Het werd weer een pure sprint vandaag, waardoor er weer veel schommelingen in de lijst waren. Vaste waarde is echter nog steeds Radar 3. De koploper heeft mu 1240 punten. Buffels 1 ging vandaag net even twaalf punten harder, stijgt daarmee van vijf naar twee en nadert de kop tot twee punten met 1238 in totaal. De derde plaats is het pikantst en was vorige week nog vierde. Socrates’s Cock stijgt naar de top om stijf derde te worden met 1231 punten.

Jesper heeft vandaag de honderd piek gehaald en hij bleef Zorro 2 met drie punten voor. Vanspeybouck en Swift haalden drie punten meer dan Boasson Hagen en Smith. Maar liefst vier ploegen strandden op vier punten van de winnaar gedeeld derde. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

Ook deze sprint leverde weer de nodige afvallers bij de nulpuntenlijsten op. Deze keer waren het er tien, waardoor er nog maar 21 overblijven, die een bedrag van € 71,43 tegemoet zouden kunnen zien. Maar of iemand het al die tijd tot 23 juli uitzingt… Ik waag het te betwijfelen!
Zeven lijsten zagen het vandaag niet zitten in Wyss en drie lijsten kenden de capaciteiten van Boudat nog niet. Na vandaag zal dat wel het geval zijn.

Budgettair is IP2W weer eerste geworden. Hij was het vandaag echter niet alleen in het AK, hij haalde vandaag ook de meeste punten. Met zijn topscore van 252 punten heeft hij er nu 1532. De tweede plaats blijft voor jayden 2, maar die had vandaag wel 84 punten minder gescoord. Hij staat er nu 61 achter en heeft 1471 punten. De vorige koploper, Team Di Segho, heeft 95 punten minder vandaag en staat nu derde met 1470 punten.

ORDESA 1 blijft de grootste matador in het Major League spel. Met 150 punten vandaag heeft hij er nu 1293. De voorsprong op de nummer twee, Rimiro 2, wordt ook nog groter, want die haalde elf punten minder vandaag. en heeft er nu 1272. Gedeeld derde staan ironfish 1 en jayden 1 met 1264 punten. Zij werden resp. derde en vierde van de dag met 166 en 165 punten. Demarrage en Teka 2 waren echter de besten vandaag met 176 punten. In het AK stegen ze naar de 22e en 49e plaats met 1237 en 1217 punten.

In het RtB Ticketspel handhaaft Wendela zich nog steeds op de eerste plaats met 1573 punten. Sterker nog, ze vergroot haar voorsprong nog maar eens met tien punten. Ook de nummer twee blijft namelijk hetzelfde. Dat is de kannibaal 1, die met 1549 punten voorlopig aardig op weg is om iedereen op een na met huid en haar te verslinden. Beide ploegen hebben een aardige marge op de derde plaats. Die lijst haalde 66 punten minder dan onze koploopster, dus p pitch uit s 2 heeft met 1487 punten een aardig gat te dichten. De lijst met de meeste punten heeft zijn naam niet gestolen. Vakwerk 1 leverde namelijk vakwerk vandaag en haalde 225 punten. Helaas is zijn plaats in het AK niet evenredig met de dagstand en staat hij slechts 417 met 1138 punten. Voor een ticket heb je er 1473 nodig.

In het RtB Budgetticketspel staat De Las Cuevas 1 nog steeds eerste. met 1458 punten. Er staat echter wat druk op, want Salvo Team 84 1 is zowel tweede in de dagstand als in het AK. Met 216 punten vandaag is het aantal punten voor Salvo Team 84 1 nu op 1422 gekomen. Derde staat Mavericks II, die vandaag maar 26 punten onderdoet voor de nummer twee, met 1421 punten. De meeste dagpunten zijn voor een lijsten die we bij sprints vaker tegenkomt en dat is moketon 3. Met 220 punten staat hij nu 14e in het AK met 1363 punten. Dicht bij de tickets dus, want daar heb je tot nu toe 1369 punten voor nodig.

Het losse dagsucces ging vandaag naar Robinho, die twaalf punten voorsprong had op vier achtervolgers: 537 tegen 525! Robinho had de opmerkelijke gok gewaagd om tijdrijder Sütterlin mee te laten sprinten en die vondst betaalde zich vandaag uit! Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

Na het succes bij de Giro wordt er ook voor de Tour een Tweede Weekspel georganiseerd. De eerste koploper hierin heet jayden 1, die Rimiro 1 met vier punten voorbleef. Pasqualon haalde vier punten meer dan teamgenoot Smith en dat maakte het verschil vandaag.

In het weekend beleefden we twee fantastische Tourdagen. Vandaag was er echter weer een snipperdag voor de meeste renners en de kijkers vielen weer in slaap. Weer ging een renner van Wanty-Groupe Gobert er vanaf de start er alleen vandoor. Even later kreeg Offredo echter wel gezelschap, maar Gesbert was de enige. Dit duo mocht ongeveer zes minuten voorsprong nemen, maar u raadt het waarschijnlijk al. Inderdaad haalden ze het niet! Deze keer werden ze zeven kilometer voor het einde ingelopen.

Greipel won de tussensprint van het peloton en Kittel werd tweede hier, voor Kristoff. Toen het peloton op onze vermetele vluchters neerstreek, vonden Bauer en Bouhanni het nodig om niet zo vriendschappelijk met elkaar om te gaan. Bauer ging duwen en Bouhanni reageerde met een boksbeweging, waar hij achteraf een kleine boete en een minuut tijdstraf kreeg. Maar er kwam een onvermijdelijke massasprint.

Bij de massasprint ging de trend van de niet lekker werkende treintjes gewoon door. Greipel begon in pole position, maar haalde uiteindelijk de Top Drie niet. Groenewegen kwam net iets te laat, wist zich nog naar voren te wringen en bereikte uiteindelijk voor het eerst het podium van de dag als derde, Een zeer verdienstelijke prestatie. Nog beter was de geblesseerde Degenkolb, die maar onverwoestbaar blijft doorsprinten. Dit keer werd hij tweede. En weer werd de beste sprinter eerste. Kittel heeft bewezen dat hij in het man tegen man sprinten absoluut de sterkste is en won voor de vierde keer!

In het AK veranderde er natuurlijk helemaal niets en dat gaat morgen ook niet gebeuren, want gaat Kittel dan ook maar gelijk voor massasprintwinst nummertje vijf?