In het Vueltaspel heeft De Meul 8 de koppositie alweer ingenomen, omdat de klassementsrenners weer bepalend waren. Met 134 vandaag staat de lijst nu op 850 punten. De tweede plaats wordt ingenomen door kikin 1, die met acht renners van de eerste tien maar liefst 177 punten haalde en in een klap van 24 naar twee steeg. De op de derde plaats staande Dennis kwam via 160 punten van de zestiende stek af en heeft er nu 842. Het gaat nog steeds nek-aan-nek hier!

De winnaar van 75 euro vandaag was Berg 2. Met 198 punten en tien man van de beste twaalf (alleen Nieve en Woods ontbraken) bleef de lijst zowel MONTANA PODEMOS als Wongo ci met vier punten voor. De eerste had Chaves niet in zijn lijst opgenomen en de tweede had Kruijswijk in plaats van Poels. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

Eindelijk was er eens een dag waarop onze nulpuntenjagers eens rustig konden ademhalen, want er waren vandaag geen uitvallers in die lijst. Er blijven er dus 44, die een virtuele waarde van € 45,45 hebben!

In het Budgetspel zien we Panter Simba nog steeds op de eerste plaats terug. Via 146 punten heeft de lijst nu een totaalscore van 1091. Op de tweede plaats staat een sprintlijst, maar dan wel een van de breedste soort, want anders kan Jinthysprinty hier op dit moment niet staan met 1063 punten. Vibeman 5 werd in ieder geval voorbij gesprint, want die moet voor het eerst sinds dagen zijn tweede plek inleveren. Met Bardet en Woods te kort haalde hij 126 punten en heeft er nu 1049. De sterkste vandaag heet echter canidanes 1 met 212 punten. Hij zal hopen dat de klassementsmannen het heft in handen blijven nemen, want dan wordt hij nog een echte bedreiging voor de absolute top. Nu blijft het voorlopig bij een 72e plek met 895 punten.

De Top Drie in de Major League blijft intact. Lotte Nora is nog steeds eerste maar ziet de nummer twee 26 punten dichterbij komen. Via 133 punten komt de koploper op 844 punten.
Petse Kletse Pe blijft tweede en heeft tien punten meer gehaald dan de nummer drie, die één plaats zakte, omdat hij Poels niet had en Kruijswijk in plaats van Aru. Totaalscores zijn momenteel 839 en 829! De sterkste van vandaag is Hermitage 1 met 180 punten. Een echte bedreiging ivoor de prijzen is de lijst (nog) niet met de 53e plaats met 698 punten. Voor een prijs zijn er 767 nodig momenteel.

In het RtB Vuelta Ticketspel maakten de renners die tussen de vijfde en de twaalfde plek eindigden vandaag het verschil. Iedereen in de Top Vijf had namelijk de Froome-Nibali-Kelderman combinatie! De nieuwe koploper heet Il Campioniss 1 en haalde 149 punten door Bardet en Atapuma er aan toe te voegen. Totaal is 1079 punten. Pandrito staat tweede met 1077 punten en moest het met Atapuma, De La Cruz en Woods doen. Valtrappers zakte van twee naar drie, doordat hij niemand bij de combinatie had en nu op 1073 punten staat. De oude koploper, Placebos 1, had hetzelfde probleem en staat nu vierde met 1072 punten. De nummer vijf had Atapuma en Poels er bij en haalde 136 punten, waardoor de lijst nu 1069 punten heeft. De winnaar van de dag heeft zijn naam niet mee, want het levert geen prijs op. Maar bij deze krijgt Altijd Prijs 3 wel een eervolle vermelding met 223 punten. In het AK staat de lijst echter op plek 324 met 773 punten.

In het RtB Budgetspel maakte M.A. Lopez wel het verschil, want de nieuwe koploper had hem in zijn lijst staan. Enric Mazzelpik staat weer eerste met 154 punten vandaag. Totaalscore is 1104. Ook canidanes 2 stijgt door 148 punten te halen vandaag. De lijst staat wel op 38 punten achterstand met zijn 1066. Met zijn tweeën gingen zij Doedelsnack 1 voorbij. Met slechts 102 punten staat de oude koploper nu derde met 1059 punten. Vierde is PISTOLERO 2. Met zo’n naam is het gevaarlijk jojoën tussen het wel en het niet hebben van een ticket, maar voorlopig overkomt het de lijst wel. Nu gaat hij van tien naar vier en via 145 vandaag is het totaal nu op 1048 gesteld. Voor de tweede achtereenvolgende dag zakt el_berries 1 twee plaatsen om zich nu op plek vijf terug te vinden met 1047 punten. De dagwinnaar brengt een ode aan Contador, want Gracias Alberto heeft vandaag met 210 punten de sterkste score. Voor een ticket lijkt het te ver weg met de 172e plaats met 788 punten.

