Na ruim drie weken koers heeft hij dan toch nog zijn ritje te pakken: André Greipel. De Gorilla zit op de Champs-Élysées perfect geplaatst en weet de slotjump van Peter Sagan net af te houden. Alexander Kristoff wordt derde voor landgenoot Edvald Boasson Hagen en Michael Matthews. De slotfase van de wandeletappe naar Parijs leverde voor de nodige sprinters pech op. Zo komen Marcel Kittel, Bryan Coquard en Dylan Groenewegen niet eens aan sprinten toe.

Voor Chris Froome was het een relaxte dag. Onder het genot van een glaasje champagne en een biertje trok de geletruidrager naar de finish om zijn derde eindzege binnen te slepen. Romain Bardet en Nairo Quintana flankeren de Brit op het podium. Peter Sagan wint voor het vijfde(!) jaar op rij de groene trui, Rafal Majka voor de tweede keer de bolletjestrui, Adam Yates is de beste jongere en Movistar wint het ploegenklassement.

Soesaas wint het Tour de France (15+5) Spel 2016!

Een vijftiende plaats van Matthews was alles wat Soesaas in de slotetappe nodig had. En de Aussie stelt deze Nederlander niet teleur. Met een vijfde stek eindigt ‘Soesaas 1’ op 2131 punten en houdt daarmee ‘topteam1’ van jolly 12 punten achter zich. Dit levert Soesaas 1.500 euro op! jolly moet genoegen nemen met 1.000 euro, ook geen misselijke prijs.

afcaGeeke stond meermaals aan de leiding gedurende de afgelopen drie weken en mag als beloning ook het eindpodium op. Zijn team haalt een totaal van 2108 punten wat goed is voor de derde plaats. De rest van de top 10 wordt vervolledigt door Sonex, Gerardo, Zoefzoef (met twee teams), montagne, BD Boys en badmutsje.

Etappeprijzen: De massasprint in Parijs levert een gedeelde dagzege op. Zowel freezeftw als aixtei scoort 199 punten, maar met een verschillende combinatie. Eerstgenoemde heeft Navardauskas en Richeze, terwijl aixtei de beschikking heeft over Laporte en Howard. Met 1 puntje minder gaat de derde plek naar Zeta.

Subleagueklassement: Met succes heeft Bronsgroen Eikenhout de Tourtitel geprolongeerd. Een subleague vol met groterondespecialisten, want ook afgelopen Giro werd al winnend afgesloten. Op precies 100 punten weet Cafe Bok Enkhuizen beslag te leggen op de tweede plaats. Lange tijd was dit de enige subleague die partij kon bieden aan Bronsgroen Eikenhout, totdat het in de slotetappes wegzakte. ZZZZ 1 wordt derde gevolgd door Zweelerforum1, Riomare en ZZZZ 2.

Nulpuntenjackpot: In het zicht van de haven strandt het 0-team van Bassie96tour. Hij heeft Valgren als invaller gekregen in de tweede week en de Deen weet in Parijs op p19 te eindigen. De 0 verandert zodoende in een 2. txelisgl overleeft de slotetappe wel en wint daardoor de nulpuntenjackpot in zijn eentje. 1.000 euro kan deze Spanjaard bijschrijven op zijn account!

Alle prijswinnaars gefeliciteerd!

De volgende grote ronde, de Vuelta a España, start op zaterdag 20 augustus. Het hoofdspel (15+5) zal echter een dag later starten, omdat de ploegentijdrit hiervoor niet meetelt. Dit spel staat al live en de komende weken zal de startlijst steeds verder gevuld raken. We starten met 14.000 euro aan prijzen! Klik hier.