Over de totaaluitslag van het 15+6 spel kan ik vandaag geen enkel verschil melden. De Top Drie haalden allemaal 179 punten, dus Looks Like Rain blijft eerste met 2459, TKD Team blijf tweede met 2423 punten en Joopsel blijft derde met 2420 punten. Met de tijdrit en de diverse truienklassementen nog te gaan en de rest er nog steeds op een lang lint achteraan kan er nog steeds van alles gebeuren.

Vandaag schoot tjoolCOL1 het hardste op. Met 213 punten bleef hij Berg 2 één punt voor. Hij had maar liefst dertien renners van de Top Veertien. Alleen Reichenbach kwam niet in zijn lijst voor. Bij Berg2 zat Reichenbach er wel in, maar met slechts Formolo erbij en Dupont niet aanwezig kwam zijn lijst net dat ene punt tekort. Drie teams eindigden op plaats drie met 203 punten. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

Voor de 0-punters wordt het morgen nog spannend, Er zijn er namelijk weer drie afgegaan. Deignan haalde vijf punten vandaag, zodat er nog maar twee overblijven die virtueel € 500,= waard zijn.

In het Budgetspel heeft honderdprocent nog altijd 100% van de hoofdprijs. Zijn voorsprong is licht gedaald naar 128 punten, omdat de nummer twee met stip van de achtste plaats uit het achterveld moest komen. JAGO Budget 4 is de naam: 2406 tegen 2278. Nummer drie vaessen erp 4 heeft er 2266.

In de Top Drie van de Major League veranderde er ook bijna niets. Het enige verschil is dat de nummer drie vandaag twee punten meer haalde dan de eerste twee. D en G 2 is derhalve nog steeds koploper met 2411. AVFERMK 1 is tweede met 2406 en Fabsimoni 1 is derde met 2388.

In het Giro RtB spel ging de koploper vandaag ook keihard het hardst vooruit, want yellow 3 vergrootte de voorsprong op de nummer twee met maar liefst 120 punten vandaag. Pannekoek 2 staat er nu 179 achter: 2606 tegen 2427. De nummer drie is aupaavenida 1 met 2363 en die moest van plaats elf komen. Zico14 3 zit daar als vierde slechts één puntje achter met 2362. Verder is het voor Pottentaot 3 en Clockwise 3 niet te hopen dat hun situatie na morgen nog hetzelfde is. Zij delen de vijfde plaats nu nog met 2351 punten.

In het RtB Budgetspel is en blijft Styvar 1 de koploper. De voorsprong op Lamanca 19, die nog steeds tweede is, is nu met 86 punten uitgebreid en het verschil is nu 92 punten: 2417 tegen 2325. Karval 3 is gestegen naar plaats drie met 2289 punten. RastaNelson 3 staat vierde met 2258 en afcaGeeke 1 stijgt van plek veertien naar plek vijf met 2234 punten.

Twee teams delen de hoofdprijs van de dag en dat zijn denistel 1 en stevewarson 1. Beiden dachten er vandaag precies hetzelfde over en haalden 522 punten. Derde werd baasn 1 met 509 punten. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

Het te behalen ticket werd deze dag behaald door Vinnie 1. Heij bleef de nummer twee met drie punten voor door de beschikking te hebben over Nibali, Konrad en Deignan. Nummer twee had Zakarin en Fraile en dat was te net te weinig.

In de Derde Week heeft RKHBS 1 nog altijd de leiding. Teka 2 heeft nu wel de achterstand verkleind van vijf naar twee punten door Mollema te hebben in plaats van Konrad. Het staat nu 622 tegen 620! Derde is nu jgent geworden met 616 punten.

Vandaag begon de bergetappe helaas met een goeie Nederlander minder. Kruijswijk had alle malheur met zijn ribben wonderwel overleefd, maar beleefde door maagproblemen zo’n woelige nacht dat hij niet krachtig genoeg meer was om de rit te beginnen. Vanuit het vertrek mochten er zes mensen in de vroege vlucht en begonnen de eerste berg met acht minuten voorsprong.

Achter hen dunde de Katusha ploeg het peloton drastisch uit: er bleven nog maar acht favorieten over. Ook Mollema en Dumoulin hadden zo hun problemen vandaag en slaagde er niet in om bij te blijven. In de afdaling kwamen zij wel weer terug.

Inmiddels waren vanuit de kopgroep Devenijns en Teuns ervandoor gegaan en Teuns begon de laatste beklimming als eerste. Maar hij zou ook het einde als koploper niet halen. Zakarin en Pozzovivo hadden de sterkste uitval en haalden hem als eerste in. Nibali en Quintana probeerden er naar toe te rijden en Dumoulin en Pinot te lossen, maar dat lukte aanvankelijk niet erg.

Sterker nog, Pinot plaatste zeventien kilometer voor het einde een versnelling. Nibali en Quintana volgden wel, maar Dumoulin niet. Het werd een kopgroep van vijf en Dumoulin had op een gegeven moment een halve minuut achterstand. Mar op het eind kwam Dumoulin tot tien seconden terug. Verder kwam het echter niet en uiteindelijk steeg de achterstand op de streep weer tot vijftien seconden.
De sprint van de kopgroep met favorieten werd vervolgens door Pinot gewonnen, voor Zakarin en Nibali.

In het Algemeen Klassement leidt Quintana nu, maar het is nog steeds geen uitgemaakte zaak dat hij na de tijdrit van morgen nog steeds koploper is. Nibali is namelijk tweede op 39 seconden, Pinot is derde op 43 seconden en Dumoulin is vierde op 53 seconden.

Er staan morgen nog spannende 29,3 hoofdzakelijk zeer licht dalende kilometers tijdrit op de renners te wachten. Ik zou er niet gek van staan te kijken als de winnaar een Italiaan gaat worden, alhoewel ik natuurlijk hoop dat Dumoulin zijn tactische blunder van afgelopen vrijdag nog goed kan maken. Of wordt het toch onze Colombiaanse topper? Morgen te zien in het laatste hoofdstuk van het Giro-verhaal!