In het 15+3 spel bleef de hoofdprijs naar RKHBS 1, die freepad 1 negentien punten voorbleef: 836 tegen 817! RKHBS haalde alle punten met zijn basislijst van vijftien renners. Niet helemaal op pelotonsprints rekenen was de goede strategie, want freepad 1 kwam van de twaalfde plaats af. Hij had ook nog een ander mazzeltje, want hij maakte een belangrijke fout zonder invloed. Hij had de verkeerde broer Sagan voor de puntentrui gekozen, maar dat maakt nu niets uit. De nummer drie is Wielke 2 met 804 punten. Hij stond dertiende voor vandaag, maar zette zijn wissel goed neer. De twee overwinningen van tweede reserve Huffman telden allebei mee. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

De RtB tickets van deze ronde gaan naar de kannibaal 1 met 1024 punten en doordat ErWin 1 wel op Restrepo rekende, wipte hij in extremis nog over de nummer twee heen om zelf een ticket te verdienen met 1008 punten.

Dagsucces was er voor Maders Minde 2 met 330 punten. Nummer twee werd Lafayette met slechts 297 punten. Britton in plaats van Degenkolb en Restrepo tegenover Bookwalter en Bennett maakten het verschil vandaag. JFX-Laibach 1 en marielle 1 deelden plek drie met 255 punten. Moed wordt beloond, want er werd door de meesten duidelijk op een sprint gerekend. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

Gisteren was al bekend dat dit geen gewoon slotcriterium was. Er was een kopgroep van zes personen, waarbij de heren van de continentale Rally-ploeg er weer met drie man bij was. Weer Britton en Huffman werden deze keer vergezeld door Kuss. De anderen waren stoorzender Lopez, Edet en Morton. Laatstgenoemde wilde de witte trui weer terug, die hij gisteren door pech weer verloor.

Vijf van de zes renners werkten dus enorm goed samen. Het peloton werd heel erg uitgedund door klassementsrenners die elkaar er even af probeerden te rijden. Maar dat lukte echter niet, want in de groep daarachter bleef iedereen bij elkaar. Wat echter ook lang niet lukte, was het terugbrengen van de koplopers tot schootsafstand.

Het bleef op een gegeven moment maar rond de veertig seconden hangen, En inderdaad duurde dat net lang genoeg om een pelotonsprint te voorkomen. Het peloton strandde op 22 seconden en natuurlijk won Sagan. Hij werd zesde, omdat Kuss nog terug werd gepakt.

Britton werd vijfde vandaag en werd de strijdlustigste renner van de Ronde. Ook Morton bereikte zijn doel. Hij kreeg het wit aangereikt, omdat hij zeventien seconden overhield op de nummer twee in dat klassement. Edet legde het af in de beslissende sprint en werd derde. Huffman was wederom de meest attente van de kopgroep en sleepte zijn tweede etappeoverwinning. Dat zorgde voor volledige gerechtigheid, want nummer twee Lopez werkte niet mee, won niet en ook kwam de witte trui dus niet bij zijn ploeggenoot van Sky terecht.

Het Algemeen Klassement veranderde er niet door. Bennett bleef eerste en wint zijn eerste World Tour koers ooit. Majka werd tweede en Talansky staat als derde ook op het podium. Verder toch weer trots op mijn woonplaats Tilburg. De beste Nederlander komt er vandaan: Sam Oomen eindigde op de negende plaats!