In het 15+6 spel hebben we een nieuwe koploper. Looks Like Rain haalde vandaag 146 punten en staat nu bovenaan met 1078. Nummer twee stijgt een plaatsje: kaiser sose 2 heeft een achterstand van tien punten en staat nu op 1068. Nieuwe nummer drie is de Hammies 1 met 1057 punten.

Gedeeld dagsucces is er voor Lafayette 3 en Rimiro 13. Zij haalden beiden 199 punten. Maar liefst vier ploegen delen de tweede plaats met 198 punten. Het verschil werden vandaag in het middenstuk veroorzaakt. De eerste twee hadden Formolo en de andere vier hadden Amador. De rest was allemaal precies hetzelfde.

Mendes eindigde in de Top 20 en dat had gevolgen voor de 0-puntenlijsten. Er is er zelfs nog een geploft op Pellizotti. Dat was een lijst van mijzelf met een schier onmogelijke lijst om wat te winnen. Maar ja, je zal er eens een aantal van voren hebben… Tot vandaag had ie nog 0 punten in elk geval. 128 lijsten mogen nog minstens twee dagen hopen en de virtuele waarde per lijst is nu € 7,81.

In het Budgetspel is de Top Drie nog wel intact. Eerste staat nog altijd Racing Aelst met 1116 punten. El Bruto 1 is nu tweede met 1095 punten en JFX-Laibach handhaaft zich nog net in de Top 3 met 1083 punten.

In de Major League heeft een revolutie plaatsgevonden. RastaNelson 1 (14e) en Schakel 2 (10e) zitten niet meer in de Top Drie. De koppositie wordt nu ingenomen door Jeroen Kramer 1 met 1043 punten. Tweede staat nu de vorige koploper D en G 2 met zeven punten achter op 1036. Nieuwe nummer drie is Rockie 1 met 1018 punten.

In de Giro RtB is het te merken dat de Top Drie nog een grote voorsprong had. Ze staan nog steeds op de eerste drie plaatsen, maar de grot lijkende voorsprong is nu geminimaliseerd. ULIZAR 1 is nog eerste met 1248 punten, gevolgd door Corleone 2 met 1245 en Panter Simba met 1212. Maar de nummers vier en vijf haalden flink in: Tombaloe 1 haalde 57 punten meer en staat nu op 1198 en Molteni ging nog wat harder. Met 64 punten meer staat hij nu op 1179. Zal de tijdrit op dinsdag de Top Vijf drastisch doen wijzigen?

Het Budget RtB spel leverde ook geen verschuiving op in de Top Drie. Maar Lamanca 19 lijkt zijn lijst leuk gespreid te hebben. Met 1312 punten is zijn voorsprong op de nummer twee dik gestegen. Aan ULIZAR 1 ligt dat echter niet, want die haalden zeven punten meer vandaag, Met 90 punten achter heeft hij 1222 punten. Nummer drie is Corleone 2. Hij haalde slechts 39 punten vandaag en blijft steken op 1208. Te vrezen valt dat hij eruit valt na dinsdag, want Joene 1 met 1191 en Mr Zorbas 1 met 1185 scoorden zelfs rond de 50 punten meer dan de eerste twee.

Los dagsucces was er vandaag op twee fronten. St Domingo 1 haalde het felbegeerde ticket voor de RtB binnen door zes van de eerste zeven renners goed te hebben. Hij had alleen Dumoulin niet, maar de nummer twee miste Nibali en Pozzovivo.

Klavertjevier 1 wint het geldspel met 634 punten. Nummer 2 werd giorgio 1 met 599. Dumoulin en Amador wonnen het van Nibali en Hermans. Derde werd JAGO 2 met 571 punten. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

De vroege vlucht van vandaag was wel weer erg vroeg tot stand gekomen vandaag. Uiteindelijk twaalf leiders (drie man moesten nog twintig kilometer in de achtervolging) kregen maximaal vier minuten voorsprong. De controle verraadde de plannen van de klassementsmannen vandaag, want op 22 kilometer van het einde werden de sterksten van de vlucht alweer bijgehaald.

Toen de favorietengroep eenmaal was gevormd, sloeg het noodlot weer toe. Er was namelijk een politieagent met zijn motor langs de kant blijven staan. Kelderman crashte en nam enkele favorieten in zijn val mee. Bijna de voltallige Sky-ploeg en Yates lagen erbij, waardoor drie klassementsmannen door pech minuten achterstand zouden oplopen. Kelderman kon de wedstrijd zelfs helemaal niet vervolgen en moest dus opgeven.

Bij Movistar hielden ze de benen niet stil en al gauw werd de achterstand van de gevallenen drie minuten. Topfavoriet Quintana ging eens aan de boom van 12 takken sleuren en kreeg uiteindelijk Nibali en Pinot met zich mee. De rest moest achterblijven en nadat Quintana eerst Nibali en daar Pinot had gelost, kwamen de heren Dumoulin en Mollema keihard terug. Zij mochten echter voor de ereplaatsen gaan strijden, want niemand zag Quintana meer terug. Dumoulin werd derde, omdat Pinot het onderlinge sprintje won met een achterstand van 24 seconden op Quintana.

Mollema werd zeer verdienstelijk vierde en Kruijswijk zat weliswaar niet bij de valpartij, maar verloor toch 2 minuten en 43 seconden in de laatste 8 kilometer. Het Algemeen Klassement is danig door elkaar gehusseld en Quintana heeft het roze nu. Pinot is tweede op 28 seconden en Dumoulin staat derde op een halve minuut. Mollema is vierde en Kruijswijk staat nu tiende.

Na de rustdag van morgen staat er een tijdrit op het programma. Zou Dumoulin daarna het roze in zijn bezit krijgen? We gaan het zien…