Het dagsucces gaat vandaag naar Sym 2 met 520 punten. De gedeelde nummers twee hebben er 510. Dat zijn Raddisch 1 en superbauer 1.. De nummers twee hadden Zakarin vandaag opgeschreven, maar die kon in zijn eentje niet opboksen tegen de overmacht van De La Cruz, Poels en Kruijswijk. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

Tenslotte staat Arsenal 1 nu eerste na de tweede dag en de Tweede Week. Via 145 punten heeft de lijst er nu 260. De nummers twee en drie kwamen uit het verre achterveld. Nibali en Contador haalden een bak meer punten dan Zakarin en dat bracht Jasgu 1 via 189 punten en een totaal van 257 van 43 naar twee. Nummer drie stijgt nog harder, want die ging van de vijftigste naar de derde plaats. Via 185 vandaag staat de lijst nu op 252 punten.

Vandaag kenmerkte het begin van de etappe zich weer door vele ontsnappingspogingen en een heel rap openingsuur. Het behoeft dan ook geen betoog dat het erg lang duurde, voordat er een kopgroep enige ruimte kreeg. Die kreeg vandaag ruim vier minuten, die op de beklimmingen ook weer als sneeuw voor de zon was verdwenen.

Op de eerste berg bleven er nog twee personen uit die kopgroep over: Bardet en Reyes. Toen ze nog slechts een ruime minuut voorsprong hadden stuurde Orica-Scott Simon Yates naar voren, die er erg snel bijkwam. Even later kregen ze Atapuma er ook nog bij en in de afdaling kregen de vier koplopers (Reyes kon het niet meer bijbenen) nog anderhalve minuut cadeau. Maar ook met 2,5 minuut voorsprong ging de vlucht niet tot het eind door.

Contador gooide met nog elf kilometer te gaan de knuppel in het hoenderhok, Nibali ging mee en even later kwam slechts een gedeelte van de favorieten terug, waaronder Froome. Moscon en Pellizotti werkten zich alle energie uit het lijf voor hun kopmannen Froome en Nibali. Zij zorgden er beiden voor, dat de nummers twee, drie en vier in het AK met de meter meer achterstand kregen. En Wilco Kelderman kon de winnende groep heel goed volgen.

Sterker nog, toen Nibali op twee kilometer van het einde de beslissende demarrage plaatste, ging Kelderman gewoon mee. Ook Miguel Angel Lopez en Froome gingen mee. Lopez besloot de aanval van Nibali meteen over te nemen en met succes. Froome pikte nog wat extra bonificatieseconden voor de neus van Nibali mee en Kelderman werd schitterend vierde. Maar niemand zag de winnaar van vandaag, Miguel Angel Lopez, terug totdat ze over de streep waren.,,

Froome zit nu wel erg ruim in de rode trui na vandaag. Nibali staat 1″19 achter en op plaats twee en Chaves staat op plek drie. Hij verloor bijna twee minuten vandaag en staat nu 2″33 achter. De grootste klap was voor Roche, die nu zelfs nog maar elfde staat. Grootste stijger in de top was echter Wilco Kelderman, die met stip de Top Tien binnenkwam op plek vijf. Hij steeg zes plaatsen en staat nu met een achterstand van 2″37 ineens nog maar op vier tellen van het podium. Omdat hij zijn pech in het begin al gehad heeft en hij steeds sterker begint te worden, is het zeer goed mogelijk dat er weer een Nederlandse podiumkandidaat komt, want Kelderman is een sterke tijdrijder.

Morgen weer een etappe in twee delen. Het eerste gedeelte is vlak en het tweede bevat twee hele leuke bergen, waarvan de tweede ook weer stukken van boven de 10 procent stijging heeft. Na een lange afdaling en een paar vlakke kilometers gaat de laatste halve kilometer met vijf procent omhoog! Nu weer wel een vluchtersetappe of niet? Dat is de vraag…