In het 15+6 spel is Looks Like Rain nog steeds koploper met 1798 punten, maar hij ziet de nummer twee drie punten dichterbij komen. Dat is kaiser sose 2, die nu 1781 heeft. En die heeft de nu op de derde plaats staande Lei 1 weer gepasseerd. Die heeft nu 1766 punten.

De Top Drie van de dag bestaat vandaag uit zeven personen. BTM Mountain 3 en Volterra hadden 216 punten en maar liefst vijf lijsten kwamen met 215 punten daar welgeteld één puntje op tekort. De eerste twee hadden namelijk Reichenbach in hun team opgesteld en die haalde één punt meer dan de Formolo/Amador combinatie.

Er zijn geen veranderingen in het aantal ploegen dat de Jackpot van de 0-punten ploegen nog kan winnen. Als het de hele week zo doorgaat, zullen er volgende week zondag nog steeds 89 ploegen zijn die € 11,24 waard zijn. Zou een beetje lage uitkering zijn voor zo’n pot, als het zo blijft..

In het Budgetspel is mk187 2 nu koploper geworden met 1833 punten. Racing Aelst had niet zoveel bergmannen en is nu tweede met 1808 punten. Derde is jarko 1 nog steeds met 1770 punten, maar het is te verwachten dat de nummers 2 en 3 nog wel dik in worden gehaald door de echte bergploegen…

In de Major League staat D en G 2 nog steeds bovenaan met 1755 punten. RKHBS 2 haalde met 193 punten de tweede score van de dag en stijgt van de vijfde naar de tweede plaats met 1723 punten. Derde is forza-kratje die voor de tweede achtereenvolgende dag een plaats zakte. Dit keer heeft hij 1716 punten.

In het Giroticketspel worden de sprintploegen vandaag al overspoeld: Eerste is nu bluesbrother 2 met 1835 punten. DutchDennis 1 staat nu tweede met 1822 punten. Corleone 2 had nog wat marge over met zijn ploeg en is naar plek drie gezakt met 1805 punten, maar de verwachting is dat hij ook te matig scoort om dinsdag nog in de Top Vijf te zitten. Vierde is JH 1 met 1791 punten en de echt overtuigende stijger staat op plek vijf. Fabsimoni 1 is van de veertiende plek afkomstig en heeft nu 1786 punten.

Bij het Budgetgirospel heeft koploper Lamanca 19 inmiddels de magische 2000- puntengrens overschreden. Met 2017 punten stat hij grandioos eerste. Zijn voorsprong op de nummer twee neemt vandaag nog steeds met tien punten verder toe, want ULIZAR 1 heeft op de tweede stek 1879 punten. Nummer drie is hankypanky 1, die zijn voordelige marge op de bergploegen in zijn geheel kwijt is en nu met 1835 het vonnis van dinsdag af mag wachten. Mr Zorbas 1 staat vierde met 1833 punten en Joene 1 staat vijfde op 1824 punten.

Het etappespel is vandaag gewonnen door canidanes 3. Met 523 punten bleef hij Mean Machine tien punten voor en dat verschil werd gemaakt door De Plus. Calimera werd derde met 508 punten. Hij had Polanc en De Plus wel, maar Tom Dumoulin niet. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

Het nieuwe fenomeen van het Ronde Weekspel kende vandaag zijn einde voor week twee. Deze week had Snuitje 1 de meest complete lijst met 628 punten. De Nixers 1 bleef tweede op acht punten achterstand met 620 en de koploper van gisteren had toch iets te veel sprinters. Hij ging van één naar drie, maar de 600 punten die hij had, zorgden toch voor een goede ereplaats. Vanaf dinsdag komt het weekspel ook weer terug voor week drie!

Vandaag was er sprake van een overgangsetappe, waar gerekend werd op een grote vluchtgroep. Die kwam echter niet van de grond. Eerste was er een vluchtgroep van vijf met daarin sprinter Hofland, maar zij kregen nooit meer dan een halve minuut. Toch slaagden zij erin langer dan een uur op kop te rijden, wat al een prestatie op zich was. Het eerste uur vlogen de renners namelijk met een gemiddelde snelheid van ruim 51 kilometer per uur over de weg heen.

Daarna ontstond een nieuwe kopgroep van tien, waar renners van meer verschillende ploegen aanwezig waren. Maar die kregen ook nooit meer dan twee minuten en dus was het duidelijk dat de concurrenten van Dumoulin de bonificatieseconden niet aan vluchters wilden gaan geven.

Na de eerste klim hielden we nog drie vluchters over en kwamen er nog een tweetal uit het peloton. En toen bleek de scherpte van de Sunwebploeg. Zij bouwden voorzichtigheid in in de afdaling, terwijl Quintana het gras op ging zoeken. Gelukkig was het zonder erg en kwam hij met een nieuwe fiets weer in het peloton terug, maar tekenend voor de scherpte en de vorm van Quintana was het wel.

De vluchters overleefden ook de tweede klim nog, maar in de afdeling van die klim gingen er nog eens vier onderuit. Het ergste gevolg had dat voor Kangert. Hij stond zevende, maar sloeg over de kop heen. Hij kwam keihard in aanraking met een verkeersbord en werd – naar later bleek – met meerdere breuken naar het ziekenhuis gebracht, waardoor hij in 2017 niet meer zal fietsen.

Maar op de laatste berg gingen de laatste vluchters eraan voor de moeite en gingen de favorietengroep voor de overwinning uitmaken wie de etappe ging winnen. Jungels, Zakarin en Kruijswijk probeerden er nog van onder te muizen, maar het werd uiteindelijk een sprint van twaalf. Bij die sprint kwam Jungels terug van de vierde positie om iedereen voorbij te knallen en de etappe te winnen. Quintana pakte de tweede plek en Pinot werd derde. De drie Nederlanders werden achtste, tiende en twaalfde.

Dumoulin verloor vandaag dus alleen zes bonificatieseconden, maar Quintana schoot er wederom niet veel mee op. Zijn achterstand bedraagt nog steeds 2″41. Derde is Pinot op 3″21. Mollema blijft zesde op 4″32 en Kruijswijk is door het wegvallen van Kangert weer terug in de Top Tien. Hij staat nu tiende op 7″03.