Van onze special verslaggever Drekes2!

Giorgino wint de eerste etappe  met 1 punt voorsprong op mankies in het etappespel. Allen gefeliciteerd met jullie prijzen!

Luc Suijkerbuijk staat eerste in het nieuwe budgetspel met wissels en Ida, JH en Nomen est Oomen staan virtueel op een ticket voor de Road to Bergen.

Bij de eerste etappe van de Ronde van het Baskenland viel ik in slaap. Toen ik wakker werd, werden de drie eenzame vluchters ruim 10 km voor het einde weer ingelopen. Alleen de laatste vijf km waren leuk vandaag.

Er was namelijk sprake van een zeer smalle weg die verraderlijk omhoog liep. Wellens probeerde het het eerst, waarna Julian Alaphillippe een overtuigender demarrage plaatste. Hij fietste een voorsprong bij elkaar waarbij winst niet ondenkbeeldig was. De sterkste eenzame fietser van vandaag reed echter lek en moest met een afloper het peloton laten gaan.

De beslissende demarrage kwam op ongeveer 500 meter voor het einde. Jay McCarthy trok een zeer lange sprint aan en ging als eerste door de laatste bocht. Hij werd echter gevolgd door de meest attente sprinter van vandaag en dat was Michael Matthews. Die knalde op het eind makkelijk over McCarthy heen en Simon Gerrans werd op een meter of tien/ twintig derde in deze etappe.

Als jij het ook leuk vindt om zelf een verslag te schrijven voor een etappe, klassieker, grote ronde of voor een andere sport waar Zweeler een spel voor maakt, schroom niet ons te mailen (info@zweeler.com), je wordt met open armen ontvangen.