De etappe van vandaag zorgde voor extreem weinig punten in de top van het TdF spel. Daarom blijft Radar 3 gewoon eerste, alhoewel de lijst slechts vijf punten haalde vandaag. Met 1729 punten blijft zijn voorsprong stabiel, want De Kannibali 2 schiet niets op vandaag. Deze lijst heeft nu 1699 punten. Nummer drie is Socrates’s Cock en die ging vandaag wat overtuigender omhoog. Hij was in het gelukkige bezit van Roglic in zijn lijst en haalde 25 punten, waardoor hij nu 1697 punten heeft.

Een voetbalfan is de winnaar van de honderd euro vandaag, Die heeft het ontsnappen uit het wielrennen tot werk gemaakt en wint vandaag met 139 punten. Op de tweede plaats sprintte Abdoe 4 naar 133 punten. Mollema haalde in zijn eentje zes punten meer dan de heren Pauwels, Bennoot en Navarro! Overige prijswinnaars gefeliciteerd! In het AK speelt de toplijst van vandaag natuurlijk geen enkele rol: 5825e met 859 punten!

Het aantal nulpuntenlijsten is vandaag weer met vijf lijsten afgenomen. De elf overgebleven mogen nog minstens tot en met dinsdagavond dromen van € 136.36 per lijst. Vier lijsten hadden niet op Moinard gerekend en één lijst heeft het ongelijk van Lammertink bewezen. Hij heeft dus wel degelijk het niveau om een hoofdrol in een Tour-etappe te kunnen vertolken!

Ook in het Budgetspel had deze etappe niet veel gevolgen in de top. Team Di Segho blijft koploper en breidt de voorsprong met twaalf punten uit, omdat hij op Bennoot en Hardy heeft gerekend. In totaal heeft deze lijst nu 2063 punten. De nummers twee en drie moesten het met het standaardtotaal van vandaag doen. Zij haalden vijf punten en blijven op hun plaats met 1976 en 1916 punten. Marakiri.1 doet het vandaag veel sneller met 169 punten, maar in het AK staat deze lijst slecht 458e met 1387 punten.

Bij de Major League leverde deze etappe wel een wezenlijk verschil op. ORDESA 1 blijft wel eerste, maar hij haalde door Pinot wel zeventien punten vandaag en heeft er nu 1834. De nieuwe nummer twee haalde zelfs 35 punten door Ulissi er bij te hebben.De kannibaal 2 heeft nu 1775 punten. Nummer drie jayden 1moet het doen met de Matthews Standaard en haalt slechts vijf punten.Zijn totaal is nu 1756.

In het RtB Budgetspel is de standaard wat verlegd en daar maakte p. pitch uit s 2 handig gebruik van. Met Matthews en Ulissi haalde hij 45 punten en het totaal is nu 2117. De vorige koploper was mieres100 1, maar die had Barguil en die scoorde veertien punten minder. In het AK staat hij nu tien punten achter en heeft er 2107. Derde blijft de kannibaal 1 met 2093 punten. De snelste van vandaag was JF79 1 met 147 punten. In het AK staat deze lijst op de 534e plaats met 1495 punten. Voor een ticket zijn er 2073 nodig! 

In het RtB Ticket Budgetspel maakte Roglic vandaag het verschil in de top. Celine is daardoor de nieuwe koploper geworden met 1931 punten. De oude koplopers had alleen Matthews en dus staat De Las Cuevas nu tweede met 1910 punten. Er staat een unieke lijst op plaats drie, want die had Matthews niet! Roglic was echter wel aanwezig en door de dertig punten blijft ironfish 1 op de derde plaats met 1907 punten. Snelste van vandaag is duijndam unit 1 met 141 punten. In het AK staat deze lijst 141e met 1491 punten. Voor een ticket zijn er 1771 nodig!

Het dagsucces van vandaag was voor Matisz 1 met 650 punten. Tweede werd HopHop 1 met 625 punten. Roche en Pinot haalden een hogere score dan Calmejane en Caruso. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

Ook is er vandaag een los dagticket voor de RtB. Dat ging vandaag naar kratje 1! Barguil haalde meer punten dan Pinot en De Marchi! Gefeliciteerd!

De Tweede Week werd winnend afgesloten door tunkers 1. Hij steeg van de derde plaats naar de koppositie met 854 punten in totaal, doordat hij de gok op Mollema nam en daarvoor werd beloond. Styvar 1 zag hem voorbij flitsen en moet genoegen nemen met plek twee met 825 punten. Mavericks II had dezelfde score dan Styvar 1, bleef op 817 punten steken en zag tunkers 1 dus ook in extremis aan zich voorbijgaan. Overige prijswinnaars gefeliciteerd! 

Vandaag was er dan eindelijk weer vuurwerk in de Tour! De koers werd geopend door de Nederlander Dylan Van Baarle, die samen met de dezer dagen onvermijdelijke Barguil op pad ging. Nadat aanvankelijk alleen Pauwels, Grmay en Caruso meegingen kwam er onder impuls van Bauke Mollema een tegenaanval van 23 renners op gang.

Het peloton rond er aanvankelijk nog keihard achteraan, omdat het Mollema’s bedoeling was om Contador meer te laten gaan in die groep, maar uiteindelijk liet Contador zich terugzakken en het peloton ging breed over de weg om de kopgroep zijn zegen te geven. Caruso was de best geplaatste, maar die stond al op ruim elf minuten op de veertiende plaats. Wat ruimte kon er dus worden gegeven en dat gebeurde ook.

De achtervolging van de 23 man op de voorste vijf duurde nog 50 kilometer, maar uiteindelijk kwamen beide groepen bij elkaar en haalden de 28 een maximale voorsprong van ruim negen minuten. En daarna kregen we eindelijk eens twee koersen voor de prijs van één!

Tony Martin zat ook bij de 28, en 65 kilometer voor het einde besloot hij te ontsnappen. Met een voorsprong van ruim anderhalve minuut kwam hij aan bij de scherprechter van de dag, maar al snel blies hij zichzelf op op de berg van de eerste categorie. Barguil pakte hem met een klein groepje echter terug en liet hem staan.

Intussen stond men in het peloton ook niet stil. AG2R was collectief aan het aanvallen en liet Froome ook even staan. Letterlijk, wel te verstaan, want hij kreeg een lekke band. Omdat de aanval allang aan de gang was, toen Froome zijn probleem kreeg, werd er deze keer niet gestopt. En terecht! Maar uiteindelijk werd Froome weer teruggeleid naar de groep der favorieten en daarna scholden Landa, die lang was blijven zitten voor hij Froome hielp, en Froome elkaar de huid vol. Het zit niet echt lekker bij Sky. Verder waren er nog wat pogingen, maar alleen Dan Martin kon aan het eind veertien seconden terugpakken.

Maar goed, Barguil pakte de punten op de col en in de afdaling leek het rustig te worden, totdat Mollema 25 kilometer voor de meet in de afdaling ging aanvallen en zelfs 50 seconden verschil voorsprong kreeg op de heren Barguil, Ulissi, Roglic en Gallopin. De vier achtervolgers decimeerden de achterstand op Mollema nog tot tien seconden, maar verder kwamen ze niet. En zo won de sterkste en de slimste. Tevens heeft chauvinistisch Nederland wat sportsucces te vieren vandaag! Tweede werd Ulissi en Gallopin eiste plaats drie op.

De gele trui blijft in handen van Froome en de enige verandering in de top is dat Dan Martin nu vijfde staat en Landa zesde. Morgen gaan we weer rusten en daarna gaan we hoogstwaarschijnlijk weer een massasprint tegemoet!