Ook na de bergetappe vandaag staat Radar 3 nog eerste. Maar vandaag zag hij de nummer twee De Kannibali 2 nog drie punten dichterbij komen. Het verschil tussen beiden is nu gedecimeerd tot slechts één punt: 1932 tegen 1931. Maar dat is nog niet alles, want Socrates’s Cock blijft zijn op- en neergang herhalen. Gisteren stond hij negende en nu zelfs gedeeld tweede. Hij was namelijk de enige van de Top Drie die Roglic en Uran had. Dat hielp hem om met zijn 142 punten er vandaag 44 meer te hebben dan de nummer twee en 47 meer dan de koploper. De spanning stijgt hier ten top, in het geval van morgen dus de top van de Izoard.

Vandaag waren er weer drie winnaars, die allen € 78,33 wonnen. Zij deden dat met 199 punten en de nummer vier stond er met 190 negen punten achter. De eerste drie hadden de volledige Top Tien en Yates, die veertiende werd. Bij de nummer vier was Navarro in de lijst opgenomen, maar die had dan weer niet op Landa gerekend vandaag. Overige prijswinnaars gefeliciteerd! Hier waren de dagtoppers overigens echte specialisten getuige de 5273e, 5208e en 5267e plaats met respectievelijk 1221, 1245 en 1224 punten,
En ook vandaag viel er weer een lijst voor nul punten af en dat begint nu echt verschil te maken. De vijf overgeblevenen doen het nog voor € 300,= en het duurt nog maar vier dagen. Maar dat kunnen er ook net een paar dagen te veel aan zijn, zoals de enige uitvaller vandaag de niet-geringe capaciteiten van Cink tot vandaag niet kende.
Budgettair gezien heeft het Team Di Segho nog een straatlengte voorsprong. Maar ook hij moet zwaar opletten, want de nieuwe topper na hem deed het vandaag veel overtuigender en dan kan het gauw over zijn met de pret. Met 99 punten vandaag komt onze koploper op 2297 punten. De nieuwe nummer twee is Huib Evers 1 en staat met 2165 er nog altijd 132 achter. Maar vandaag haalde hij 155 punten en dat zijn er maar liefst 65 meer!  Nummer drie blijft Himp 84 1. Met 111 punten vandaag heeft hij er nu 2150. Vandaag waren er hier drie dagtoppers met 201 punten, die allemaal bergspecialisten waren. Een daarvan staat nog in de prijzen als hij zo doorgaat en dat is Vincitore 1. Hij staat nu 113e met 1789 punten.
In de Major League schijnt ORDESA 1 toch echt de meest uitgebalanceerde lijst te hebben. Hij staat met 2064 punten er nog steeds 89 voor, terwijl de nummers twee en drie (bijna) niet dichterbij komen vandaag. Tweede is de kannibaal 2 met 1975 punten en derde staat Meul 1 met 1961 punten. Ook hier zijn er vandaag drie dagtoppers, die slechts 137 punten haalden. De gevaarlijkste daarvan is Tandwiel, die nu 24e in het AK is met 1896 punten.
In het RtB Ticketspel staat mieres100 1 met 132 punten vandaag nog steeds eerste met 2347 punten. De nieuwe nummer twee dicht zijn gat  met twaalf punten vandaag en p. pitch uit s 2 komt met 2340 punten terug tot zeven punten achterstand. Derde staat two-headed boy 1 en die laat vandaag een gat vallen. Met zestien punten minder dan de koploper staat hij nu op 2309 punten. De onbetwiste winnaar van vandaag zal het betreuren dat er niet veel bergetappes zijn, want hij is weer de beste vandaag: Rammstein66y heeft 241 punten vandaag (de nummer twee had er slechts 203) en staat nu slechts 113e met 2012 punten. Voor een ticket zijn er 2261 nodig tot nu toe.
