In het TdFspel is Edvald de Eend nu ook eindwinnaar geworden. Hij wist uiteindelijk met een totaal van 2318 punten de nummer twee voor te blijven. Dat was een team wat bijna drie weken aan de top stond en dankzij de eerste vijf in de etappe-uitslag nog van vier naar twee steeg. Met een totaal van 2275 punten werd Radar 3 de runner-up. DanielsWellink8 ging van de zesde naar de derde plaats en heeft 2268 punten. De vele andere prijswinnaars worden bij deze ook gefeliciteerd met hun prijs!

De laatste honderd euro werd vandaag gewonnen door Jo 1. Met zijn 190 punten bleef hij pmvandijk 3 vier punten voor. Bennati haalde vier punten meer dan Boudat. Overige prijswinnaars gefeliciteerd! Jo 1 haalde overigens geen prijs in het AK, want de lijst eindigde op de 3118e plaats met 1806 punten. Maar ik neem aan dat dit alsnog een lekkere pleister op de wonde is!
Helaas, helaas voor de nulpuntenlijsten! De vreemde eend kwam toch voor in de Top Twintig, want Olivier Le Gac zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat er geen nulpuntenlijst meer overbleef. Geen jackpotuitkering deze keer en in de Vuelta mogen we nulpuntenlijsten gaan maken voor een hoofdprijs van € 2000,=. Mocht je hem dan als enige pakken, wint de laatste veel meer dan de eerste!
Overigens is er nog een etappeprijs verbonden aan degenen die de minste punten hebben en dat klassement werd door twee teams gewonnen die beiden € 87,50 binnen wisten te halen. Dat waren Huts (met Tulik en Erviti) en Styvar 0 (met Schär), die beiden vier punten hadden. Ook hier overige winnaars gefeliciteerd!
Het Budgetspel is dit jaar gewonnen door Team Di Segho. De lijst was al dagenlang de nummer één en door een redelijk goed AK is hij dat ook gebleven. Met 524 punten in het AK en 3187 punten in totaal pakte hij de hoofdprijs. Huib Evers 1 werd tweede met precies honderd punten achterstand en pikte nog een plekje mee, door 25 punten meer te halen dan onze winnaar. De nummer drie haalde nog vijf plekken op en kwam dus van plek acht. 625 punten in het AK zorgden voor 3004 punten voor Budgetpret 2. De dagwinnaar werd bestfinish 3 met 222 punten, maar de sprintspecialist heeft geen prijs. In het AK staat hij 359e met  2271 punten. Hoe noodzakelijk een goed AK is voor een hoge prijs bewijst CaioDiCeco. Met 1065 punten daarin geen hij van geen prijs (351e) naar de veertiende plaats te stijgen, waardoor hij met 2904 punten in totaal toch nog € 164,74 wist te winnen! Alle overige prijswinnaars gefeliciteerd!
En natuurlijk wint ORDESA 1, de Major League, het Spel der Matadoren. De nummer twee, Meul 1, wist vandaag maar negen punten meer te scoren en blijft er dus nog 82 achter: 2423 tegen 2341! McMike bleef derde, omdat hij ook 146 punten scoorde en zijn negen punten achterstand op Meul 1 dus intact bleven. Hij haalde 2332 punten.  Er waren vandaag maar liefst drie dagwinnaars, waarvan er twee een prijs pakten. Willymix 1 eindigde met zijn 150 vandaag op plaats elf, maar voor MVU United was het een verschil tussen een prijs en geen prijs, want hij steeg van 46 naar 27! Overige prijswinnaars gefeliciteerd!
Verder waren er nog vijf gelukkigen die een ticket wonnen in het RtB Ticketspel. Allereerst wist de winnaar twoheaded_boy 1 ruim over de oude koploper mieres100 1 heen te gaan, doordat hij Groenewegen wel in zijn lijst had. De prijs blijft echter hetzelfde, want beiden hebben een ticket gewonnen. Het aantal punten: 2765 tegen 2725! Pistolero schoot ook aardig op met 121 punten vandaag een steeg een plaatsje. Met 2685 punten haalde hij het derde ticket.  Op de vierde plaats hield p.pitch uit s 2 met zijn zeer matige 45 punten voldoende marge over om het vierde ticket te pakken met 2639 punten. Tenslotte wist  de kannibaal 1 met 151 punten vandaag het vijfde ticket voor de poorten van de hel weg te slepen. Gestegen vanaf plek tien met 151 punten vandaag, werd hij vijfde met 2618 punten. De nummer zes kwam uiteindelijk slechts 22 punten tekort.
