In het RvC spel bracht de gelukte vlucht van vandaag geen verschil in de namen van de Top Drie. Zeta 1 heeft de voorsprong op de nummer twee, RKHBS 1, wel kunnen vergroten door de acht punten voor Van Genechten. Het staat nu 524 tegen 511. De nummer drie had dezelfde combinatie als de nummer één en nadert RKHBS 1 tot op één punt. Wielke 2 heft nu 510 punten.

Wat de tickets betreft maakte de vlucht wel een groot verschil. Weliswaar blijft Pannekoek 1 eerste met 605 punten, maar had de nummer twee ADANA 1 drie van de eerste vijf vluchters. Hij dichtte vandaag een gat van 51 punten en heeft er nu 575.

Dagsucces is er vandaag voor Placebos 2 en SUPERGIRO 1. Beiden haalden met een verschillende combinatie precies 200 punten Derde werden Lafayette en Styvar 1 met 170 punten en ook zij hadden een geheel verschillende combinatie. Je hoeft dus niet altijd hetzelfde te hebben om precies gelijk te eindigen. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!

Santa Clarita is een etappeplaats, waar pelotons zich soms op misrekenen. Het probleem zal wel zijn, dat de weg hier 37 van de laatste 40 kilometer vies omhoog loopt. Het werd ook een hele snelle etappe vanwege de rugwind. In ieder geval kregen vijf vluchters een maximale voorsprong van tien minuten.

De heren Huffman, Britton, Hofstede, Le Tournier en Mannion mochten bijna vanaf het vertrek er vandoor en toen het peloton gas gaf, liep het gauw in op de koplopers. Maar toen de achterstand de vier minuten aantikte, vlotte dat allemaal niet erg meer. Het peloton bleef erg lang op die achterstand hangen, omdat sommige ploegen afwachtten totdat anderen hen wel terug zouden rijden. Toen bleek dat dat er niet in zou zitten, hielpen die pokerploegen eindelijk mee om het verschil kleiner te maken, maar twee kilometer voor het einde was er nog steeds meer dan een halve minuut over.

De vijf voorin bleven goed met elkaar samenwerken en toen het peloton tot ongeveer vijftien seconden kwam, vond Huffman het genoeg, liet zijn ervaring met deze finishplaats spreken (vorig jaar werd hij tweede, toen de vroege vlucht acht seconden overhield) en ging een hele lange sprint aan. Zijn teamgenoot Britton liet het gat vallen en Hofstede kreeg het gat niet meer dicht.

Huffman wint de sprint en de etappe dit jaar dus wel! Teamgenoot Britton reed Hofstede nog voorbij om tweede te worden om het ploegfeestje compleet te maken. Achter Hofstede werd Le Tournier nog maar net vierde en Mannion werd vijfde, Sagan werd zesde door dertien seconden later de pelotonsprint te winnen. Ook nog een leuk feitje: De winnaar van het sprint-a-deuxtje van vorig jaar (King) kwam Huffman feliciteren met zijn verdiende overwinning!

Het Algemeen Klassement ondergaat geen enkele verandering vandaag. Morgen gaat dat hoogstwaarschijnlijk anders worden, want dan komt er een korte venijnige koninginnenrit over 125,5 kilometer met twee bergen van de eerste categorie onderweg en de finish op Mount Baldy, die van de buitencategorie is.