Ook vandaag weer een sprintetappe met de bekende namen in de Top Vijf, dus is het halen van de zo’n beetje standaardscore van 146 punten genoeg om aan kop te blijven. Dat deed Radar 3 dan ook met 1386 punten. Buffels 1 is tweede en blijft op de tweede plaats staan met – u raadt het al – twee punten achterstand met 1384. MVU United  2 scheen gisteren niet alle sprinters te hebben en haalt vandaag 17 punten meer dan beide koplopers door McLay WEL te hebben. De lijst ging daardoor van de 23e naar de derde plaats met 1373 punten.

De eerste prijs van vandaag is de kleinste tot nu toe (78,33), want drie ploegen haalden 197 punten. Dat waren BaDo S, fiextenagusia 1 en VAN POPPEL. Zij bleven drie andere teams twee punten voor en die eindigden vierde. Het waren veel verschillende combinaties die het verschil maakten. Vooral Cimolai, Vanspeybroek, Smith en Boudat maakten het verschil vandaag. Overige winnaars gefeliciteerd! In het AK stellen de dagwinnaars niet erg veel voor met resp. de 918e, 1158e en 2166e plaats met 1237, 1225 en 1182 punten.
Er zijn vandaag weer 3 nulpuntenlijsten gesneuveld. Er zijn er nog achttien over, die een virtuele waarde van € 83,33 hebben. Vachon was overigens degene waarop de drie lijsten kapot gingen.
Vandaag is in het Budgetspel IP2W nog steeds de sterkste met 1749 punten. Hij ziet het gat met de gedeelde nummers twee zelfs nog 29 punten stijgen vandaag. Bunaldo 1 was de derde van de dag en haalde maar liefst 21 punten meer, maar die moest vanuit het achterveld komen. De andere nummer twee blijft jayden 3 en beiden hebben nog een marge te overbruggen met 1659 punten. De winnaar van de dag is bestfinish 3 en die had 257 punten vandaag. Daarmee haalt hij de vijfde plaats in het AK met 1644 punten.
Er zijn in het Major League spel vandaag twee grote matadoren: ORDESA 1 blijft eerste, maar jayden 1 haalt de 39 punten achterstand die hij had in één keer in, doordat hij de topscorer van de dag werd met 175 punten. Dit overigens samen met MVU United, die nu de 18e plaats bezet met 1371 punten, maar dat even terzijde. Beide koplopers hebben nu 1439 punten en worden op de derde plaats gevolgd door fivezzz1 met 1405 punten.
In het RtB Ticketspel ziet koploopster Wendela haar voorsprong vandaag met zventien punten slinken. Ze staat nog wel op kop met 1761 punten. Het verschil werd gemaakt door het verscil tussen Greipel en Boasson Hagen. Tweede is nog steeds de kannibaal met nu nog maar zeven punten achterstand: 1754! De gedeelde nummers drie kwamen geen millimeter dichterbij want zij haalden de score van Wendela zelf ook: 188 punten! Rimiro 2 en Tomba la Bomba.stegen van zestien naar 3 met 1655 punten. Kisloshka Verde had echter de meeste punten vandaag en dat waren er 238. Nu staat deze lijst 90e met 1532 punten. Voor een ticket zijn er 1645 punten nodig.
In het Budget Ticketspel is het Salvo Team84 1 de nieuwe koploper. Met de tweede dagscore van vandaag haalde hij de koploper van gisteren in. Qua naam klopt het ook wel, want De Las Cuevas 1 is naar een tijdrijder genoemd en niet naar een sprinter. De nieuwe nummer één haalde 56 punten meer vandaag en heeft nu twintig punten voorsprong: 1622 tegen 1602! Derde staat de topscorer van de dag, want DutchDennis 1 had nog acht punten meer dan het Salvo Team door Boasson Hagen wel te hebben en Bouhanni en Swift niet. 1588 punten zijn zijn deel. Voor een ticket zijn “slechts” 1543 punten nodig.
Het dagsucces was vandaag voor NAOP. Hij bleef met 508 punten de nummer 2, Vloaming 1, met veertien punten voor. Matthews en Boudat haalden meer punten dan Cimolai en Smith. Overige winnaars gefeliciteerd.
In het Tweede Weekspel bleef de Top Drie in samenstelling hetzelfde. Koploper is jayden 1 met 515 punten. Rimiro 1 blijft tweede, maar haalde wel drie punten meer, waardoor hij nog maar één luttel puntje achter staat: 515 tegen 514! Ook mooi is de derde stek van Ook mooi 1. Hij haalde echter negen punten minder dan de nummer één en heeft nu met 494 punten een achterstand van 21 punten.
Het scenario van dit soort etappes wordt nu zo voorspelbaar dat zelfs ik motivatieproblemen krijg om er überhaupt over te gaan schrijven. Mocht ik ooit een wat serieuzer verslaggever worden, zal ik dat kijkersgevoel toch echt van me af moeten schudden. Maar goed, deze keer gingen er drie man vandoor, die hun televisie uren kregen. Dat waren de onvermijdelijke Wanty-Groupe Gobert renner Backaert, die nu al een ruime 550 km op kop in groepen heeft gereden, Marcato en Bodnar.. Zij kregen maximaal vijf minuten van het peloton.
Er waren onderweg weer de nodige valpartijen, waarbij Contador voor de derde keer deze Tour op de grond lag, maar uiteindelijk was het alleen Cataldo die vanwege een polsblessure zijn weg niet meer kon vervolgen. Zo raakt ook Aru een belangrijke kracht kwijt.
De sterkste vluchter van de dag maakte het het peloton toch nog onverwacht moeilijk. Bodnar ging er in zijn eentje vandoor toen het peloton het drietal in zicht kwam en reed zo sterk dat hij pas precies 252 meter voor de streep werd ingelopen. En ja, wie komt dan weer als sterkste naar voren stormen aan het eind?
Inderdaad, je sprint met zijn tienen en aan het eind kan er in deze Tour maar één de sterkste in de sprint zijn! Marcel Kittel wint dus gewoon weer, maar Groenewegen wordt ook steeds sterker. Hij wist het verschil tot een halve fietslengte te bepreken en werd tweede. Derde werd Boasson Hagen.
In het AK verandert er weer helemaal niets, maar we hebben als Tour-kijkers een leuk vooruitzicht, want de meeste sprintetappes zijn voorbij en de komende dagen gaan we de beregen weer in!