zich tussentijds liet afzakken.

Als vluchter vanaf de eerste kilometer bleek hij achter in de groep voldoende krachten te hebben gespaard, om zes kilometer voor het einde nog eens een demarrage te plaatsen. Het kostte aanvankelijk veel moeite, maar uiteindelijk wist hij een gat van dertig seconden te maken en dat was ruimschoots voldoende, want hij hield er op de streep nog 24 van over! Achter Rolland werd Costa tweede en Izagirre derde. Het peloton eindigde op 7″54 van Rolland.

Voor het Algemeen Klassement had deze vluchtersrit weinig gevolgen. De enige verandering is dat Polanc nu gestegen is naar de tiende plaats. Morgen komt er echter een korte, felle bergrit met vijf beklimmingen. Dan zullen de klassementsknallers na hun relatieve rustdag er weer vol voor gaan!