Vandaag mochten de vluchters het weer uit maken en omdat ook de klassementsrenners in een wat andere volgorde dan normaal finishten, is de gehele Top Drie nieuw vandaag. Zij hadden allen Rojas in hun team. Abdoe 4 is met 55 punten vandaag van vier naar één gestegen. De lijst heeft nu 891 punten in totaal. Tweede is canidanes 3, die 46 punten haalde en van vijf naar twee ging met een totaal van 879. Harvest is de nummer drie en die lijst stond gisteren tiende. Met 53 vandaag heeft hij er nu 878.

De dagwinnaar van vandaag had slechts 88 punten nodig. Bazza 777 2 heeft de 75 euro gewonnen, doordat de nummer twee, juiced 1, vijf punten tekort kwam. Bazza 777 2 staat overigens in het AK nu op de 3660e plaats met 554 punten Polanc maakte het verschil door in zijn eentje van Nibali, Chaves en Zakarin te winnen. Papa Pearke G had hetzelfde probleem en bleef dus ook als gedeelde tweede op 83 punten steken. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

Helaas bleek de rust van onze nulpuntenhelden maar van zeer korte duur, omdat er vandaag een ware slachting plaatsvond. Vooral combinaties met Schillinger, Canty en een enkele keer Koning, Duval of het aanbreken van de vijf reserves brengen de nulpunten nu ineens virtueel erg veel op. Met nog slechts zes lijsten over staat de waarde nu op € 333,33!

In het budgetspel blijft Panter Simba koploper en de lijst breidt zijn voorsprong met zes punten uit. Met 1143 punten blijft de koploper Jinthysprinty met 34 punten voor, Die is door een slechte klassementsrennerscombinatie op 1109 punten blijven steken.Nathan B is gestegen van vijf naar drie met Fraile in zijn lijst. Via 54 punten staat zijn totaal nu op 1083. De etappewinnaar is Arsenal 4 met 126 punten en vier vluchters in zijn lijst. Het brengt hem aardig ver, want de lijst staat nu achttiende met 1020 punten!

In de top van de Major League zit geen verschil in de namen vandaag,Wel ziet Lotte Nora de voorsprong met vijf punten dalen. Die is nu nog tien punten ten opzichte van Jeroen Kramer 1, die vandaag met 59 punten vijf punten meer haalde (Lopez haalde meer dan Roche). De totaalstand is nu 898 tegen 888. Petse Kletse Pe is naar plek drie gezakt , omdat Rojas ontbrak en hij dus alleen klassementsrenners had. Met slechts 28 punten vandaag heeft deze deelnemers nu 867 punten. Jeroen Kramer 1 was met die 59 punten vandaag ook de winnaar!

In het RtB Vueltaspel blijft Il Campioniss 1 eerste. Met Fraile en Rojas in de vlucht haalde de lijst 81 punten en heeft nu 1160 punten. Looks Like Rain staat tweede en haalde drie punten meer door Chaves wel in zijn team te hebben. 1153 punten zijn zijn deel. De op de derde plaats staande Pandrito miste Rojas en staat nu derde. Met 52 punten vandaag staat hij nu op 1129 punten. Op de vierde plaats staat tjoolders 3 met de bekende vluchters Via 79 punten is de score nu 1116. Tenslotte staat Sunrider 1 nu vijfde. Die miste Fraile in zijn lijst en heeft via zijn 47 van vandaag nu 1113 punten. De twee etappewinnaars spelen geen rol in de ticketstrijd. Clockwise 3 en DaanBijtHondt 1 haalden beiden 100 punten en staan resp. 153e met 907 punten en 347e met 799 punten.

In het Budgetticketspel blijft Enric Mazzelpik eerste.met 1176 punten. Hij wordt deze keer niet opgejaagd door één, maar door twee PISTOLEROS. Als dat maar goed gaat.Voorlopig is er nog een marge van 47 punten, want PISTOLERO 2 heeft 1129 en PISTOLERO 1 heeft er 1125. Ze hebben canidanes al ingelopen, want die is van twee naar vier gezakt! Alleen Rojas als vluchter was niet genoeg en het totaal aantal punten is nu 1120. Ook de nummer vijf nadert met rasse schreden, want zello bike 1 heeft nu 1106 punten. Maar ook de dagwinnaar is zeer gevaarlijk. Petse Kletse Pe haalde 124 punten en staat nu tiende met 1074 punten. Medekoploper van de dag Wina_Cebabook staat echter slechts 92e met 914 punten.

