In het Vueltaspel staat Abdoe 4 nog steeds eerste met 1195, maar heeft geluk dat de op de tweede plaats staande Harvest nog van de zesde plaats moest komen. Harvest had Aru en die scoorde negen punten meer dan Roche. Het onderlinge verschil is met de stand 1195-1189 nog zes punten. Nummer drie is Femonale met 1184 punten en die steeg daarmee ook een plekje.

De etappewinnaar is vandaag MutinWall, die met zijn 215 punten twee lijsten achter zich liet en zo 75 euro wist te verdienen.In het AK staat hij 117e met 1096 punten. Zowel Arsenal 14 als BenTheMan 6 hadden hetzelfde probleem, want Woods scoorde één punt meer dan De La Cruz en Moreno. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

Vandaag hadden onze nulpunters weer rust en blijven zes lijsten een virtuele waarde van
€ 333,33 houden.

In het Budgetspel blijft Jinthysprinty de lijst aanvoeren. Jammer genoeg voor de lijst had hij nit op Miguel Angel Lopez als beste bergsprinter gerekend. Mede daardoor stijgt NathanB 1 van plaats drie naar plaats twee, door met 189 punten er vandaag vijftien meer te halen. Onderlinge stand is nu 1442 tegen 1418! Jekke 3 had de meeste klassementsrenners van de Top Drie en haalde zelfs 204 punten vandaag. Hij steeg van twaalf naar drie en heeft nu 1398 punten. MartinHo 1 haalde als dagwinnaar 234 punten, maar staat slechts 383e met 1056 punten.

In de Major League hebben we nog steeds onze vaste Top Drie. Lotte Nora staat nog steeds op kop, maar had helaas niet op Miguel Angel Lopez gerekend. Petse Kletse Pe staat nu tweede, omdat hij hem (en ook Aru) wel had! Met 198 punten haalde deze lijst er 35 meer vandaag en dat leidt tot een verschil van elf punten in de totaalstand: 1189 tegen 1178. Jeroen Kramer 1 miste Poels en Aru en kon daar alleen Kruijswijk tegenover stellen. Daarom is hij nu gepasseerd en staat hij derde met 1177 punten. De dagwinnaar kan misschien nog een bedreiging worden voor de prijzen. Latasa1 haalde 214 punten vandaag en staat nu met 1044 punten op plaats 31. Voor een prijs heb je tot nu toe 1105 punten nodig.

Ook in het RtB Vuelta spel is de situatie in de top vrijwel hetzelfde. Il Campioniss 1 blijft koploper en breidt de voorsprong op Looks Like Rain met 31 punten uit. De nummer twee miste Majka en enkele renners uit het eind van de Top Tien compenseerden het weer een stukje. Maar goed, het verschil neemt dus toe en de score is nu 1504 tegen 1453. Enige nieuwkomer is Jekke 1, die maar liefst acht van de eerste elf renners had vandaag, en daarmee 196 punten haalde. Met zijn totaal van 1450 steeg de lijst van acht naar drie. De nummers vier en vijf misten allebei Majka en moesten genoegen nemen met een plekje lager dan gisteren. Vierde staat nu canidanes 1 met 1449 punten en de ondergrens wordt nu gevormd door de 1320 punten van Pandrito. De dagwinnaar is Epskamp 2 met 203 punten. Met zijn 167e plaats met 1127 vormt de lijst geen enkele bedreiging voor de ticketploegen.

In het RtB Budgetspel is Enric geen Mazzelpik meer, want onze oude koploper is gepasseerd. Hij had slechts Lopez en nieuwe koploper canidanes 2 had Majka en Nibali. Met 36 punten meer vandaag heeft onze nieuwe koploper een minieme voorsprong van drie punten: 1464 tegen 1461! PISTOLERO 1 verloor ook wat terrein en is een plaats gezakt. Met 1460 punten zit hij nog maar een finishfoto van de nummer twee vandaan. Vierde bleef mankies 1. De lijst had alleen Zakarin niet, maar na de eerste zes stokte het met de punten en bleef hij op 1449 steken. De ondergrens is nu voor een van de sterksten vandaag, want de adelaar 1 haalde 200 punten en komt daardoor op 1448 terecht. De allersterkste van vandaag doet niet meer voor de tickets mee, want met zijn 218 punten van vandaag staat Duursma 3 op de 140e plaats met 1114 punten.