In het RtB Budgetticketspel waren er maar liefst tien tickets te verdelen en die gingen eruit tot de twaalfde plaats. De winnaar was de nummer twee van gisteren. 11eleven11 gefeliciteerd! Met 3131 punten bleef hij de topscorer qua tickets met 99 punten voor. DorHer 2 werd tweede, had al twee tickets en werd ook nog zesde en elfde, waardoor plek twaalf ook nog een ticket opleverde. Van 12 naar 3 ging remo 1 met 2992 punten. Sprintlijsten ironfish 1 ,Celine en dspiky 1 hadden gedrieën nog voldoende marge om via een slechte AK socre ook nog een ticket te halen door vierde, vijfde en tiende te worden. Voor RKHBS 1, Wina_WhiteMamba en Speed skating 3 waren op de zevende, achtste en negende plaats een goed AK wel ontzettend belangrijk en dat gold ook voor jayden 1, de uiteindelijk gelukkige twaalfde met 26 punten voorsprong op de dertiende! Gefeliciteerd allemaal!
Ook was er vandaag nog in twee opzichten dagsuccessen: De geldprijs werd vandaag gewonnen door Ielekepieleke, die drie ploegen achttien punten voorbleef en geen Groenewegen als winnaar had geraden.Niemand van de nummers twee had op Bozic gerekend vandaag. Met recht dus de sterkste van vandaag! Overige prijswinnaars gefeliciteerd!
Het dagticket ging naar DJ1 die 426 punten haalde en de nummer twee met maar liefst één punt voor te blijven. Boasson Hagen, Colbrelli en Vachon haalden had één punt meer Bouhanni en Selig, Gefeliciteerd!
Tenslotte werd de derde week niet gewonnen door vonlaak 1, die vanaf dag twee op de eerste plek stond. Op de laatste dag ging tunkers 4 door Bouhanni dertig punten sneller en haalde daardoor met elf punten verschil de hoofdprijs binnen: 707 tegen 696! ADANA 1 werd derde door Griepel, Boasson Hagen en Périchon te hebben..Deze verrassende combinatie leverde hem 692 punten op. Overige prijswinnaars gefeliciteerd!
Na het rustige en voor de kijkers overbodige grappen-. grollen,- en champagnestukje draaiden de renners de Champs-Élysées op. Negen renners maakten de finale en wisten maximaal twintig seconden bij elkaar te fietsen. Deze poging hield tien kilometer van het einde op, waarna Gruzdev het nog kort probeerde. Meer effect had de poging van Stybar, maar ook hij wist het niet te redden. Twee kilometer voor het eind was iedereen weer bij elkaar.
Maar toen gebeurde hetzelfde als bijna alle sprints in deze Tour: de treintjes waren weer flink ontregeld vanaf het moment dat de laatste vluchter werd opgepikt! In de laatste bocht begon Groenewegen aan een opmerkelijk initiatief. Hij wilde de sprint niet afwachten en begon hem zelf al van ver! De commentatoren vonden het gekkenwerk, maar eigen niet voor de hand liggende ideeën werkten ook wel meer deze Tour! En u raadt al wat ik wil zeggen, deze keer werkte het dus ook! Ondanks een zeer late aanval van Greipel, die tweede werd, werd Groenwegen niet meer ingehaald en won DE sprint van de Tour!
Froome behield het geel, Uran werd tweede en Bardet derde. De bollentrui ging naar Barguil, die ook de prijs van de Superstrijdlust won. Matthews won het groen, Yates behield de witte trui en wie anders dan Sky kon het puntenklassement nog winnen? In ieder geval hoop ik dat de Tour van volgend seizoen wat meer spannende ritten in zich heeft, want het was dit jaar te veel dagen slaapverwekkend! Tot over een week of drie bij de Vuelta!