Het La Route du Sud Spel 2016 gaat starten op donderdag 16 juni 2016 om 11:00 uur met een etappe van 196 km van Saint-Pons-de-Thomières naar Bessières.

Iedere deelnemer vult 15 basisrenners en 5 reserverenners in en stelt hiermee zijn eigen team samen. Als een renner niet start aan een etappe, dan neemt de eerstvolgende reserve zijn plaats in. De punten van de uitvaller blijven staan en de punten van de reserve gaan pas tellen vanaf het moment van invallen.

Het spel kost 5,00 euro per team en we starten met minimaal 200,00 euro aan prijzen met een eerste prijs van 50,00 euro (8 prijzen in het algemeen klassement).

Let op: er zijn geen etappeprijzen!

Ten slotte is er 5,00 euro gereserveerd voor de beste subleagues (5 euro) waarmee je samen met vrienden, kennissen, familie en collega’s een leuke extra prijs kunt winnen.

La Route du Sud heeft een sterk deelnemersveld. Op de startlijst staan onder anderen: Nairo Quintana, Arnaud Démare, Bryan Coquard, Carlos Barbero, Pello Bilbao, Arnold Jeannesson, Sylvain Chavanel, Thomas Voeckler, Eduardo Sepúlveda, Sergey Firsanov, Romain Feillu, José Joaquin Rojas, Gerald Ciolek en Manuel Belletti.

We verwachten, zoals altijd, nog wijzigingen op de startlijst, dus houd deze in de gaten.