Dagsucces was weer op twee fronten mogelijk. De geldprijs ging ging naar presurumu08 1 met 444 punten. Tweede werd mamo78 1 met 440 punten. Derde werd Delgado69 2 met 435 punten. De winnaar had vier man van de eerste vijf en hield daarmee net genoeg marge over op zijn achtervolgers. De verschillen in de lijsten waren erg groot, maar de nummer twee weliswaar Froome in plaats van Lopez, maar omdat de nummer drie Poels nog miste was dat net genoeg. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

Het losse ticket wordt weer niet binnengehaald zonder de winnaar van de dag goed te voorspellen. Zonder dat feit zou jayden 3slechts tweede zijn geworden. Maar nu mag ik hem feliciteren, omdat hij Majka als winnaar had voorspeld!

Morgen is ook het einde van de Tweede Week! De echte spanning lijkt er wat de Top Twee betreft wel een beetje uit. Die schijnen namelijk uit te gaan maken wie de Week gaat winnen. Noortje L 1 staat namelijk eerste met 618 punten. In de top miste de lijst echter Zakarin. Mede daardoor haalde Fets Namsram 1 zeventien punten in, waardoor de lijst met een totaal van 613 punten er nog maar vijf achterstaat. De nummer drie moest van plek achttien komen. De lijst haalde maar liefst 193 punten, maar staat er met een totaalscore ven 562 nog steeds 56 op de koploper achter!

Vandaag kwam de kopgroep na wat kleine schermutselingen in de eerste kilometers weer erg vroeg tot stand. Tien renners kregen acht minuten voorsprong van de Sky-trein.Normaal gesproken is dat genoeg, maar andere kopmannen hadden daar vandaag andere gedachten over. Ze braken zich het hoofd over hoe er tijd op Froome gepakt kon worden en kwamen op het lumineuze plan uit om hen knechten zich op kop van de groep uit te laten roken om Froome te isoleren. Maar Sky was er wel blij mee, omdat ze niet hoefden te werken.

Het enige resultaat was dan ook, dat de voorsprong van de tien leiders zakte. Maar alle Sky renners bleven bijna lachend in het wiel zitten. Alle knechten van de andere kopmannen waren weg en zij mochten in hun eentje het gevecht met de Sky ploeg aangaan. Het ging dus weer gewoon zoals gewoonlijk.

Een andere knecht die vandaag wel erg zinnig werk deed, was de Oostenrijker Konrad. Hij zat samen met zijn kopman Majka in de kopgroep en reed eerst de kopgroep aan gort om zich vervolgens op kop kapot te rijden om de voorsprong zo hoog mogelijk te houden. En die opzet lukte uiteindelijk wel!

Majka reed een kilometer of tien voor het einde bij het voorste gedeelte van de kopgroep weg en bleef erg lang op een voorsprong van een ruime minuut hangen. Hij hield dat erg lang vol, omdat de kopmannen elkaar wel bestookten met aanvallen, maar uiteindelijk toch niemand meer weg kwam. Nibali en Contador voerden een soort hollen en stilstaan op en konden niet beter. Uiteindelijk kwamen Froome, Zakarin, Miguel Angel Lopez en Kelderman weer terug.

Miguel Angel Lopez ging er nog keihard vandoor in de laatste anderhalve kilometer, maar Majka was sterk genoeg en hield na een schitterende solo 27 seconden over. Lopez werd dus tweede en het enige wat Nibali vandaag opschoot waren de vier luttele bonificatieseconden omdat hij derde werd vandaag.

In het Algemeen Klassement blijft Froome eerste met een voorsprong op Nibali van 55 seconden, maar Chaves kon de laatste versnellingspoging van Nibali niet meer bijbenen. Hij verloor 27 seconden en omdat een wederom beresterke Wilco Kelderman wel tegelijkertijd met de groep Froome finishte, staat hij nu virtueel op het podium. Op de derde plaats staat hij nu 2″17 achter op Froome!

Morgen wordt het zeer kort en erg hevig! Over 129,4 kilometer gaat het veel omhoog en heel weinig omlaag. Maar of het genoeg is om Froome een hak te zetten voor de tijdrit van veertig kilometer, die er gelijk na de rustdag al aankomt, valt te betwijfelen… Maar er zal in elk geval spektakel komen!