In het 15+6 spel heeft TOPPPPEEEEEEEE de eerste plak overgenomen van Twiki met 327 punten. Twiki staat samen met 3 andere ploegen nog wel tweede op drie punten achterstand. Aan de absolute onderkant vielen er 29 teams af en staan er nu nog 255 ploegen op de geliefde nul. Die zijn virtueel € 3,92 waard.

Bij het budgetspel is de top 3 geheel vernieuwd. Intrbaku 1 leidt nu met 341 punten, voor Racing Aelst 1 met 337 en Joeksteam 1 met 326 punten.

In de Major League leidt Pichuco 1 met 263 punten en ging daarmee voorbij aan ottorongo 1 die tweede blijft met 256. Hij deelt deze tweede plaats nu met de nummer één van gisteren, RastaNelson 1.

RtB Giro: ULIZAR 1 blijft eerste met 398 punten, Deef 3 blijft tweede met 383, kurt 2 is derde met 378 punten, Panter Simba is vierde met 361 punten en vijfde staat JFX-Laibach met 356 punten.

RtB Giro Budget: Luitenant 2 leidt hier met 419, gevolgd door Lamanca 19 (407), theicter 1 (390), Tiktiktiksprint (ook 390) en ULIZAR 1 (374)

Dag Top 3: Hankypanky wint met 530 punten, voor canidanes 2 met 612 en Dolledriesold 1, die er precies 600 had. Alle overige prijswinnaars gefeliciteerd!
Er was ook nog een ticket dagspel vandaag en het enige te verdienen ticket ging naar Ticketmaster! Met 487 punten bleef hij de nummer twee met 17 punten voor.
De etappe van vandaag liep een beetje teleurstellend. Ik had wel wat meer spanning verwacht, maar in deze etappe waren er slechts twee momenten die het bekijken waard waren. De kansloze kopgroep bestond deze keer uit vijf renners, waarvan Teklehaimanot de actiefste was. Hij zat namelijk ook in de kansloze kopgroep van gisteren en wilde vandaag gaan voor iets wat gisteren niet lukte. Hij wilde de blauwe bergtrui overnemen van Benedetti.

Bij het eerste bergje van de dag lukte het nog niet erg: Teklehaimanot werd slechts derde. Bij de eerste beklimming van de tweede categorie (het ging meer dan 20 km slapjes gemiddeld 3.3 procent omhoog) haalde het peloton de kopgroep in. Op één man na, dan. Teklehaimanot wist net op tijd op zijn Pöstlbergers te demarreren en kwam net voor het peloton ver de streep: Missie geslaagd!

Op een kleine bevlieging van Haas na, die Martinelli als blok aan het been meekreeg, daalde het peloton staalhard naar de massasprint, die weer niet zonder incidenten verliep. Ewan week van zijn lijn af, kwam tegen Gaviria aan en schoot toen zijn voetpedaal uit. Uiteindelijk werd de nummer drie van gisteren, Greipel, de winnaar vandaag. Ferrari mocht in afwezigheid van Modolo vandaag mee sprinten en werd op gepaste afstand tweede. Stuyven maakte op de derde plaats het podium vol.

Greipel noteerde een dubbelslag, want hij mag in het roze rond gaan rijden morgen. Morgen gaan we in een korte etappe over een biljartlaken heen, dus is er een kans voor Greipel om het roze nog even te gaan houden.