Weer een nieuwe nummer 1 in het budgetspel! ADANA 1 stijgt naar de toppositie. Tot nu toe schijnt niemand dit spel naar zijn hand te kunnen zetten. Morgen weer iemand anders op 1?

In de RtB schiet ORDESA 1 qua punten niet erg op, maar breidt hij zijn voorsprong toch uit naar 33 punten. De nieuwe concurrenten kwamen namelijk weer vanuit de subtop en die heten nu Nonomas en Borlandico 3, die met 35 punten achterstand op de derde plaats volgt.

Het etappespel ging vandaag naar St. Domingo 1 met 70 punten voorsprong op Vloaming en op 89 punten werd Petse Kletse Pe derde. Overige winnaars gefeliciteerd!

In het eerste uur zijn er voldoende pogingen geweest om in de vroege vlucht te zitten en uiteindelijk reden er vier man zeer geruime tijd in beeld. Een vluchter houdt er een trui aan over, want lokale favoriet Jonathan Lastra mocht de drie tussensprints winnen. De laatst overblijvende, de Let Toms Skujins, werd op 18 kilometer voor het eind ingelopen.

In de laatste beklimming probeerde eerst Nicolas Roche het peloton voor te blijven en toen dat niet lukte, probeerde George Bennett van Lotto-Jumbo het een keer of vier. Ook dat lukte niet, maar ploegmakker Primoz Roglic ging er in de straten van Bilbao als een haas vandoor en die zag het peloton pas terug nadat hij de streep al twee seconden had overschreden. Matthews werd tweede en Visconti derde.

In het algemeen klassement staat De La Cruz nu een seconde voor op Primoz Roglic en drie op Michael Kwiatkowski, die derde staat. Morgen staat de koninginnenrit op het programma en worden er voor de eerste keer de nodige echte verschuivingen in de top verwacht.