We zijn bijna toe aan de derde en laatste Grote Ronde van het seizoen. Zaterdag 20 augustus begint de 71ste editie van de Ronde van Spanje met een ploegentijdrit. Sportdirecteurs Mario Aerts en Marc Wauters leiden de Lotto Soudal-troepen richting Madrid, waar op zondag 11 september de eindoverwinnaar kan zegevieren.

Dit zijn de negen geselecteerde renners van Lotto Soudal: Sander Armée, Bart De Clercq, Thomas De Gendt, Gert Dockx, Adam Hansen, Maxime Monfort, Tosh Van der Sande, Louis Vervaeke en Jelle Wallays.

Voor de 27-jarige Jelle Wallays wordt dit zijn debuut in een Grote Ronde. Louis Vervaeke (22) reed vorig jaar met de Giro zijn eerste Grote Ronde ooit, dit seizoen mag hij kennismaken met de Vuelta. Gert Dockx (28) gaat naar zijn tweede Vuelta. Voor hem is dit de vijfde Grote Ronde uit zijn wielerloopbaan. Tosh Van der Sande (25) reed vorig jaar voor de tweede keer de Vuelta. Hij behaalde toen vijf individuele toptienplaatsen. Sander Armée (30) is toe aan zijn vierde Grote Ronde, hij reed de Vuelta al eens in 2014.

De overige vier renners zijn al iets meer vertrouwd met deze Spaanse rittenwedstrijd.Thomas De Gendt (29) zet na een uitmuntende Tour zijn seizoen verder met deelname aan zijn vierde Vuelta ooit. Bart De Clercq, die 30 wordt in de eerste Vueltaweek, rijdt deze wedstrijd voor de vijfde keer. In 2012 werd hij zeventiende in het eindklassement, vorig jaar deed hij drie plaatsen beter. Adam Hansen (35) staat volgende week zaterdag aan de start van zijn zestiende opeenvolgende Grote Ronde sinds de Vuelta in 2011. Maxime Monfort (33) is ook een ervaren man in het Grote Ronde-werk. Tijdens zijn vijf vorige deelnames aan de Vuelta eindigde hij vier keer in de top twintig van het eindklassement.