Tot nu toe is het in het TdF spel als volgt: Na de finish houdt Radar 3 de koppositie in het TdF spel. Dit keer met 1724 punten. De voorsprong is zelfs nog een paar punten toegenomen, want De Kannibali 2 heeft wel 31 punten meer vandaag, maar die moest nog van plek zeventien komen met zijn 1694 punten. Wel is Bart Boos 2 gepasseerd, want die staat nu derde in plaats van tweede met 1690 punten.

De honderd piek is voor een lijst die voor zowel de 3e etappe als vandaag is gemaakt. JAGO heeft met 182 punten de eerste plaats binnen! De heuvelsprinters bleven zes punten op hem achter. Dan Martin, Uran en Simon Yates haalden meer punten dan Bennoot, Stybar en
Bakelants. Overige prijswinnaars gefeliciteerd! JAGO Etappe 3+14 staat in het AK nu op de 5248e plaats met 1077 punten.
Vandaag zijn er twee nulpuntenlijsten gesneuveld. Er zijn er nu nog slechts zestien lijsten over, en die zouden aan het eind van de Tour wel eens precies € 93,75 waard kunnen zijn. Marcato en Martens waren overigens degenen die de afvallers veroorzaakten.
Budgettair gezien leidt Team Di Segho nog steeds. Zijn voorsprong wordt zelfs met zes punten uitgebreid en staat nu 75 punten voor de de nummer twee, die verrassend genoeg nog steeds IP2W is: 2046 tegen 1971! Het gat tussen de nummers twee en drie is ook nog vrij groot. Himp84 1 haalde evenveel punten als IP2W loopt er met 1911 punten nog altijd 60 achter. De snelste heuvelspecialist is Vrins 02 1 en die heeft vandaag 195 punten gehaald. Dit specialisme komt deze Tour echter erg weinig voor en dus staat deze lijst op de 449e plaats met 1362 punten.
Ook in de Major League blijft de koploper hetzelfde en ook ORDESA 1 vergroot zijn voorsprong licht. Met 113 punten vandaag heeft hij twaalf punten meer dan jayden 1 en lijkt de voorsprong van 66 punten vrij groot: 1817 tegen 1751! Ook nummer drie blijft hetzelfde: de kannibaal 2 komt twee punten dichter bij jayden, waardoor hij met 1740 punten nog elf punten achterstand op jayden heeft. Bullit 1 heeft vandaag de meeste punten. Hij had er 166 en staat nu 39e met 1659 punten.
In het RtB Ticketspel is mijn verwachting helaas bewaarheid geworden. We hebben met mieres 100 1 een nieuwe koploper. Met 132 punten vandaag heeft hij er nu 2072. Niet alleen Wendela, die nu op de wip staat met 2033 punten (het minimale aantal punten dat voor een ticket nodig is). Ook p. pitch uit s 2 is gepasseerd. Die staat nu vier punten achter met zijn 2068 punten. Derde staat ook hier weer de kannibaal 1, Die beleeft een hele goede Tour als het zo blijft, want in bijna spel heeft hij een toppositie. Hier heeft hij 2048 punten. Voor het eerst sinds een paar dagen hebben we Pinokkio 1 weer als eerste met 214 punten. Het zal hem spijten, dat er geen dagprijzen zijn, want in het AK staat hij slechts 238e met 1720 punten.
Het RtB Budget Ticketspel had de koploper van gisteren Matthews niet in zijn lijst opgenomen. Helaas voor ironfish 1 staat hij nu dus derde met 1877 punten. De nummer twee, Celine, haalde 47 punten meer vandaag en heeft nu 1896 punten en de nieuwe koploper heet nu weer De Las Cuevas 1 met 1905 punten. Enrico 1 had vandaag met 203 punten de meeste en staat nu 171e in het AK met 1423 punten. Voor een ticket zijn er echter 1731 nodig, dus hij heeft nog een hoop punten in te halen.
Vandaag was er alleen een losse geldetappe. fyzik 1 haalde 457 punten en bleef boetsjie 1 er vijf voor, want die had er slechts 452! Bakelants en Clarke was een net iets betere combinatie dan Martens en Calmejane. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!
De Tweede Week wordt morgen beslist en Styvar 5 gaat de laatste dag als koploper in. Met 785 punten staat hij slechts acht punten meer dan Mavericks 1 en tunkers 1 staat slechts twaalf punten achter op plek 3.
Vandaag werd ook weer duidelijk waarom ik de Giro en de Vuelta persoonlijk gezien veel leuker vind dan de Tour de France. In de andere twee Grote Rondes wordt er veel minder gecontroleerd rondgereden en heb je soms zelfs twee koersen voor de uitzending van één. Maar in de Tour de France schijnt de zwaar verhoogde commerciële druk werkelijk alle betrokkenen verlammingsverschijnselen te geven!
Vandaag was de verwachting dat net als in de Giro en Vuelta in het eerste uur oorlog zou worden gemaakt om in de kopgroep te komen, zodat je minstens een uur lekkere koers te zien kreeg. Maar helaas, zelfs nu kwam het er niet van… Je zou er bijna wanhopig van worden, maar een kopgroep van vier mocht weer vanaf kilometer NUL laten zien, dat ze een groep der kanslozen zijn. Het enige leuke was misschien nog, dat Hollenstein er als eenling nog tien kilometer achteraan moest rijden om het een kopgroep van vijf te laten worden, maar dat was het dan ook lange tijd wel en de tv kon weer uit…
Want is er geen controle van sprinters- en klassementsploegen, gingen nu de ploegen van de heuvelspecialisten alles onder controle houden. En voor één van de drie werkte het. Maar niet voordat de kopgroep werd teruggehaald en een nieuwe poging van vier man, waaronder de Nederlander Lammertink. ook werd neergeslagen omdat hij twee blokken aan het been meekreeg.
Het echte spektakel zat hem dan ook vandaag weer in de laatste 570 meter: Naesen ging aan n zag 320 meter later Gilbert over zich heen komen, Die zag op zijn beurt Matthews (eerste), Van Avermaet (tweede) en Boasson Hagen (derde) over hem heenkomen. Het echte nieuws, was dat Aru zich stukbeet op deze puist. Waar hij eerder deze week op zo’n zelfde stukje Froome pakte, betaalde Froome nu Aru met gelijke munt terug.
Froome won met 24 seconden verschil en heeft de gele trui weer terug. Aru staat achttien seconden achter, Bardet 23 en ook Uran staat met 29 seconden achter ook nog binnen de halve minuut.  Morgen weer een etappe in het middengebergte. Men hoopt op het lonen van een vlucht, maar ik denk dat alles wel weer zo gaat, zoals het nu al twee weken ( min drie dagen) lang gaat: Geen vuurwerk, maar slechts losse flodders!.