In het Giro 15+6 spel hebben we een nieuwe koploper: RastaNelson 6 heeft 951 punten! Zijn voorsprong op Tweety 11 is 12 punten. Met 939 punten staat dat team tweede. De vorige koploper ballerman 1 raakte de eerste plek kwijt en staat nu derde samen met kaiser sose 2 op 935 punten. Maar morgen volgt de eerste bergrit en dan kan het weer helemaal anders zijn..

Dagsucces is er voor bebopper 2 met 163 punten. Nummer 2 afcaGeeke 2 had met 157 punten de nummers 2, 3 en 4, maar erg weinig mensen uit het peloton erachter. Bebopper 2 had Izagirre en bijna alle klassementsrenners uit dat peloton. Daarmee trok hij de hoofdprijs over de streep. Klimmetal strandde op plaats drie met 154 punten. Overige winnaars gefeliciteerd.

Het was vandaag echter bibberen en beven voor de 0-puntenlijsten vandaag met de heren Didier en Chevrier. Uiteindelijk werd de vluchtgroep bijgehaald en uiteindelijk haalden zo’n 80 eigenaren van een 0-puntenlijst opgelucht adem. Uiteindelijk had deze etappe zelfs helemaal geen gevolgen voor dat klassement en blijven de 137 overgebleven teams op een virtuele waarde van € 7,30 staan.

In het Budgetspel scoorde Racing Aelst 1 erg slecht met 37 punten vandaag. De lijst staat nog wel eerste met 1044 punten, maar nummer twee JFX-Leibach heeft nu 1018 punten. Hij haalde er 53 meer vandaag. De nieuwe nummer drie heet El Bruto 1 en die heeft 108 punten.

In de Major League blijft de Top Drie intact. Alleen is D en G 3 nu van de derde naar de eerste plaats gestegen. Met een iets betere combinatie dan de gedeelde nummers twee vocht hij zich naar plek één met 903 punten. Die gedeelde nummers twee zijn – hoe kan het haast anders – RastaNelson 1 en Schakel 2 met 898 punten.

In het RtB Ticketspel blijft de Top Drie op voorsprong staan. ULIZAR 1 blijf eerste met 1202 punten, maar Corleone 2 haalt flink in vandaag. Met 34 punten meer staat hij nu nog maar één puntje achter. 1201 punten dus. Panter Simba komt ook aardig terug en staat nog tien punten achter met 1192. Het gat naar de nummer vier lijkt aanzienlijk, maar zij haalden vandaag maar liefst 75 punten meer dan ULIZAR 1. Er is dus nog alle kans met 1095 punten. Pannekoek 1 staat vijfde met 1079 punten.

In het Budgetticketspel blijft de Top Drie ook zoals hij was. Lamanca 19 heeft 1212 punten en die heeft wel nog een voorsprong op Corleone 2, die ook hier tweede staat met 1169 punten. ULIZAR 1 staat derde met 1115 punten. Het vlot opschietende team hankypanky 1 staat nu vierde met 1113 punten. Zij worden op de voet gevolgd door Addio michele met 1093 punten.

De dagetappe was een prooi voor shummie 1 met 481 punten. Visconti trok hem net over froda 1 heen, Met 479 punten bedroeg het verschil slechts twee punten. Amice 1 werd derde met 459 punten. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

En nu was het dan zover! Het was oorlog vanaf de eerste centimeter vandaag. Iedereen wilde de ontsnapping in en ze reden als gekken. In het eerste wedstrijduur werden maar liefst 55 kilometers afgelegd en gingen verscheidene pogingen niet door. Uiteindelijk kwam er een kopgroep met zestien man. Twee continentale ploegen hadden echter de slag gemist en hielden het peloton op schootsafstand.

Toen het gat nog maar één minuut was, ging Luis Leon Sanchez ervandoor en hield die minuut op de rest van het veld nog lang vol. Uiteindelijk besloot hij zich in te laten lopen, was er moest nog lang gekoerst worden vandaag. Er ontstond een kopgroep van vijftien renners, waarin nu alle Procontinentale ploegen WEL waren vertegenwoordigd. Zij kregen een maximale voorsprong van 4,5 minnut.

Op een gegeven moment reed koploper Conti echter virtueel in het roze rond en besloot de Quick-Step ploeg even het tempo te verhopen. Binnen tien minuten was de helft van de voorsprong er af gereden en wist je wel, dat het grootste gedeelte van de vluchtgroep het niet zou overleven.

Dat dachten de heren Sanchez, Izagirre, Conti, Visconti en Mühlberger ook, want zij wachtten de terugkomst van het peloton niet af en gingen met vijven verder. Conti en Visconti probeerden van alles om de rest weg te rijden, maar alleen Mühlberger moest op een gegeven moment achterblijven.

De anderen bleven een kleine voorsprong houden, totdat in de voorlaatste scherpe bocht het noodlot toesloeg. Conti lag op kop en zijn wiel schoot onder hem vandaan. De meest attente was Izagirre, Sanchez passeerde Conti ook, maar Visconti bleef een stukje hangen. Conti kwam nog ver achter het peloton binnen. Visconti haalde Sanchez nog bij en ging over hem heen, maar hij strandde op plek twee. Izagirre stortte niet meer in, was de slimste vandaag en won de etappe vandaag.

Jungels blijf in het roze en we moeten tot morgen wachten tot er iets in het Algemeen Klassement veranderd, want dan komt de Blockhaus eraan. Het grootste obstakel tot nu toe zou daar toch al voor moeten zorgen…