In het RtB budgetspel staat Celine nog steeds eerste met 2165 punten. Met 69 punten achterstand en 2087 punten in totaal staat ironfish 1 tweede. Vandaag haalde hij met zijn 161 punten echter wel 36 punten meer dan de koploper, dus is de strijd ook hier nog zeker niet gestreden. Nummer drie dspiky lijkt de rol wel te lossen, want met slechts 99 punten vandaag heeft hij er 2084. Met morgen nog een bergrit vrees ik, dat het er voor dspiky niet beter op gaat worden…  De winnaar van vandaag , Wina_White Mamba zal misschien ook net te laat gaan komen. Die haalde vandaag 188 punten en staat nu 63e in het AK met 1768 punten. Voor een ticket zijn er 1955 punten nodig, maar het is met een heel goed klassement ook nog van alles mogelijk, dus wie weet…
Los dagsucces was er vandaag voor gabriTeam met 471 punten . De nummer twee is Vloaming 1 en die bleef twee punten achter. Uran en Fiellu haalden twee punten meer dan Froome, Caruso en Buchmann. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!
Ook ging er een los dagticket uit en als ik me biet vergis ging die voor een tweede keer naar duijndam unit 1, omdat hij Roglic als winnaar had voorspeld. Zou hij dat niet gedaan hebben, dan zou hij op de derde plaats zijn blijven steken. Gefeliciteerd!
In de Derde Week komen andere ploegen nu aan bod. Koploper is nu de van de twintigste plaats stijgende vonlaak 1, die nu 330 punten heeft. Team Moora 3 stond gedeeld twintigste met de koploper, maar haalde twaalf punten minder vandaag. Deze lijst staat tweede met 318 punten. Derde staat dewaterdrager 1, die vandaag qua punten precies tussen de eerste en tweede in staat, en nu van de 27e plaats af komt met 317 punten.
De turbulente etappe van vandaag begon met een val, waarbij Kittel aan zijn schouder gewond raakte en Barguil, net zoals de meesten, weer vlug kon opstappen. Cummings brak die al overigens door het nabijgelegen weiland in te duiken. Kittel moest even later wel uit de Tour stappen, waardoor Matthews het groen heeft overgenomen en waarschijnlijk niet meer af zal staan. Maar er was nog een belangrijke valler die gewoon door kon gaan. Dat was Roglic, die nadat er een kopgroep van 33 was gevormd in een greppel terechtkwam.
De kopgroep kreeg een marge van ruim vijf minuten, omdat het goede renners waren die geen enkel gevaar voor het klassement vormden. Contador ging echter een aanval opzetten in de achtervolgende groep en dat was het sein voor de Sky ploeg van Froome om de rest van het peloton te gaan decimeren. Contador dichtte het gat met de kopgroep, Mollema zat er al in en ging voor hem knechten toen Contador een mechanisch probleem kreeg.
Achter de kopgroep liet de Sky trein Barguil ter verdediging voor zijn bollentrui gaan en probeerde Bardet tot drie keer toe aan te vallen. Wegkomen lukte hem niet, maar Aru, Dan Martin en Yates konden het tempo van de favorietengroep niet meer volgen. Zij verloren tijd op de streep.
Inmiddels vond Roglic het wel welletjes en ging met vijf metgezellen de ruimte in. De meegaande Pauwels wilde er nog verder over heen en werd daarna weer gecounterd door Roglic. Niemand kon Roglic daarna nog volgen en de op de top van de laatste klim had hij een voorsprong van anderhalve minuut. De favorieten haalden iedereen in, maar Roglic zagen ze niet meer terug. Schitterende overwinning voor Lotto-Jumbo NL dus! Uran won de sprint voor de zes bonificatieseconden voor Froome, die derde werd en er nog vier meepikte.
Froome houdt het geel, maar heeft nu twee kemphanen achter zich staan. Uran en Bardet staan namelijk allebei op 27 seconden. Vierde staat nu Aru. Hij verloor vandaag 35 seconden en staat er nu 53 achter. Spanning en sensatie op de Izoard morgen in een etappe die voor de rest ook geen centimeter vlak is! Kunnen er verschillen gemaakt worden door Uran en Bardet of gaat Froome de tijdrit zonder zorgen tegemoet? We gaan het morgen zien…