Met deze negen renners reist Lotto Soudal volgende week naar de Tour de France af: Lars Bak, Thomas De Gendt, Jens Debusschere, Tony Gallopin, André Greipel, Adam Hansen, Greg Henderson, Jürgen Roelandts en Marcel Sieberg.

Manager Marc Sergeant: “Ik denk dat dit een logische selectie is. Acht van de negen renners waren er vorig jaar ook al bij. Enkel Jürgen Roelandts keert na een jaartje afwezigheid terug naar de Tour. In de Giro heeft hij gemerkt dat het kunnen bijdragen aan sportief succes van het team zeer waardevol is en met zijn kwaliteiten is hij daar uitermate geschikt voor.”

“Onze doelstellingen zijn duidelijk. Met André Greipel gaan we voor een ritzege. De concurrentie tussen de sprinters is groot maar de afgelopen twaalf maanden heeft André bewezen dat hij er staat op de grote momenten. Hij krijgt daarvoor zijn vertrouwde sprinttrein in steun. Daarnaast zijn er een aantal ritten waar Tony Gallopin carte blanche krijgt, maar uiteraard mogen renners als Adam Hansen en Thomas De Gendt ook hun kans gaan. Zij zijn onze vrijbuiters.”

“Lars Bak maakt deel uit van de selectie na een geslaagde test gisteren in Halle-Ingooigem en groen licht van onze medische staf in samenspraak met dokter Toon Claes. Na zijn val in de Giro was er slechts een minieme kans op een Tourdeelname, maar vanaf dag één heeft hij er alles aan gedaan om die kans te grijpen. In een ploeg als de onze is een type renner zoals Lars zeer belangrijk om in de vlakke ritten het nodige werk op te knappen.”

“Bart De Clercq valt naast de selectie. Ik begrijp dat hij ontgoocheld zal zijn, maar denk dat hij net als vorig jaar in de Ronde van Polen kan mikken op een goed klassement en later dit jaar op een goeie Vuelta. Bart kan op die manier een resultaat proberen neerzetten in plaats van in een dienende rol naar de Tour te gaan.”