In de kop van dat TdF spel verandert er namelijk bijna helemaal NIETS. Luc Suijkerbu 1 en balkidoe 3 haalden allebei 156 punten en hebben nu 840 punten. Ook de nummer drie blijft hetzelfde, maar diens achterstand werd vier puntjes groter. COMPLET IJS XXL heeft nu 826 punten.
De winnaar van vandaag is Aupa 2, die vandaag 213 punten haalde. Tweede werd denemarken 2 met 209 punten. Smith en Zabel haalden vier punten meer dan Selig deed. Op de derde plaats eindigden zestien teams op 207 punten. Aupa 2 staat overigens nu 3183e in het AK met 672 punten.
Vandaag betekende het einde van mijn eigen 0-puntenlijst. Ik wist niet wat ik in moest vullen en kwam op Schär uit, die wel eens wat meer liet ploffen in vroeger jaren. Zo ook vandaag! Maar de helft van de 0-punten vielen vandaag af. Er zijn er in plaats van 109 nog maar 55 over, die virtueel nog € 27,27 waard nog. Het begint op te schieten! Behalve op Schär gingen er ook een aantal op Haller kapot.
In het Budgetspel nemen de sprintploegen het weer over op kop. Nummer één is nu weer 2gc11sp2tt met 1005 punten. De tweede zit nog in de drie cijfers: IP2W heeft 991 punten! Derde staat killzone 4 met 957 punten. De snelste stijger was weer Pinokkio 1 met maar liefst 265 punten. Nu begint zijn lijst wel wat voor te stellen, want hij stijgt naar plek 24 in het AK met 872 punten.
Voor de tweede dag op rij gaat Petse Kletse Pe aan kop van de Major League. Dit keer met 862 punten. Rimiro 1 steeg van vier naar twee met zijn 840 punten en de nummer drie ORDESA 1 steeg naar plek drie met 836 punten. Het hardst van vandaag ging echter Demarrage, die vandaag 189 punten haalde. In het AK staat hij echter pas 93e met 792 punten. Maar zoals het matadoren betaamt, staan ze allemaal nog dicht bij elkaar en kan er nog van alles en nog meer gebeuren…
In het RtB Tourspel staat er vandaag een van de weinige (of de enige?) dame aan de leiding, want Wendela heeft 1017 punten door een vrij hoge score te hebben van 237 punten vandaag. Clcokwise 1 wint weer wat terrein terug en staat nu tweede met zes punten achterstand. Rimiro gaat ook hier vandaag hard vooruit. Hij staat nu derde met 1001 punten. Ook hier heeft Pinokkio de sterkste sprintlijst van vandaag. Zijn Pinokkio 2 haalde vandaag 254 punten. In het AK staat hij echter slechts 72e met 896 punten.Voor een ticket heb je exact honderd punten meer nodig: 996!
In het RtB Budgetspel staat Poenke Petse Pe eerste. Met zijn 222 punten van de dag heeft hij er nu 970. DutchDennis 1 ging op de tweede plaats echter net iets harder. Met 232 punten heeft hij nu een totaal van 964 opgebouwd. Capone 1 blijft aanhaken, alhoewel deze lijst gisteren nog eerste stond. 192 punten zorgden ervoor, dat de lijst een totaal van 946 heeft. De meeste punten van de dag werden vandaag door moketon 3 gescoord. Hij had er 256 en staat nu tiende in het AK met 886 punten en dat is tegelijkertijd ook de puntengrens voor een ticket.
Tenslotte won txantxa 1 de dagetappe met 422 punten. Hij blijft Grater83 1 twee punten voor. Bouhanni, Boasson Hagen, Zabel en Vanspeybrouck haalden twee punten meer dan Matthews, Degenkolb en Smith.Derde werd Apex-predator 1 met 415 punten. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!
Vandaag kan ik er kort over zijn. De kansloze ontsnapping mocht weer weg bij kilometerpaal NUL en begon met Quemeneur. Stake Laengen en Backaert wisten hem te volgen en gedrieën werden zij binnen drie minuten van het peloton gehouden. Het enige wat er verder nog gebeurde, was iets gevaarlijks: Er vloog een parasol het peloton in. Het had gelukkig geen valpartij tot gevolg.
De vluchters stribbelden vandaag echter harder tegen dan gewoonlijk en ze hielden stand tot drie kilometer voor het einde. Daarna was de sprint onafwendbaar. De treintjes werden goed ontregeld en de sprinters moesten tegen elkaar sprinten voor een kans op groen. Boasson Hagen probeerde te demarreren om die sprint te voorkomen, maar hij kreeg de sprinters niet uit zijn wiel.
In de sprint maakte echter alleen Kittel de juiste keuze: hij wist om een of andere reden alleen over links aan te vallen en bleef de andere sprinters die collectief aan de rechterkant zaten een fietslengte voor. Na Kittel waren de ereplaatsen voor Démare en Greipel en ook dat is zeer normaal deze Tour. Démare blijft echter in het groen, omdat hij ook hoog eindigt als de sprint over heuvels gaat.
Natuurlijk verandert er niets in het AK en blijft Froome in het geel. Morgen komt er weer een sprint en kan iedereen op de paar laatste meters na weer televisie kijken voor de uitgebreide VVV-kiekjes van de pittoreske Franse dorpjes die worden aangedaan.