De eerste leider in het Girospel (15 + 6)  is Twiki met 186 punten, Vascoaragones 1 volgt op zeven punten achterstand en er staan zes ploegen op plaats drie met 8 punten achterstand. Tevens zijn na deze etappe bijna alleen nog echte nulpuntenteams over, omdat de eerste twintig uit een wirwar van renners bestond. Hun aantal is nog 284 stuks, die virtueel € 3,52 waard zijn.
In het budgetspel hebben de eerste leiders hun namen niet echt mee, maar ze staan er dus voorlopig wel. GK compenseert en de Klojo’s 1 hebben 194 punten, Jayden 1 heeft drie punten achterstand.
Major League: RastaNelson 1 heeft met 148 punten één punt voorsprong op ottorongo 1 en vijf punten voorsprong op Pinokkio 1.
De Tickets voor de Giro RtB worden tot nu toe behaald door ULIZAR1 (216), Deef 3 (212), Ballondoslosp 2 (199), kurt 2 (198) en radre 1 (197).
Budget RtB Tickets: theicter 1 (230),  Tiktiksprint (207), Corleone 2 (201), Joene 1 (201) en Luitenant 2 (196).
De dagetappe werd vandaag gewonnen door YAHDI 1 met 402 punten, IBS ANALYSIS werd tweede met 400 punten en Eerste ritwinst werd derde met 397 punten. Overige winnaars ook gefeliciteerd!
Nadat de honderdste Giro begon met een negatieve verrassing door het dopingverhaal met Pirazzi en Ruffoni en de vraag of en hoe lang de rest van Bardiani-CSF nog in deze Giro meerijdt, eindigde deze rit met een enorme positieve verrassing.
De kansloze kopgroep van zes personen mocht zo’n 200 kilometer lang voorop rijden. De koplopers reden over drie heuveltjes en aan het eind mocht Benedetti de bergtrui op gaan halen. Een kleine vier kilometer voor de meet kwam het echter tot een algemene hergroepering. En net als je gaat denken dat het een massasprint gaat worden, gaat er iets mis in de sprintvoorbereiding. Sommige treintjes vonden elkaar niet en er ontstond een algehele desorganisatie.
En opeens gebeurde het! Pöstlberger, die normaal gesproken de sprint aantrekt voor de Bora-sprinters, knalde hard naar voren. Zelfs zo hard, dat hij een gaatje kreeg. Na aanvankelijke twijfel knalde hij door en het in de luren gelegde peloton kwam er niet meer overheen! Pöstlberger kon zelfs vijftig meter voor het eind zijn handen de lucht steken! Ewan werd verbaasd tweede, net voor Greipel. En zo hebben we een zeer verrassende eerste rozetruidrager!