De dagwinnaar is vandaag door drie ploegen gedeeld. Ccor_1 1, jkniep 1 en paul oldenbur 2
haalden allemaal 430 punten. Allemaal hadden ze de eerste vier aangevuld met Polanc. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

De Tweede Week wordt nu aangevoerd door Noortje L 1. Via 62 punten heeft de lijst er 314. Ook Sonex 1 op de tweede plaats met 309 punten en Scolme 1 met 303 punten, haalden de oude koploper, Arsenal 1, in, die nu 301 punten heeft en vierde is.

In het eerste uur werd er weer eens kei- en keihard gereden. Met 47,7 km per uur ramden de renners over de weg heen. Even daarna probeerden Theuns, Marczynski en Morkov weg te rijden en die poging had wel succes. Elf anderen, waaronder onze landgenoten Koning en Clement, kwamen er bij en ze mochten het gaan uitvechten voor de etappezege met een maximale voorsprong van 7″54.
Na de afdeling van de eerste klim ging Duval onderuit en even later demarreerde medekoploper Morkov, die maximaal twintig seconden kreeg. De kopgroep haalde hem weer terug en op de slotklim bleven Canty, Marczynski en Fraile voorop. Poljanski en Clement kwamen terug, maar in de tussentijd toont Marczynski zich de sterkste en gaat er van door.

Marczynski heeft op de top een voorsprong van één minuut en even later wordt het vijftal achter hem gereduceerd tot een viertal, omdat Canty de bocht mist en over de vangrail kukelt. Gelukkig valt hij goed en kan hij zonder erg weer verder. Terwijl de andere vier wanhopig proberen om dichterbij de eenzame koploper te komen, gaan Roche en Contador ten aanval.

Roche wordt snel teruggepakt, maar Contador blijft doorgaan en op een gegeven moment heeft hij 25 seconden voorsprong. Daarna gebeurt er echter iets, wat niemand voor mogelijk houdt. Froome valt, schijnt iets aan zijn fiets te hebben, en schuift daardoor nog een keer over het asfalt. Hij zal door de rosbief wel een pijnlijk plakkende nacht krijgen.

Froome legde zijn fiets overigens ijzig kalm neer om samen met Poels en Nieve zijn weg te vervolgen. Zijn achterstand op Contador bedroeg 1″17 en de overige favorieten bleven 35 seconden achter Contador steken, want die liet zich op zijn beurt door de teruggezakte Theuns naar beneden trekken in de afdaling. Er werd niet gewacht vandaag. Kon ook niet in een afdaling met nog tien kilometer te gaan. Dat is gewoon in een te beslissende fase van de wedstrijd! En als kijker krijg je ook nog eens koers in een saaie etappe!

Intussen – je zou het bijna vergeten – werd Marczynski eerste in de etappe. Hij hield 52 seconden over op een balende Fraile, die Rojas in de sprint versloeg. Landgenoot Clement werd door diezelfde sprint vijfde en ook Koning eindigde voor de favorieten uit. Hij werd elfde op 5″03. Contador finishte in zijn eentje op plek dertien en reed nog 42 seconden voor Froome uit. Door de vereende Sky-krachten van Froome, Nieve en Poels werd het gat met de rest van de favorieten nog gereduceerd tot 20 seconden. Het viel gelukkig dus allemaal nog wel mee!

Froome blijft in de rode trui en Nibali is tweede op 59 seconden. Derde staat Chaves op een gepaste afstand van 2″13. Keldermen blijft vijfde en Contador staat nu negende.

Morgen weer een Spaanse Sprint, dus lange trage aanloop met in de laatste drie kilometer stukken die vijf procent omhoog gaan. Trentin is favoriet, maar kan hij dit ook waarmaken?