In het Vueltaspel wordt tot nu toe het verschil door de juiste vluchters gemaakt. En hebben we dus weer een nieuwe koploper! Dat is gouroucaribou 2, de nummer twee van gisteren. In deze lijst was Rojas opgenomen en dat was genoeg om Papa Pearke 1 te passeren. Die haalde vandaag met acht punten er maar liefst 25 minder. Het verschil tussen beiden is nu 23 punten: 465 tegen 442. De nummer drie, domi121 1, haalde twee teams in door Rojas en heeft nu 435 punten.

Een van de betere vluchtlijsten is die van Jojos vluchters. Eergisteren was hij al tweede en nu is zijn lijst via 98 punten voldoende voor de 75 Euro. De nummer twee is snelle bertje 3 met 88 punten. Poljanski, Perez en Courteille haalden tien punten minder dan De Gendt, De Marchi, Bol, Gougeard en Moscon. Nogal een overmacht dus. Derde werd the scout 16 met 79 punten. Hij miste Mohoric en Courteille en De Gendt, Bol en Froome haalden negen punten te weinig voor plek twee. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

En wederom was er vandaag een slachting onder onze nulpuntenvrienden. En helaas was ik zelf daar vandaag ook bij. Ik wist dat Reis een potentieel risico kon vormen en vandaag bleek dat ook. Door zijn val werd hij slechts veertiende, maar hij haalde wel punten vandaag, Zes anderen dachten hetzelfde dan ik en ook een paar andere vluchters maakten enkele slachtoffers. De meeste werden er vandaag echter door Courteille gemaakt. Mede door deze 46 afvallers is het aantal lijsten voor de 2000 euro Jackpot gedaald van 236 naar 145. Knallen we gelijk even door naar een virtuele waarde van € 13,79!

Budgettair gezien is de Top Drie hetzelfde, omdat de marge nog groot genoeg genoeg was. Er werden bijna geen punten gehaald, maar Poek64 1 breidt zijn voorsprong door Simon Yates nog wel even twee punten uit. Met 616 punten heeft hij er nu 45 voorsprong op Vibeman 5, die 571 punten heeft. Derde staat NathanB 1 met 561, maar deze lijst ziet Lotseknots naderen tot op één puntje en dat was de eerste lijst waar Rojas wel op stond. Geheel zonder invloed was hij hier dus ook niet. De meeste punten werden vandaag behaald door Tims324 1 met 118 punten. Met plaats 76 in het AK en Poljanski als enige gemis van de Top Vier, hoopt hij op meer van deze etappes. 458 punten zijn zijn deel.

In de Major League blijft Teka 2 de koploper. Met drie luttele punten vandaag staat hij op 402. De tegenstand komt echter maar vijf punten dichterbij, omdat salvaortiz 1 slechts acht punten haalde en er nu 380 heeft. De tweede plek wordt nu wel gedeeld met een Rojaslijst. Lotte Nora steeg ermee van plek negen en heeft er via 33 punten nu ook 380. Daarmee was laatstgenoemde zelfs bijna eerste. Wigo kwam er als enige twee punten boven, waardoor de sterkste zelfs maar 35 punten haalde vandaag. Het brengt Wigo een 59e plaats met 287 punten. Voor een prijs zijn er 340 nodig.

In het Vuelta Ticketspel hobbelt Placebos 1 over de oude koploper bergje over 1 heen, door wie anders dan Rojas. Met 647 tegen 625 staat Placebos 1 er nu even 22 voor.. Team Di Segho stijgt van vier naar drie, haalt dertig punten in op nummer twee, en heeft nu 622 punten. Il Campioniss 1 staat via hun 38 punten vierde met 617.El Rubio 2 heeft voorlopig het laatste ticket te pakken met 613 punten. De meeste punten werden gehaald door José Luis Mas. 96 punten leiden hem naar de 54e plaats met 527 punten. Met vele vluchtersetappes in het verschiet is er nog veel mogelijk…

In het RtB Budgetticketspel was het Mohoric, die aardig wat verschil wist te maken. BigBallsBauke wist in ieder geval van vijf naar de koppositie te gaan. Met 61 punten vandaag heeft hij er nu 590. Tweede is Pannekoek 3, die gisteren nog tiende stond. Via 58 punten heeft hij er nu 573. De oude koploper 255MLN A deed het alleen met Froome vandaag. De drie punten brachten hem tot 571. Doedelsnack 1 had behalve Rojas zelfs Reyes nog en haalde 48 punten, De lijst staat met 564 op plek vier. Poljanski en Rojas zorgden er mede voor dat PISTOLERO 2 met 562 punten voorlopig op plaats vijf staat. Hier zorgt de dagwinnaar wel voor direct gevaar voor de ticketploegen. Hij had 134 punten en had de nummers 2 t.e.m. 5 vandaag. PISTOLERO 1 staat nu dertiende met 536 punten!

Tenslotte was er dagsucces voor Maders Minde die met 372 punten moketon 1 met vier punten voorbleef. De Marchi en Perez haalden meer punten dan Rojas, Moscon en De La Cruz. Derde werd Royco1 1 met 360 punten. Hij had alleen de Top Vijf met uitzondering van Poljanski, Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

Vandaag kreeg er weer een grote vluchtgroep de ruimte. En weer was de Nederlander Van de Week erbij. Jetse Bol probeerde vandaag wel een bewuste gooi te doen naar het rood en ging er met dertien anderen vandoor.

Het peloton liet vandaag de groep weer begaan en streed niet voor de overwinning. De wind stond onderweg wel gunstig voor het vormen van waaiers, maar de koers werd door Sky zo onder controle gehouden, dat enige pogingen tot het vormen van die waaiers geen verschil opleverden.

Rond vijftien kilometer voor het einde nam Mohoric het initiatief bij de vluchters, samen met Rojas, alweer Poljanski en De Gendt. Bol zat in het tweede groepje en omdat de voorsprong van de vluchters weer toenam, stond hij virtueel een halve minuut van de rode positie. In de afdaling raasde Mohoric echter weg van zijn medevluchters en zelfs in de laatste vlakke kilometer won hij nog terrein.

Mohoric won dus en Poljanski won de sprint van de achtervolgende drie om voor de tweede achtereenvolgende dag tweede te worden. Rojas werd derde voor De Gendt. Helaas lukte de missie voor Bol net niet, alhoewel zijn naam wel lang prijkte als belangrijkste man in het achtervolgende groepje. Hij werd zevende vandaag en strandde ook op plek zeven in het Algemeen Klassement op 46 seconden van Froome.

In de top tien veranderde verder niets. Terwijl Bol door de verzamelde Nederlandse, Colombiaanse; Mexicaanse en misschien nog wel wat internationalere pers werd geïnterviewd, mocht Froome het rood weer aantrekken met dezelfde tijdsverschillen dan gisteren.

Morgen zouden er wel weer wat verschillen kunnen komen. Over het grootste gedeelte ziet de koers er hetzelfde uit dan vandaag, maar de renners eindigen met een slotklim van vijf kilometer, waarvan de laatste drie een stijgingspercentage van boven de tien procent hebben. Via een afdaling van twee kilometer en een laatste hobbelige kilometer wordt dan het eindpunt bereikt.