In het Ronde van Californiëspel is El Chava 1 de eerste koploper. Met 193 punten bleef hij Kleppers 1 (189) met vier punten voor. Het verschil werd uitgerekend gemaakt door Robert Gesink, die vandaag attent voorin koerste en op de zeventiende plek eindigde. fyzik 2 staat met 186 punten derde.

In het RtB ticketspel staat ene Drekes 2 1 bovenaan en heeft 182 punten. ORDESA 1 staat met negen punten minder (173) op plaats 2. Wippert in plaats van Zabel, Bookwalter en Bennett maakten het verschil.

De eerste etappe van vandaag leek een beetje op een etappe in de Ronde van Italië. Vanaf het vertrek mocht de kansloze groep van vier al naar glorie zoeken. De heren Wolfe, Clarke, Planert en Gerts mochten het onderling uitzoeken vandaag en Clarke werd als laatste teruggepakt op 10 kilometer van de streep.

Er kwamen verder natuurlijk geen ontsnappingspogingen meer, omdat de te formeren sprinttreinen het tempo zo hoog hielden, dat dat eenvoudigweg niet mogelijk was. Sabatini zette Kittel af en dan weet je het wel. Met twee vingers in de neus won hij de eerste etappe voor Sagan en Viviani.

Morgen krijgen we andere koek in Californië. In de eerste van twee bergritten is een berg van de buitencategorie onderweg opgenomen en de aankomst is heuvelop. Dan zal een eerste aanzet tot een klassement gemaakt worden.